yoga retreat waddeneiland
Home » Blog » 3x een fijne Yoga Retreat op een Waddeneiland. Welke kies jij?

3x een fijne Yoga Retreat op een Waddeneiland. Welke kies jij?

Nederland kent hele mooie, unieke en magische plekjes. De waddeneilanden zijn daar een goed voorbeeld van. In dit artikel bespreken we 3 super fijne yoga retreats op onze Wadden. Dus ben jij specifiek op zoek naar een yoga retreat op een waddeneiland? Dan heb je zojuist het beste artikel daarvoor gevonden. Laten we eens kijken naar welk Waddeneiland jij binnenkort vertrekt! 

Wij werken nauw samen met onze retreat specialisten en zijn daardoor altijd op de hoogte van de meest populaire yoga retreats op de Waddeneilanden. 

Let op: De genoemde programma’s zijn sample programma’s en kunnen zodoende afwijken. Beschikbaarheid van het retreat wordt vermeld bij de aanbieder. 

3-Daagse Meditatie en Yoga Retreat aan Zee op Waddeneiland Vlieland

yoga retreat waddeneiland vlieland

Duur: 3 dagen, 2 overnachtingen 

Yoga soort: Yin Yoga

Niveau: Alle niveau’s zijn welkom

Instructietaal: Nederlands

Eten: 2x ontbijt en 1 tweegangen diner (Diverse dieetwensen zijn mogelijk in overleg)

Beschikbaarheid: Meerdere startdata 

Prijs: Vanaf €399

“Mooi weekend in balans”

 

De verhouding yoga en andere gezamenlijke activiteiten tegenover de beschikbare vrije tijd zijn precies goed. Een mooi weekend om op terug te kijken. Vlieland is sowieso al fijn om te zijn.

 

De rust die Maaike je meegeeft in haar lessen maakt het extra speciaal.

Dit yoga retreat wordt georganiseerd op het prachtige waddeneiland Vlieland. De nadruk van dit meditatie en yoga retreat ligt vooral op het terugkeren in het hier en nu. Om terug te gaan naar jouw essentie: Bewustzijn. Op deze manier ga jij (weer) de rust in jezelf ervaren. En dat verlaat jou nooit, ook niet als je weer naar huis gaat.

 

Maaike geeft intuïtieve yoga en yin yoga. Verbinding met jouw hart is het doel. Je hoeft geen ervaren yogi te zijn om mee te kunnen doen. De yogalessen zijn namelijk laagdrempelig en geschikt voor iedereen. Tijdens dit yoga retreat gaat het voornamelijk om voelen, verzachten en herstellen van de verbinding met jezelf. Dat is wat we graag willen, toch?

 

Je zult deelnemen aan 4 fijne ontspannende sessies van ieder 90 minuten. Je krijgt bruikbare achtergrondinformatie en het boek Stilte Z I J N, verkrijgbaar bij Bol.com, geschreven door Maaike zelf. Daarnaast ook slippers, een fijne badjas en mineraalwater op jouw kamer voor als je gebruik wilt maken van het zwembad en de sauna. Welness is inclusief en dus gratis. Wat een traktatie! 

 

In het programma van Maaike heb je verder meer dan voldoende vrije tijd om op jouw eigen manier in te delen. Busvervoer en bagagevervoer zijn tevens ook inclusief. Zo kun jij onbezorgd het waddeneiland Vlieland ontdekken. Hoe leuk is dat! Ben je benieuwd? Check dan snel de beschikbaarheid van dit yoga retreat en gun jezelf een mooie reis. Terug naar jezelf!

Programma

Vrijdag

 • 15:00 Inchecken
 • Diner op eigen gelegenheid
 • 21:00 Liggende meditatie voor gronden (aarden)

Zaterdag

 • 08:30 Meditatie en lichte yoga gericht op wakker worden en eventueel dip in zee voor de liefhebber
 • 10:00 Ontbijt
 • Vrije tijd
 • 12:30 Stiltewandeling
 • 13:30 Lunch van de kaart (inbegrepen)
 • 21:30 Avond meditatie

Zondag

 • 08:30 – 09:30 Compassiemeditatie Verbinding met het Zelf
 • 10:00 Ontbijt
 • Vrije tijd

 

 

“Fijne, zachte, yogalessen”

 

Heerlijk weekend met fijne lessen, tot jezelf komen, stilte, welkom voelen, zachte beweging en de vrijheid om deel te nemen waar je wil deelnemen.

 

Ingrid Peters uit Nederland

5-Daagse Yoga Midweek met Stiltewandelingen & Meditatie op Waddeneiland Texel

yoga retreat waddeneiland texel

Duur: 5 dagen, 4 overnachtingen 

Yoga soort: Hatha Yoga, Yin Yoga, Yoga Nidra

Niveau: Alle niveau’s zijn welkom

Instructietaal: Nederlands

Eten: Dagelijks lunch of lunchpakket, koffie & thee (Diverse dieetwensen zijn mogelijk in overleg, je kunt in het verblijf zelf eten maken)

Beschikbaarheid: Meerdere startdata 

Prijs: Vanaf €895

“Geweldige reis om dichter bij jezelf en het moment te zijn”

 

Ik vond het fijn dat er een structuur was voor elke dag waarin ook ruimte was voor vrije tijd. Hoe deze reis is opgezet is het makkelijker om dichter bij jezelf en de aarde te komen. Ik vond het heel fijn dat er weinig tot geen afleidingen waren en dat alles erop gericht was om meer in het moment terecht te komen. De begeleiding was hierin ook duidelijk en aangenaam. Carin, de begeleider bezit ook over veel wijsheid die je echt kunnen helpen op je innerlijke reis met praktische tips waar je echt wat aan heb op deze reis en ook daarna in het leven!

 

Ook het reizen in een groep met gelijkgestemde kwetsbare mensen voelde heel veilig en helend. En het eiland zelf en alles wat we hebben mogen zien hebben mijn verwachtingen overtroffen! Ideale mix tussen activiteiten en ontspanning. Ook vond ik het fijn dat er ruimte was om ook in je eigen energie te zijn, iedereen had namelijk wel lekker zijn eigen plekje.

 

Danny Hoogeveen uit Nederland

Thema van dit bijzondere yoga retreat op het waddeneiland Texel is ‘Een Zee van Rust’. Dat belooft dus wat! Kun jij wel wat tijd voor jezelf gebruiken en moet je écht weer even opladen? Dan ben je bij Carin aan het juiste adres.

 

Omdat Carin energietherapeut en meditatiecoach is zal zij jou energetisch begeleiden en helpen met jouw Bewustzijn/bewustwordingsproces. Dit alles gaat zacht en ongedwongen en daarnaast is er de mogelijkheid tot het volgen van een energetisch consult (Healing, Aurareading, Access Bars, Verdiepend bewustwordingsconsult). 

 

Verder zul jij je tijdens dit verfrissende yoga retreat onderdompelen in zachte yoga, yoga nidra, meditatie, gedichten, muziek, lekker eten en prachtige schone natuur. Je zult de mooiste plekjes die Texel te bieden heeft bezoeken, stiltewandelingen maken en je kunt 1 dag gebruik maken van een fiets. Texel biedt onwijs veel prachtige stille plekken, frisse lucht en nog veel meer fijns om te ontspannen en jouw zintuigen te voeden!

 

Is jouw energie dus wat uit balans? Gun jezelf dan dit herstellende yoga retreat op het waddeneiland Texel. Het is een onwijs mooi cadeau aan jezelf!

Programma

Het programma van dit krachtige yoga retreat op het waddeneiland Texel wordt veelal afgestemd op de deelnemers. Een typische dag start met een ochtendprogramma waarin meditatie, lichamelijke oefeningen en yoga aan bod komen. Je kunt optioneel ontbijten op eigen gelegenheid.

 

Het gehele programma is aansluitend op het thema ‘Een Zee van Rust’. Hier ligt dan ook de nadruk op.

 

Na de lunch ga je lekker op pad naar prachtig mooie natuurplekken op het waddeneiland. Tijdens stiltewandelingen en een fietstocht krijg je mindfulness- en energetische oefeningen aangereikt met daarbij inzichtgevende teksten en geleide meditaties. Yogi’s die dit yoga retreat hebben bijgewoond zijn hier erg over te spreken.

 

Vervolgens, nadat je heerlijk in de natuur bent geweest, is er vrije tijd voor jezelf. Je kunt van deze gelegenheid gebruik maken om bijvoorbeeld zwelf gezellig eten te maken of naar een goed restaurant te gaan. Je sluit de dag af met meditatie en muziek.

 

Tussendoor is er altijd ruimte voor coaching, vragen en/of optioneel een verdiepende energetische sessie samen met Carin. 

 

“Persoonlijke verrijking, herontdekking van mijzelf”

 

Op een warme en open manier bezit Carin de kwaliteit om de meditaties/yoga aan te passen op ‘jouw verhaal’. Alles is in samenspraak en zo diepgaand als gewenst. Na mijn ervaring met divers ‘hoofdwerk’ (psycholoog/coaching/therapie) nu eindelijk het ‘lijfwerk’!! Dit is wat ik nodig had. Nooit gedacht dat ik op zoveel vragen antwoord zou krijgen. Ik heb zoveel voelen gebeuren. Ik voél weer, ik weet wie ik ben, ik stá in mijn kracht en weet nu hoe ik deze kan behouden. Deze ervaring heeft mij bewustwording en veel inzichten gebracht. Een unieke combinatie van een toplocatie aan zee, yoga op maat, meditatie, healing én een warme begeleiding.

 

Marloes Faber uit Nederland

4-Daagse Yoga en Wandel Retreat op Waddeneiland Terschelling

yoga retreat waddeneiland Terschelling

Duur: 4 dagen, 3 overnachtingen 

Yoga soort: Hatha Yoga, Yin Yoga, Iyengar Yoga

Niveau: Alle niveau’s zijn welkom

Instructietaal: Nederlands

Eten: Dagelijks ontbijt en lunch + 2 diners (Diverse dieetwensen zijn mogelijk in overleg)

Beschikbaarheid: Meerdere startdata 

Prijs: Vanaf €470

“Erg bijzonder en fijn weekend”

 

Mieke is echt een hele fijne vrouw met heel veel ervaring. Je voelt je meteen op je gemak bij haar. Fijne locatie, heerlijk en gezond eten, fijne yogasessies en ook hele mooie wandelingen.

 

Kelly Huijs uit Nederland

Dit fijne yoga retreat op het prachtige waddeneiland Terschelling is niet voor niets heel populair onder Nederlandse yogi’s! Mieke is een bijzonder mens met veel levenservaring. Tijdens haar reizen kwam zij in aanraking met vele vormen van lichaamswerk. In India raakte ze geïnspireerd door yoga en meditatie. De afgelopen 20 jaar leerde Mieke onwijs veel over de werking van het lichaam en onze geest.

 

Tijdens dit retreat start je in de ochtend met een rustige yogasessie, gevolgd door een bijzonder smakelijk ontbijt. Daarna trek je erop uit! Denk hierbij aan een verfrissende wandeling door de bossen, duinen en/of het strand. Wil je het pittoreske West Terschelling ontdekken? Dan houdt niemand je tegen 😉  

 

In de namiddag kun je wederom een relaxte yogasessie volgen. In de avond word je culinair verrast met een overheerlijk diner. Na het avondeten is er altijd ruimte voor een goed gesprek, een leuk spel, een muzikale avond bij de plaatselijke bekendheid Hessel en/of een optionele cranio sessie of massage. Alles mag en niets moet. Dit yoga retreat op ons derde waddeneiland zal jou zeker niet teleurstellen!

Programma

Zondag

 • 14.00 Aankomst en wandeling door het bos naar Kaap Hoorn
 • 17.00 Yin yoga of Reset yoga
 • 18.15 Avondeten in Hoorn
 • 20.00 Behandeling en vrije tijd

Maandag

 • 07.30 Thee/koffie
 • 07.45 Yin yoga
 • 09.15 Ontbijt (+lunchpakket)
 • 11.00 Wandelen
 • 17.00 Reset yoga
 • 18.30 Avondeten
 • 20.00 Behandeling en vrije tijd

Dinsdag:

 • 07.00 Stiltewandeling waddendijk
 • 08.30 Ontbijt (+ lunchpakket)
 • 10.00 Yin yoga
 • 11.30 – 17.00 Behandeling en vrije tijd
 • 17.15 Reset yoga
 • 18.30 Avondeten

Woensdag:

 • 07.30 Thee/koffie
 • 07.45 Yin yoga
 • 09.00 Tas pakken + ontbijt (+lunchpakket)
 • 11.00 Lopen naar bus
 • 12.00 Prachtige wandeling bij West Terschelling
 • 16.00 Gezamenlijk afscheidsdrankje
 • 16.25 Boot

“Heerlijk tot jezelf komen”

 

Mieke is fantastisch! Met al haar ervaring en kennis is ze een fantastische docent, reisbegeleidster en therapeut. Echt voelen en ervaren in de (Yin) yoga. Wat een cadeautje!

2 Tips voor jouw verblijf op de Waddeneilanden

Om jouw yoga retreat op de Waddeneilanden nóg aangenamer te maken, hebben we wat extra tips voor je.

 

 1. Ben je van plan om ‘buiten de deur’ te gaan eten? Vraag dan de organisator om restaurant tips. Zij weten precies waar je moet zijn. Nieuwe barretjes en restaurants ontdekken is hartstikke leuk én lekker! Misschien zijn er wel specifieke restaurants die jij wilt uitproberen?
 2. Doe vantevoren een ‘omgevings-check’ van jouw yoga retreat. Wellicht zijn er bezienswaardigheden of natuur gebieden die je écht niet wilt missen gedurende jouw tijd op de Wadden. Zou namelijk erg zonde zijn om achteraf spijt te krijgen… Je bent er nu toch! 

Nog meer yoga vakantie bestemmingen op de Wadden!

Heb je niet gevonden wat je zocht? No worries!

 

Onderstaande zoekmachine bevat in totaal maar liefst 5700+ magische yoga retreats! Ja! Dat zijn inderdaad onwijs veel bestemmingen! Je kunt er zowel retreats in Nederland vinden maar óók retreats buiten Nederland. Je kunt het je zo gek eigenlijk niet bedenken…. Daardoor is er voor iedereen wel een fijne yoga retreat te vinden. YES, we can!

 

Welke keuze je ook maakt, wij wensen je onwijs veel ontspanning, magische momenten én plezier!

 

Namasté.

Dit vind jij ook leuk!

Geef een antwoord