online-yoga practice happy with yoga
Home » Blog » Happy with Yoga Practice Platform getest door ervaren Yogi’s! [Review]

Happy with Yoga Practice Platform getest door ervaren Yogi’s! [Review]

Vraag jij je af of het Practice platform van Happy with Yoga de moeite waarde is? Als ervaren yogi’s gaan wij onze ervaringen delen in deze uitgebreide review. Zo weet jij, na het lezen van dit artikel, exact waar je aan toe bent én kun je daardoor een weloverwogen beslissing maken! 

Wie zijn Happy with Yoga?

Happy with Yoga is inmiddels vier man sterk. Eigenlijk moet ik zeggen: drie mannen en 1 vrouw 🙂

 

Even een korte introductie:

Melanie van Baalen – ‘De Lady Boss’

melanie Happy with yoga

Master Trainer & Co-owner van HWY

E-RYT®500, YACEP® Certified | Hatha Vinyasa | Meditatie | Yoga Nidra | Yin Yoga | Yogablogger | Spreker.

Rolf van Baalen – ‘De generaal’

Rolf happy with yoga

Master Trainer & Co-owner van HWY

E-RYT®500, YACEP® Certified | Hatha Vinyasa | Wim Hof Method level II instructor | Meditatie | Yoga Nidra | Mindfulness trainer | Spreker.

 

Rolf en Melanie zijn eigenlijk het gezicht achter Happy with Yoga. Of moet ik zeggen: de gezichten? 😉 Ze zijn partners zowel op zakelijk als op privé vlak. Twee super lieve, relaxte en down-to-earth nuchtere yogi’s met een diepe liefde en passie voor hetgeen ze doen. Dat zie je dan ook duidelijk terug. Het is zelfs voelbaar.

 

Melanie en Rolf LEVEN yoga. En dat vinden wij erg mooi. Ze doen er alles aan om yoga toegankelijk te maken voor iedereen omdat zij uit eigen ervaring weten wat yoga kan betekenen en hoe het ieders leven positief kan beïnvloeden.

Sven Poldervaart – ‘De minimalist’

Sven happy with yoga

 

Sven en Melanie zijn broer en zus. Sven is de operations manager van Happy with Yoga. Laten we zeggen dat Sven de man achter de schermen is. Verder is hij minimalist zoals zijn bijnaam al doet vermoeden 😉

 

Een minimalist leeft niet ‘the average lifestyle’. Nee, wanneer je minimalistisch leeft ontdoe je je van overbodige ballast in je leven. Het wordt ook wel eens ‘ontspullen’ genoemd (al moet dit niet te letterlijk genomen worden omdat het NIET draait om al je spullen weggooien en sober leven!)

 

Het doel van minimalisme is om meer geluk, voldoening en vrijheid te ervaren. Mocht je willen weten over hoe Sven leeft en minimalisme? Ontdek dan hier hoe je je leven kunt opruimen en zodoende meer tijd, ruimte en vrijheid kunt creëen voor je uiteindelijke dromen. 

Jim van Pelt – ‘The Shepherd’

Jim Happy with Yoga

 

De nieuwe aanwinst van Team Happy with Yoga! Sinds dit jaar is Jim zich gaan inzetten voor klanten en volgers van de steeds maar groter wordende Happy with Yoga Community. Omdat hij heel graag mensen helpt is hij de perfecte community manager.

 


Het hoe, wat, waarom achter Happy with Yoga

In onderstaande video praten Rolf en Melanie onder andere over de visie die ze op Yoga hebben, wat yoga hun persoonlijk gebracht heeft en de yoga filosofie.

 

Leuke video om even kort kennis te maken met de twee docenten van het Practice platform waar je zo nieuwsgierig naar bent! Zo kun je alvorens je je aansluit bij het platform éérst even aanvoelen en ervaren of het klikt! Wij vinden het in ieder geval een dikke pré om je prettig te voelen bij je yoga docent 🙂 Dat geldt óók online 😉 Enjoy!

 


 

De missie van Happy with Yoga

Het is de missie van Happy with Yoga om de traditionele Yoga te vertalen naar praktische en doelgerichte tools voor moderne mensen. Oftewel Happy with Yoga wil yoga toegankelijk maken voor iedereen want yoga is ook voor IEDEREEN! Dit in tegenstelling tot wat er nog te vaak wordt gedacht.

 

Yoga is niet alleen maar voor flexibele mensen. Yoga is ook niet alleen voor mensen die persé een bepaalde spiritualiteit zouden moeten hebben. Ieder mens is oke genoeg om yoga te doen. Kun jij een houding niet? Dan pas je die aan en doe je die op jouw manier!

 

Ik was (en ben nog steeds) beperkt in mijn bewegingen, kracht en energieniveau. En tóch heeft yoga mij beter gemaakt dan ik voorheen was! Op zoveel meer manieren dan ik ooit had kunnen wensen. Ik deed het gewoon allemaal op mijn manier en juist daardoor heeft yoga mijn leven verrijkt! Happy with Yoga begrijpt dit als geen ander en wil dit toegankelijk maken voor een ieder mens die daar open voor staat.

 

Melanie en Rolf hebben beiden meer dan 1500 uur aan trainingen gevolgd. Ze blijven constant hard werken aan hun bedrijf en de missie die zij voor ogen hebben. Zo zijn ze continue op zoek naar praktische manieren om de Yoga traditie toe te passen en dit over te brengen op zo veel mogelijk mensen. Alles wat ze de afgelopen jaren geleerd hebben, willen ze naar buiten brengen om zodoende deze kennis te vermenigvuldigen. 

 

De methodes die ze gebruiken en inzetten zijn combinaties van onder andere yoga asanas (houdingen), ademhalingsoefeningen, concentratieoefeningen, meditatie en mindfulness met bevindingen uit de moderne wetenschap. Dit alles met als doel om te groeien tot de beste versie van jezelf!

 

En dat is dus PRECIES waar wij van Flowin’Motion Yoga volledig achter staan 😉 Er is niets mooiers dan mensen kunnen helpen met hetgeen wat jij als helend en transformatief hebt ervaren. Dat wil je delen, vanuit je hart!


 

Wat is Practice van Happy with Yoga eigenlijk precies?

Practice van Happy with Yoga is een online yoga platform waar je dus online yoga lessen kunt volgen. Heerlijk vanuit het comfort van je eigen huis, waar en wanneer je maar wilt. Niemand die je ziet dus al doe je je yoga in pyjama…who cares 😉 We love it!

 

Deze online yoga lessen worden aangeboden in de vorm van losse lessen en in cursus-vorm. De cursussen bestaan uit reeksen yogalessen die samen één geheel vormen doordat ze een gezamelijk doel of specifiek thema omvatten. Zo kun je dus doelgericht aan de slag gaan met je practice!

 

De yogalessen worden gestreamd en kunnen niet gedownload worden. Je hebt dus een internetverbinding nodig om de lessen te kunnen volgen. Binnen het platform heb jij je eigen persoonlijke online yoga (leer) omgeving. Zie het als een soort van Netflix maar dan voor yoga!  

 

Oke, lets start from the beginning: 


 

Voor wie is Practice geschikt?

Wij vinden dat yoga voor iedereen geschikt is. En dat vindt Happy with Yoga ook. Sterker nog, het is onder ander hun missie om yoga zo praktisch mogelijk te vertalen en zodoende voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk en beschikbaar te maken! 

 

Het Happy with Yoga Practice platform is dan ook zo ingericht dat de beginnende yogi er goed terecht kan evenals de yogi die wellicht al wat verder in zijn of haar yoga journey staat! 

 

De lessen zijn ingedeeld naar stijl en intensiteit die variërend genoeg zijn voor elk level yogi. Ondanks dat wij al best wat jaartjes ‘als yogi’s doorgaan’, kunnen we toch wel écht stellen dat we absoluut genieten van het platform en nog steeds telkens iets bijleren! 

 

Oud, jong, vrouw, man, ervaren of niet, beperkt door een eventuele aandoening, geblesseerd…. geef Practice gewoon een kans want het is een platform voor iedereen! 


 

Wat gebeurt er na aanmelding? 

Nadat jij je hebt aangemeld bij het Practice platform krijg je netjes een bevestigingsmail. Je hebt nu toegang tot het Practice platform en kunt deze gaan instellen en inrichten zoals jij dat wenst.

 

Middels de ontvangen mail van Happy with Yoga kun je je eventueel óók aanmelden bij de groeiende facebook community van Happy with Yoga! 

 


Happy with Yoga op Social Media

Happy with Yoga heeft op dit moment een toegewijde Facebook Yoga Tribe van maar liefst bijna 21k volgers! Dat is een behoorlijk aantal!

 

happy with yoga facebook tribe

 

Daarnaast kun je ze ook vinden op Instagram, waar ze bijna 20k volgers hebben, en kun je ze op youtube volgen waar ze 21k abonnees hebben.

 

Zonder twijfel kun je dus wel stellen dat Happy with Yoga geen kleine speler in yoga-(neder)land is! 😉 

 


 

Hoe ziet het Practice platform eruit? 

Zodra je inlogt en in de online omgeving terecht komt is het eerste wat opvalt de ruimtelijke indeling en overzichtelijkheid. De online omgeving bestaat uit een aantal onderdelen. We lopen ze even na.  

 

Wil jij liever een video bekijken waarin we je een rondleiding door het Practice platform geven? Ga dan hier naar de rondleiding!

Navigeerbalk

happy with yoga practice platform dashboard

 

Zoals je kunt zien zijn we nu in het dashboard. Dit is jouw persoonlijke online omgeving. Bovenin hebben we de navigeerbalk. Links bovenin zie je het logo van Happy with Yoga, deze fungeert als een homepage-button. Ofwel, wanneer je daar op klikt kom je altijd weer uit in het beginscherm van het dashboard.

 

Naast het logo kun je de cursussen en losse lessen vinden. Deze kun je óók vinden wanneer we naar beneden scrollen. Daarover later meer.

 

Rechts bovenin zie je de zoekfunctie. Mocht je ergens specifiek naar op zoek zijn, kun je dat dus hier intypen en zodoende zoeken. Links naast de zoekfunctie staat je gebruikersnaam. Hieronder kun je jezelf uitloggen en alle gegevens van je account inzien.

 

Je vindt hier onder andere wanneer de verlenging plaatsvindt en mocht je je abonnement willen wijzigen of opzeggen kun je dat hier doen. Daarnaast kun je, en dat vinden wij een super leuke feature, naar de online omgeving  ‘Mijn practice‘. 

 

In ‘Mijn practice’ vind je je persoonlijke statistieken. Je kunt er exact zien hoeveel dagen je achter elkaar op de mat gestaan hebt, hoeveel minuten je in totaal aan yoga hebt gedaan en welk deel daarvan een cursus of losse les is geweest.

 

Daarnaast kun je in dit gedeelte je opgeslagen favorieten terug vinden. Zo kun je dus losse lessen en cursussen bewaren die je vaker wilt volgen of waar je nog mee bezig bent. 

 

De video’s die je het meest hebt gevolgd zie je in een overzicht terug. Evenals de stijl die je het meest beoefent hebt. Op deze manier heb je dus écht inzicht en overzicht wat je practice betreft. Dik pluspunt voor deze extra feature! 

Cursussen

In het beginscherm van je dashboard zie je onder de welkomst boodschap dik gedrukt cursussen vernoemd. Rechts daarvan zie je ‘bekijk alle cursussen’. Hier kun je dus, evenals via de navigeerbalk, naar alle beschikbare cursussen van het Practice platform toe gaan. 

 

In totaal kun je er 16 cursussen vinden waarvan er 3 nét even anders zijn dan de rest. Dit zijn een introductiecursus en twee cursussen die specifiek en alleen gericht zijn op losse asana’s. Deze twee worden dan ook posture lab genoemd (posture = houding).

 

Het posture lab basics is specifiek voor alle basis houdingen en het posture lab twists is specifiek voor gedraaide houdingen ook wel twists genoemd. Zowel de introductiecursus als de posture labs vinden wij wederom een dikke pluspunt van het Practice platform! Waarom?

 

Als eerste voor de gebruiksvriendelijkheid van het platform zelf. Daarnaast is het onwijs nuttig voor mensen die nog niet zo lang yoga doen. Zo worden er slimme en nuttige tips en tricks gedeeld om het meeste uit je practice te kunnen halen zoals bijvoorbeeld hoe je het beste om kunt gaan met afleidingen, ongemakken en pijnen. Hoe je de draad weer op kunt pakken nadat je even bent afgezakt. Hoe een volledige yogales eruit ziet en wat je ná een yogales kunt doen om écht de vruchten te kunnen plukken van jouw inzet.

 

Dit is natuurlijk geweldig voor beginners! Maar ook zeker voor de wat verder gevorderde yogi! Wij doen zelf al flink wat jaartjes aan yoga en genieten écht van het platform. We leren nog steeds dingen bij namelijk. Het zit hem soms net even in de details 😉 Deze twee yogi’s weten duidelijk waar ze mee bezig zijn en dat vinden wij heerlijk!

 

Onderstaand zie je een kleine greep uit het beschikbare cursus materiaal:

 

happy with yoga cursussen overzicht
Voorbeelden van cursussen in het Practice platform

 

We zullen alle beschikbare cursussen op een rijtje zetten voor je (inclusief de eerder genoemde 3):  

 

 • Detox Yoga Cursus 

Detox Yoga is een manier om de afvalstoffen uit het lichaam te kunnen werken. Met deze cursus geef je je lichaam een detox, optimaliseer je je energie en voel je je fitter!

 

 • Yoga Armbalance Cursus

In deze cursus ga je stap voor stap aan de slag met armbalances! Dit zijn de houdingen die er altijd zo gaaf en ingewikkeld uitzien. Het vergt kracht maar zeker ook de juiste balans waardoor er soms niet eens zoveel kracht nodig is dan je denkt! Je leert de juiste spieren gebruiken en je ontwikkelt de juiste focus en mindset om armbalances te kunnen doen.

 

 • Yin Yoga voor beginners

Yin Yoga houdingen onderscheiden zich van de dynamische Yoga vormen. Yin Yoga richt zich vooral op statische houdingen, die lang aangehouden worden. Hierdoor dring je door tot in het bindweefsel waardoor spanningen en blokkades die er al heel lang zitten kunnen worden losgelaten.

 

 • Yoga Ademhalingscursus

In deze cursus ga je aan de slag met het werken met de ademhaling. De ademhaling is één van de meest belangrijke aspecten van je Yoga practice. In deze cursus leer je de tools en technieken om op de juiste manier te werken met de adem. “Without the breath, there is no life.”

 

 • Basis Flexibiliteit Cursus

In 7 lessen ga je aan de slag met het ontwikkelen en verbeteren van de flexibiliteit op verschillende gebieden in je lichaam.

 

 • Core Strength Cursus

Een sterke core is ontzettend belangrijk voor tal van verschillende dingen. Deze cursus is er op gericht om je core strength te verbeteren. 

 

 • Restorative Yoga Cursus

Restorative Yoga is één van de meest milde en relaxte vormen van Yoga. Het doel is niet om veel te bewegen of jezelf intensief in te spannen. In deze cursus maak je kennis met restorative Yoga in zeven ontspannen lessen.

 

 • Posture Lab (Basics) 

Zoals eerder besproken worden in het posture lab verschillende basis yoga houdingen stap voor stap doorgenomen. In iedere video richten Rolf en Melanie zich op één specifieke houding en hoe je deze correct uitvoert. Er wordt voorgedaan hoe je de houding precies opbouwt en hoe je meer ruimte kunt vinden in een houding. Aandachtspunten worden besproken om bijvoorbeeld blessures te voorkomen. Dit is écht een grandioos onderdeel voor zowel de beginner als ook voor de wat verder gevorderde yogi. Even terug naar de basis is namelijk nooit verkeerd!

 

 • Just Savasana

Savasana is ook wel bekend als de corpse pose, ofwel lijkhouding. Klinkt misschien niet zo aantrekkelijk maar vergis je niet 😉 Het is een heerlijke yoga pose om je practice mee af te sluiten en even alles te laten berusten. In dit pakket vind je 4 verschillende savasanas in een korte en lange variant om de diepe ontspanning op te zoeken.

 

 • Yoga tegen Stress Cursus

In deze cursus ga je aan de slag met het vinden van diepe ontspanning om stress te verminderen. Er wordt hierbij afgewisseld tussen lichte inspanning en diepe ontspanning.

 

 • Yoga voor de Rug Cursus

Een cursus specifiek gericht op het versterken van de rug.  Door middel van 10 yogalessen ga je nek- rug- en schouderklachten tegen of werk je aan de versoepeling hiervan. 

 

 • Rise and shine – Ochtend Yoga

Ideaal voor iedereen die de dag goed wil beginnen. Of je nu behoefte hebt aan meer energie, focus of kalmte in de ochtend, in deze cursus vind je het allemaal terug!

 

 • Yoga tijdens de Zwangerschap Cursus

Deze zwangerschapsyoga cursus helpt je om Yoga te blijven doen wanneer je zwanger bent. Je blijft hierdoor niet alleen fit en sterk, ook maakt het je zwangerschap een stuk fijner. Zo ga je bijvoorbeeld aan de slag met het werken aan de ademhaling, ruimte vinden in het bekken, meer energie krijgen, de rug versterken, stabiliteit vinden en je krijgt tools om beter te kunnen slapen en diep te ontspannen.

 

 • Slaap lekker – Avondyoga

In deze serie avond yoga lessen ga je aan de slag met practices die perfect zijn om je dag mee af te sluiten. Sommigen hiervan zijn wat actiever, andere zijn erop gericht om je voor te bereiden op een heerlijke nachtrust!

 

 • Introductiecursus Practice platform

Dit is een kennismaking met de mogelijkheden van het practice platform. Melanie en Rolf helpen je op weg om door het platform te navigeren om er zodoende zoveel mogelijk uit te kunnen halen!

 

 • Posture lab (Twists)

Dit is het tweede posture lab op het platform. Hierin wordt de focus gelegd op verschillende varianten twists. Er wordt uitgelegd hoe je deze verschillende twists uitvoert, hoe je meer of minder weerstand in de houding kunt opzoeken en welke hulpmiddelen je hier eventueel bij kunt gebruiken.

 

Zoals je ziet (op bovenstaande afbeelding) wordt er ook bij elke cursus duidelijk vermeld door welke docent de cursus wordt gegeven, wat de cursus exact inhoudt, hoeveel lessen de cursus omvat en of de intensiteit licht, gemiddeld of zwaar is. Netjes en overzichtelijk dus. 

Categorieën/zelf zoeken

Scroll je verder naar beneden op de startpagina van het Practice platform dan kom je onder de cursussen een groene balk tegen. 

 

Practice platform categorien

 
 
Hier kun je op categorie zoeken. Super handig dus. Daarnaast kun je onder de categorieën op de link ‘Zoek je eigen lessen of cursussen’ klikken. Klik je hierop, kom je in onderstaand overzicht terecht. 
 
 
practice platform yogalessen zoeken
 
 
In bovenstaande afbeelding kun je zien dat je de losse lessen hier kunt filteren op verschillende parameters. Dit zijn:
 
 • Intensiteit van de les
 • Docent
 • Stijl
 • Duur van de les

De intensiteit is ingedeeld in licht, gemiddeld en zwaar. De docenten zijn uiteraard Melanie en Rolf. Bij stijl kun je kiezen wat voor soort video je wilt zien: 

 

 • Hatha Yoga
 • Hatha Vinyasa
 • Yin Yoga
 • Meditatie
 • Ademhaling
 • Restorative Yoga
 • Yoga Nidra
 • Yoga tips
 • Diverse
 • Savasana

Bij de duur van de les kun je kiezen uit lessen die tot maximaal 30 minuten duren, lessen die tussen 30 en 60 minuten duren en lessen die langer dan een uur duren. 

 

Op deze manier kun je dus precies zoeken wat voor jou op dat moment nodig is of wat mogelijk is. Is het ochtend en heb je een drukke agenda, kies dan voor een korte meditatie of korte ochtend yoga les. Wil je heerlijk slapen? Kies dan voor een yoga nidra sessie of yoga les specifiek gericht op een goede nachtrust. Stress of rugpijn omdat je thuis werkt? Volg tijdens je break een les tegen rugpijn of doe mee met een ademhalingsoefening tegen stress! 

 

Wij vinden deze zoekbalk een fijne toevoeging om zodoende snel en gemakkelijk te vinden wat passend is voor op elk gewenst moment. 

Losse lessen

Scrollen we van de zoekbalk nog verder naar beneden komen we de losse lessen tegen. Net zoals bij de cursussen kun je via de navigeerbalk naar de losse lessen gaan maar ook door naar beneden te scrollen in het startscherm van het platform. Hierbij klik je wederom op ‘bekijk alle lessen’ aan de rechterzijde om alle beschikbare lessen te kunnen zien. 
 
Op het Practice platform vind je inmiddels maar liefst 245 losse lessen! Verdeeld over de 10 genoemde verschillende stijlen video’s. Daar kun je dus wel even mee vooruit 😉 
 

Footer

Onderaan het platform kun je de zogenaamde footer vinden. De naam zegt eigenlijk al genoeg: het ‘voeteneinde’. Niet zo heel spannend allemaal, we lichten het tóch even kort toe. 

 

Zo kun je links op het logo van Happy with Yoga klikken en kom je zodoende direct terecht op hun website en blog. Rechts staan snelkoppelingen naar hun social media kanalen: Facebook en Instagram. 

 

Zoals altijd in een footer kun je er een navigatie menu vinden. In dit geval navigerend naar wederom de losse lessen en cursussen binnen het platform. Je kunt er verder nog veelgestelde vragen vinden (dit kan zeker meerwaarde bieden). Tot slot enkele formaliteiten zoals algemene voorwaarden en het privacybeleid. 

Ervaringen van anderen

Onder de losse lessen en boven de footer kun je ervaringen van andere deelnemers van het Practice Platform lezen. 

 

Practice happy with yoga ervaringen

 

Carine zegt: ‘Ik heb een abonnement op het prachtige Happy with Yoga platform! Sinds ik op het platform kan sta ik elke dag op de mat, afhankelijk van de tijd die ik heb of hoe ik me voel vind ik altijd wel de geschikte les.’

 

Joyce zegt: ‘Heerlijke, voor mij nieuwe en uitdagende asana’s, echt een aanvulling!’

 

Annemie zegt: ‘Ik volgde gisteren de 1e Yin Yoga les voor beginners op het platform en heb er ontzettend van genoten! Het was precies wat ik nodig had! Mijn kids waren beneden een gezelschapsspel aan het spelen en ik had rustig een uurtje voor mezelf om te ontspannen en mijn hart te openen!’

 

Dat klinkt positief toch? Laten we eens naar wat méér ervaringen kijken die wij gevonden hebben buiten het eigen platform van Happy with Yoga om. Want laten we eerlijk zijn… Uiteraard promoot je je eigen product niet met slechte recensies 😉 


 

Wat vinden anderen van Practice?

Wanneer je gaat zoeken op internet kom je nagenoeg geen slechte ervaringen, reviews of recensies tegen van Happy with Yoga. Er kunnen wat kleine op- en aanmerkingen zijn of yoga blijkt uiteindelijk niet te zijn wat bij de persoon in kwestie past. Dat is allemaal mogelijk. Alsnog, het overgrote deel is overwegend opvallend zeer positief. Dat is natuurlijk niet voor niets! 

 

happy with yoga practice ervaring2

 

Jorieke zegt: ‘In eerste instantie was ik ietwat huiverig voor een abonnementsvorm, want ja er wordt wel iedere maand een paar euro van je rekening afgeschreven. Maar ik merk dat dit voor mij juist werkt als een stok achter de deur. Sinds ik de stap heb gemaakt heb ik geen dag meer overgeslagen (met uitzondering van de weekenden). De cursus zit ook echt super in elkaar: overzichtelijk, duidelijk en gebruiksvriendelijk. Ik ben fan!’

 

Jaap zegt: ‘Zweverig en voor een ‘ander soort’ mensen? Ik dacht er voorheen hetzelfde over totdat ik me stoute schoenen heb aangetrokken en gewoon aan de slag ben gegaan met Practice Happy with Yoga. Ik ben positief verrast en ik merk dat ik even helemaal tot mezelf kan komen na een drukke werkdag. Oja, en ik ben een man 😉 (Ik dacht dat het meer voor vrouwen was, maar dat had ik ook mis) Groetjes Japie.’

happy with yoga practice ervaring

Rick zegt: ‘Geschikt voor zowel de beginner die nog nooit op de yogamat heeft gestaan als voor de gevorderde yogi. Leuke online cursussen, workshops en yogavakanties gegeven door twee down-to-earth yogi’s Rolf en Melanie. 

Eerlijk waar, we hebben geen negatieve ervaringen kunnen vinden dus dat schept natuurlijk vertrouwen voor toekomstige nieuwe fans. (Wij zijn al langer dan vandaag overtuigd 😉 )


 

Extra features van Practice

In het Practice platform van Happy with Yoga zitten wat extra leuke features. (Vinden wij)

Mijn practice

De ‘Mijn practice’ omgeving hebben we eerder al besproken. Deze kun je vinden in de navigeerbalk bij je gebruikersnaam. Onwijs leuk om je eigen persoonlijke yoga statistieken terug te kunnen vinden en inzien. 

Hartjes

Je kunt je favoriete losse lessen en cursussen opslaan en verzamelen door op het hartje naast de lestitel of cursustitel te klikken. Deze worden dan verzameld bij ‘Mijn practice’ onder opgeslagen losse lessen of opgeslagen cursussen. Wij hebben flink wat hartjes uitgedeeld op het Practice platfrom 😉 

Agenda synchroniseren

Een andere hele leuke en bovendien super praktische feature is dat je de mogelijkheid hebt om de lessen die je wilt volgen in je agenda te zetten. Via je google account wordt dit gesynchroniseerd en zodoende kun je op desktop, ipad of mobiel je lessen inplannen. Dat is toch echt te gek, laten we eerlijk zijn?

 

Iedereen is tegenwoordig druk en vaak vinden we het moeilijk om tijd voor onszelf in te plannen. We vergeten het en daar gaat je goede voornemen of best bedoelde intentie. Happy with Yoga geeft je hier een mooie oplossing voor! Zet de lessen gewoon gemakkelijk en snel door naar je agenda en mis er nooit meer eentje! 


 

Via welke apparaten kan ik streamen?

Wat niet vergeten mag worden is de responsiveness van het platform. Wat bedoelen we hiermee? Practice van Happy with Yoga is een online platform waar je lessen kunt streamen. En jij wilt dat overal kunnen doen toch? Niet alleen vanachter je pc, die niet mobiel is. Je wilt je lessen overal kunnen volgen, waar jij maar wilt en wanneer jij dat wenst. 

 

En dat is dus mogelijk! Happy with Yoga is zo verstandig geweest om ervoor te zorgen dat je op elk gewenst apparaat je lessen kunt streamen. Het platform is netjes responsive gemaakt. Wat inhoudt dat jij dus gewoon kunt inloggen en toegang hebt tot alle lessen en cursussen op elk gewenst apparaat en dat alle functies nog steeds werkend zijn. 

 

Zo kun je dus je lessen overal mee naartoe nemen! Wel zo fijn! 


 

Wat kost Practice eigenlijk?

Wanneer je je bedenkt dat een losse yogales zo tussen de 15 en 50 euro kost dan ben je met Practice toch wel echt een stuk voordeliger uit! Daarbij kun je heerlijk op je eigen tempo aan jezelf werken, wanneer en waar jij maar wilt. Niemand die je ziet dus al doe je je practice in je nakie of in je pyjama, who gives a… Lijkt ons een goede deal 😉

 

Practice kent drie abonnementsvormen:

Maandabonnement

Hierbij betaal je 12,50 per maand en heb je dus onbeperkt toegang tot al het lesmateriaal van het platform. Wil jij dit?

 

Meld je dan hier aan voor het Practice maandabonnement!

Kwartaalabonnement

Voor het kwartaalabonnement betaal je per drie maanden. Dit kost 35 euro. Hiermee ben je dus goedkoper uit dan wanneer je een maandabonnement kiest. Wil jij liever een kwartaalabonnement?

 

Meld je dan hier aan voor het Practice kwartaalabonnement! 

Jaarabonnement

Dan heb je nog de mogelijkheid om een jaarabonnement te nemen. Hierbij betaal je in één keer 120 euro en bespaar je dus in totaal 30 euro. Wil jij dus liever wat besparen?

 

Meld je dan hier aan voor het Practice jaarabonnement!


 

Academy vs Practice

Happy with Yoga heeft twee verschillende online leeromgevingen: de Academy en Practice. 

 

Op de Academy kun je doelgerichte cursussen volgen met een filosofische insteek. De focus van de cursussen uit de Academy ligt op bepaalde elementen of technieken uit de yoga filosofie of levensstijl. De cursussen zijn allen vrij diepgaande cursussen waarin aan de slag gegaan wordt met opdrachten, lezen, schrijven en ontdekken, ervaren en leren.

 

Het Happy with Yoga Practice platform daarentegen kun je zien als een online yoga studio waar je op de mat stapt en lessen volgt. Het is net als naar een studio gaan om een les te volgen, alleen dan in je eigen huis waar en wanneer je maar wilt. 

 

Practice kun je dus zien als een soort yoga netflix. Met je Practice platform account krijg je namelijk onbeperkt toegang tot alle lessen en cursussen op het Practice platform.

 

Je krijgt in Practice géén toegang tot de Academy en andersom. Beide zijn aparte leeromgevingen met andere doelstellingen. 


 

Nog meer van Happy with Yoga

Voor mensen die wat meer diepgang willen heeft Happy with Yoga online yoga lessen en cursussen én yoga workshops door Nederland en België. Daarnaast bieden ze ook weekend- en weekretreats aan! Dit doen ze zowel in binnen- en buitenland op de meest prachtige locaties.

 

Naast het Practice platform biedt Happy with Yoga cursussen aan die zij plaatsen in een online leeromgeving genaamd Academy. Daarover later meer. We zetten het cursus aanbod (op Academy) onderstaand op een rijtje en zullen daarna verder het Practice platform gaan bespreken! 🙂

Mindfulness voor het Dagelijks Leven>> 

Mindfulness voor het dagelijks leven is een 8-weekse Mindfulness cursus inclusief audiobestanden, video’s en dagelijkse emails. De cursus is een dagelijks stappenplan voor mensen die aan de slag willen met Mindfulness en meer rust willen ervaren en minder stress.

Yoga Nidra: Reis door de Chakra’s>>

In deze cursus ga je op reis door de zeven chakra’s met behulp van yoga nidra technieken. Je zal hierdoor een diepe ontspanning zoals nooit te voren ervaren en werken aan diepgewortelde overtuigingen en programmeringen.

Yoga Stap voor Stap beginnerscursus>>

Een online yogacursus voor beginners inclusief 9 lessen. Beginnende Yogi’s leren in deze stap voor stap cursus alle basishoudingen van de Yoga aan en kunnen op deze manier lekker thuis, wanner zij het willen en op hun eigen tempo, aan de slag met Yoga.

 

Bij de cursus krijg je verschillende bonusvideo’s over de ademhaling, losse yogaseries en een Ebook met uitleg en plaatjes van de belangrijkste yoga houdingen.

 

Wij schreven een review over de beginnerscursus van Happy with Yoga: Yoga Stap voor Stap. 

Yoga Nidra>>

Yoga Nidra is een systematische methode waarbij naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning wordt toegewerkt. Yoga Nidra bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet. Nidra betekent ‘slaap’. Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is echter aan het werk op een dieper niveau.

 

Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen. Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt hierdoor fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot ontspanning.

Minimalisme Cursus>>

Een online cursus om aan de slag te gaan met Minimalisme. Het doel van deze cursus is om meer tijd, ruimte en vrijheid in je leven te vinden.

 

De cursus is verdeeld in 4 modules om dit te bereiken. Module 1 ‘Ontspullen’ om de externe omgeving op te ruimen en opnieuw in te richten. Module 2 ‘Consuminderen’ om meer financiële ruimte te vinden, beter met de aarde om te gaan en te werken aan onthechting van spullen. Module 3 ‘Versimpelen’ om meer tijd vrij te maken in het leven, en Module 4 ‘Bewustwording’ om de vrijgekomen vrijheid te optimaliseren door middel van focus en te benutten door doelen op te stellen.

 

Tot slot volgt de bonusmodule ‘Minimalisme met een gezin’ om tools te geven om te minimaliseren met kinderen. Bij de cursus krijgen mensen voor iedere module een werkboek met opdrachten, afbeeldingen en video’s voor verdere verdieping en modellen om in te vullen/kleuren behorend bij de opdrachten.

 

Het Practice platform>>

Deze zullen we nu verder gaan bespreken!


 

Wat vinden wij van Practice (als ervaren yogi’s)?

Hieronder zullen we alle positieve en negatieve punten uiteenzetten van het online yoga platform Practice van Happy with Yoga. 

Review: Happy with Yoga – Practice – Positieve punten

 • Overzichtelijk en gebruiksvriendelijke online omgeving
 • Ruim en variërend aanbod qua lessen
 • Mooie en nuttige volledige cursussen die doeltreffend zijn
 • Ervaren docenten die overduidelijk weten waar ze mee bezig zijn
 • Goede en duidelijke instructies, alles is goed volgbaar
 • De lessen worden in mooie en nette ruimtes verzorgd
 • Geluid en beeldkwaliteit zijn uitstekend
 • Er wordt rekening gehouden met iedereen (verschillende niveaus, stijlen en intensiteit)
 • Melanie en Rolf hebben onwijs veel passie en liefde voor hetgeen ze doen en dat zie je duidelijk terug in de lessen
 • Beide yogi’s ademen rust uit, dat vinden wij erg prettig
 • Leuke extra features zoals ‘Mijn practice’ waar je je vooruitgang kunt inzien en gemakkelijk lessen kunt terugvinden
 • Mogelijkheid om lessen op te slaan en te bundelen in een overzicht
 • Daarnaast de optie om lessen in te plannen in je agenda zodat je dus geen excuus meer hebt om je yoga practice te vergeten of niet te doen!
 • Hele mooie prijs-kwaliteit verhouding! Er is zoveel te vinden op het Practice platform, voor de prijs van één enkele les!

Happy with Yoga – Practice – Negatieve punten

 • Individuele lessen uit de cursussen kunnen niet los opgeslagen worden als favorieten. 

Wat wij ontzettend handig vinden is dat je losse lessen en cursussen kunt opslaan en zodoende kunt bundelen in een overzicht. Zo kun je dus lessen die je nogmaals wilt volgen snel terug vinden of kun je bijvoorbeeld een cursus opslaan waar je mee bezig bent.

 

De individuele lessen echter van de complete cursussen kunnen niet los worden opgeslagen en dit zou in onze ogen een mooi verbeterpunt zijn.  


 

Rondleiding door het platform (Video)

We nemen je via onderstaande video mee door het gehele Practice platform zodat je een indruk kunt krijgen van hoe het platform eruit ziet! 🙂 

 


 

Het eindoordeel! 

Dé yoga Netflix van Nederland? Of is dat too much credit voor Happy with Yoga? Wat vinden wij uiteindelijk? 

Nou… van ons mag het platform die titel dragen 😉 Niet voor niets is Happy with Yoga zo groot en hebben ze zoveel volgers. Wanneer jouw producten niet goed zijn dan ga je dat altijd vroeg of laat terugzien. 

 

Met het Practice platform heeft Happy with Yoga in onze ogen dan ook een kwalitatief uitstekend platform opgezet, welke overigens nog steeds groeiend is en dus alleen maar beter kan worden. Er worden nog steeds nieuwe video’s toegevoegd! Wanneer je naar deze uitgebreide review kijkt, is de toon overwegend positief en zo is dus ook het eindoordeel.

 

Wij hebben onwijs genoten van het platform en doen dat nog steeds! Daarnaast leren we telkens weer iets nieuws bij. Zelfs na al die jaren yoga ervaring! Dus óók yogi’s die ‘al langer meedraaien’ kunnen hier zeker hun ei kwijt. 

 

Raden wij deze Nederlandse Yoga Netflix aan? 

 

ABSOLUUT! 🙂 Dus wanneer begin jij? 

Yoga in je huispak of pyjama?

Volg onbeperkt yogalessen, meditatielessen en cursussen waar en wanneer jij maar wilt! Laat je begeleiden door twee down-to-earth yogi's die jou met alle liefde willen helpen!

online-yoga practice happy with yoga

Dit vind jij ook leuk!

Geef een antwoord