yoga handdoek antislip
Home » Blog » 8x fijne Yoga Handdoek met Antislip! Deze wil jij ook proberen!

8x fijne Yoga Handdoek met Antislip! Deze wil jij ook proberen!

Sommige yogi’s zweren bij een yoga handdoek. Logisch ook. Want een yogahanddoek kan een super fijn hulpmiddel zijn om extra grip te verkrijgen. Zéker tijdens een flink potje zweten op een mat die wat gladder wordt gedurende de les. Onder het kader van “Safety First” delen we daarom heel graag onze yoga handdoek top 8 met antislip werking met jou! 

Waarom gebruiken we eigenlijk een Yoga Handdoek met Antislip?

Om maar direct to the point te komen, we gebruiken een yoga handdoek voornamelijk voor extra grip en hygiëne. In specifieke gevallen maakt een yoga handdoek jouw yoga practice een heel stuk aangenamer.

 

Laten we enkele praktische voorbeelden nemen ter illustratie. Jij doet bijvoorbeeld aan hot yoga, of een vorm van hot yoga zoals Bikram Yoga. Misschien ben je iemand die wat sneller transpireert en/of een vrij intensieve yogasoort beoefent. Uiteindelijk komt het op hetzelfde neer: er wordt meer dan gemiddeld getranspireerd. En wanneer er meer wordt getranspireerd wordt onze yogamat vochtig.

 

Een logisch gevolg van een yogamat die wat vochtig wordt tijdens een yoga sessie is verminderde grip. Niet bij elke yogamat is dit echter aan de orde want sommige yogamatten hebben een open celstructuur waardoor zij vocht gemakkelijk kunnen opnemen. Mocht jouw yogamat wat meer moeite hebben om vocht op te nemen en dus aan grip inleveren tijdens een zweterige sessie, dan is een yoga handdoek voor jou ideaal.

Eigenschappen Yoga handdoek met antislip

Een yoga handdoek is natuurlijk wat anders dan een ‘normale’ handdoek die we gebruiken om ons af te drogen na een lekkere douchebeurt.  Een yoga handdoek met antislip wordt namelijk gemaakt van een specifiek materiaal. Veelal is dit microvezel of een combinatie van nylon en polyester.

 

Dit materiaal is luchtig en licht en is er speciaal voor gemaakt om gemakkelijk vocht te absorberen en tevens weer te verdampen. Met andere woorden de handdoeken vangen jouw bloed, zweet en tranen op tijdens jouw harde werk én drogen ook nog eens onwijs snel op.

 

Dit resulteert logischerwijs in een toename van grip tijdens de voorheen glibberende yoga sessies. Daarnaast is het ook gewoon lekker fris en hygiënisch toch? Niet zo fijn om te glijden in je eigen zweet….

Hoe kun je een yoga handdoek het beste gebruiken? 

Een yoga handdoek wordt voornamelijk gebruikt óver een yogamat heen. Zo absorbeert jouw handdoek vocht waardoor jij een betere grip behoudt én houdt het jouw trouwe yogamat schoon. 

 

Sommige yogi’s doen hun yoga practice op alleen de yoga handdoek. Dus zonder de yogamat eronder. Maar wij adviseren yogi’s om tóch een yogamat onder de handdoek te gebruiken. Dit geeft namelijk meer ondersteuning aan jouw asana’s en practice. Het is niet voor niets dat de meeste yogi’s een yoga handdoek óver hun yogamat gebruiken. Maar keuze staat altijd vrij natuurlijk. Doe vooral waar jij je goed bij voelt 🙂

 

Verder kun je je handen, voeten of yoga handdoek licht bevochtigen voordat de les begint om de antislip werking te bekrachtigen. Sommige yogi’s beginnen liever ‘droog’ en andere kiezen ervoor om eerst de handdoek (of zichzelf) licht te bevochtigen voor een betere grip from the start

Heb je misschien nog wat essentiële olie in huis? Dan zou je kunnen overwegen om ietwat op de yoga handdoek met antislip werking te smeren voor een heerlijk geurende handdoek. Dit kan jouw practice een geheel nieuwe dimensie geven! 

 

Belangrijk om te vermelden is dat je het beste geen wasverzachter kunt gebruiken wanneer je jouw yoga handdoek wast. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de handdoek gladder wordt en dat is dus juist wat we niet voor ogen hadden toch?

Hoe kies je de beste Yoga Handdoek? 

Waar let je op tijdens het aanschaffen van een yoga handdoek? Nou, als eerste wil je natuurlijk dat het doet waarvoor je de handdoek in de eerste instantie koopt. Ofwel, de yoga handdoek moet een antislip werking hebben. Anders kunnen we net zo goed een normale handdoek uit onze kast trekken. En nee, dat is écht geen goed idee. 

 

Let er verder op bij het kopen van een yoga handdoek welk formaat de handdoek heeft. Er bestaan wat kleinere yoga handdoeken die bijvoorbeeld handig zijn voor je hoofd of voor de bovenkant van je mat. En dan hebben we nog de wat grotere handdoeken. De meeste yogi’s zijn op zoek naar een yoga handdoek met antislip die de gehele mat bedekt. Zo kun je zorgeloos je yoga sessie doen zonder weg te glijden. 

 

Wel zo veilig!

 

Natuurlijk let je op nog meerdere variabelen tijdens het kopen van jouw nieuwe yoga handdoek. Zo let je, naast afmetingen en antislip werking, ook nog op de prijs, het uiterlijk, misschien de duurzaamheid van de handdoek of van welk merk de yoga handdoek afkomstig is. Deze variabelen zijn persoonlijk en zullen dus door iedereen weer anders worden ingevuld.

 

Weet je niet goed waar je moet beginnen met zoeken? Wij hebben het werk al voor jou gedaan, wel zo makkelijk 😉 Onderstaand vind je onze top 8 yoga handdoek met antislip lijst. Wordt het voor jou ineens een heel stuk makkelijker om de beste yoga handdoek uit te kiezen voor jouw zweterige sessies. Let’s go!

8x Yoga Handdoek met Antislip

Doe jij bijvoorbeeld aan Bikram yoga of een andere intensieve vorm van yoga? Beoefen je yoga in een verwarmde ruimte en/of heb je een yogamat die aan grip verliest tijdens jouw yoga sessies? Dan is een yoga handdoek met antislip voor jou een heel fijne oplossing! 

 

Niet voor niets ben jij natuurlijk ook uitgekomen bij dit artikel. Jij zoekt meer grip tijdens je yoga sessie. Wij gaan je daarbij helpen! Onderstaand delen we daarom met liefde onze yoga handdoek top 8 met antislip werking.

 

De handdoeken zijn geselecteerd op basis van prijs, reviews, aantal beoordelingen, kwaliteit van de antislip yoga handdoek en hoe de handdoek eruit ziet. Want naast functionaliteit wil het oog natuurlijk óók wat 😉 

1. JAP Sports - Mandala - Donkerpaars

Deze yoga handdoek met antislip van JAP Sports is één van de grootste én tevens lichtste handdoeken. Daardoor droogt hij razendsnel. De handdoek heeft een onwijs mooie print, komt met een praktische draagtas én heeft ook nog eens een aantrekkelijke prijs. 

Voordelen
 • Afmetingen: 185 cm x 70 cm
  Dikte: 1 mm
  Gewicht: 80 gram 
 • Inclusief handige draagtas
 • Lange levensduur door hoogwaardige pluche microfiber
 • Hand wasbaar
 • Droogt zeer snel
 • Prachtige slijtvaste print
Nadelen
 • Alleen bij Bol.com verkrijgbaar

2. JAP Sports - Mandala's - Gekleurd/Fuchia

Wederom een super gave yoga handdoek met antislip werking van JAP Sports. De reden dat deze zo hoog scoren onder yogi’s is onder andere vanwege de ruime afmetingen, het mooie uiterlijk én de aantrekkelijke prijs. Een bijgeleverd draagtasje maakt de set compleet. Dit is één van onze favorieten.

Voordelen
 • Afmetingen: 185 cm x 70 cm
  Dikte: 1 mm
  Gewicht: 80 gram 
 • Onderzijde heeft antislip nopjes
 • Inclusief handige draagtas
 • Lange levensduur door hoogwaardige pluche microfiber
 • Hand wasbaar
 • Droogt zeer snel
 • Prachtige slijtvaste gekleurde Mandala’s print 
Nadelen
 • Alleen bij Bol.com verkrijgbaar

3. Charly’s Choice – Peacock – Blauw

Iets kleiner dan nummer 1 en 2 maar nog steeds een voldoende ruime yoga handdoek met antislip voor al jouw zweterige sessies! En wat een onwijs mooie print! Wij zijn groot fan!

Voordelen
 • Afmetingen: 183 cm x 63 cm
 • Onderzijde heeft antislip nopjes 
 • Lange levensduur door hoogwaardig materiaal
 • Wassen: Was de handdoek na gebruik op een lage temperatuur met dezelfde kleuren. Niet in de droger doen en geen wasverzachter gebruiken.
 • Droogt zeer snel
 • Unieke Peacock print
Nadelen
 • Alleen bij Bol.com verkrijgbaar

4. Charly's Choice - Spring Mandala - Multicolour

Nog een topper van Charly’s Choice. Je moet er natuurlijk van houden maar de designs van Charly springen er voor ons toch echt wel een beetje bovenuit. De tijd van saaie yoga handdoeken is in ieder geval passé. Charly Choice heeft nog meer mooie ontwerpen verkrijgbaar bij Bol.com. Ik zou dus zeker even een kijkje nemen. 

Voordelen
 • Afmetingen: 183 cm x 63 cm
 • Onderzijde heeft antislip nopjes 
 • Lange levensduur door hoogwaardig materiaal
 • Wassen: Was de handdoek na gebruik op een lage temperatuur met dezelfde kleuren. Niet in de droger doen en geen wasverzachter gebruiken.
 • Droogt zeer snel
 • Unieke Multicolour Mandala print
Nadelen
 • Alleen bij Bol.com verkrijgbaar

5. Yoga Design Lab – Celestial – Donkerblauwe Sterrenhemel

Niet alleen Charly’s Choice maakt opvallende kleuurijke yoga handdoek designs. Ook Yoga Design Lab valt op. Deze yoga handdoeken zijn ietwat kleiner dan voorgaande, al scheelt het niet heel veel. Deze yoga handdoek met antislip werking onderscheidt zich vanwege haar duurzaamheid. Zo is ze gemaakt van ongeveer 19 gerecyclede plastic flessen. 

 

Daarnaast heeft deze antislip yoga handdoek een ontzettend lange levensduur en heeft een erg mooie print van een sterrenhemel. We like it! 

Voordelen
 • Afmetingen: 182 cm x 61 cm
  Gewicht: 460 gram 
 • Lange levensduur door hoogwaardig materiaal
 • Strak geweven vezels geven een zacht, suède-achtig gevoel
 • Duurzaam: Gemaakt van ongeveer 19 gerecyclede plastic flessen
 • De unieke sterrenhemel print is op water basis
 • Wassen: De handdoek mag in de wasmachine met de gekleurde was. Vermijd de droger en laat de handdoek uithangen om te drogen.
 • Droogt zeer snel
Nadelen
 • Alleen bij Spiru.nl verkrijgbaar

6. Yoga Design Lab - Mandala's - Turkoois

Natuurlijk mag een fel kleurrijk Mandala design niet ontbreken. Zo ook in het assortiment van Yoga Design Lab. Net als voorgaande beauty is deze antislip yoga handdoek zeer duurzaam en heeft het een onwijs lange levensduur. 

Voordelen
 • Afmetingen: 182 cm x 61 cm
  Gewicht: 460 gram 
 • Lange levensduur door hoogwaardig materiaal
 • Strak geweven vezels geven een zacht, suède-achtig gevoel
 • Duurzaam: Gemaakt van ongeveer 19 gerecyclede plastic flessen
 • De unieke Mandala print is op water basis
 • Wassen: De handdoek mag in de wasmachine met de gekleurde was. Vermijd de droger en laat de handdoek uithangen om te drogen.
 • Droogt zeer snel
Nadelen
 • Alleen bij Spiru.nl verkrijgbaar

7. Yoga Design Lab - Kaleidoscoop - Multi Roze

Dit is een magical Kaleidoscoop design! Populair onder vele yogi’s met goed recht vinden wij. Zoals de twee voorgangers hiervoor, wederom een duurzaam en slijtvast model mét een erg lange levensduur. Op nummer 7 vanwege de wat hogere prijs. Maar voor wat, hoort wat. Je koopt niet elke dag een yoga handdoek….

Voordelen
 • Afmetingen: 182 cm x 61 cm
  Gewicht: 460 gram 
 • Lange levensduur door hoogwaardig materiaal
 • Strak geweven vezels geven een zacht, suède-achtig gevoel
 • Duurzaam: Gemaakt van ongeveer 19 gerecyclede plastic flessen
 • De unieke multicolour Kaleidoscoop print is op water basis
 • Wassen: De handdoek mag in de wasmachine met de gekleurde was. Vermijd de droger en laat de handdoek uithangen om te drogen.
 • Droogt zeer snel
Nadelen
 • Alleen bij Spiru.nl verkrijgbaar

8. Manduka Yogitoes - Diepblauw

Manduka kan natuurlijk niet achter blijven. Het beruchte en beroemde grote yogamerk komt met de Yogitoes Midnight yoga handdoek. De antislip werking is gebaseerd op de gepatenteerde Skidless® technologie. Nooit meer uitglijden dus. Yogi’s zweren bij dit merk. En dat is niet voor niets. 

 

Manduka staat daarnaast voor duurzaamheid. Zij laten zich hierdoor in al hun ontwerpen inspireren. Alle kleurstoffen zijn daarom vrij van gifstoffen en zware metalen. De diep blauwe yoga handdoek met antislip stipjes is tevens gemaakt van minimaal 8 gerecycleerde plastic waterflessen. Deze handdoek kun je bij meerdere verkopers aanschaffen. 

Voordelen
 • Afmetingen: 173 cm x 61 cm
 • Onderzijde heeft antislip nopjes gebaseerd op gepatenteerde Skidless® technologie
 • Lange levensduur door hoogwaardig materiaal
 • Alle kleurstoffen zijn vrij van AZO-, lood- en zware metaalkleurstoffen
 • Duurzaam: Gemaakt van 8+ gerecycleerde plastic waterflessen
 • Wassen: In de wasmachine koud wassen met dezelfde kleuren. Drogen op lage temperaturen in de wasdroger of ophangen om te drogen
 • Droogt zeer snel
 • Verkrijgbaar bij meerdere verkopers
Nadelen
 • Prijs

Veelgestelde vragen Yoga Handdoek Antislip

Hieronder kun je de meestgestelde vragen vinden die yogi’s stellen over (het gebruik van) een yoga handdoek met antislip. We zetten ze voor jou op een rijtje. Kom je er nog steeds niet uit? Neem dan vooral contact met ons op! 

We hebben het al eerder in dit artikel aangehaald maar een yoga handdoek verschilt van een ‘normale’ handdoek zoals wij die kennen. Een yoga handdoek wordt namelijk gemaakt van een specifiek daarvoor uitgekozen materiaal. Veelal is dit microvezel of een combinatie van nylon en polyester.

 

Dit materiaal zorgt er doelbewust voor dat de handdoek gemakkelijk en snel vocht kan absorberen en ook weer snel kan verdampen. Een yoga handdoek droogt dus behoorlijk snel. Dit is met een ‘normale’ handdoek wel wat anders. 

 

Daarnaast heeft een yoga handdoek met antislip werking speciale nopjes aan de onderzijde van de handdoek. Dit zorgt voor de beoogde antislip werking. 

De meeste yogi’s kiezen een yoga handdoek met antislip om een betere grip tijdens hun yoga practice te bewerkstelligen en uit hygiënisch oogpunt. 

 

Een yoga handdoek met antislip zorgt voor een betere grip tijdens yoga sessies vanwege de antislip nopjes aan de onderzijde van de yoga handdoek.

 

Maar ook ook vanwege de vocht absorberende en sneldrogende eigenschappen van de handdoek. Sommige yogamatten worden namelijk gladder wanneer zij wat vochtig worden als gevolg van een zweterige sessie. Het gebruik van een yoga handdoek lost dit gemakkelijk op. 

Yoga handdoeken worden voornamelijk gebruikt bij de wat intensievere yoga soorten of bij yoga soorten waarbij de lessen worden gegeven in verwarmde ruimtes. 

 

Eigenlijk elke yoga waar je wat meer bij transpireert, daar kun je een yoga handdoek bij gebruiken. 

 

Wanneer je van jezelf weet dat je wat sneller transpireert dan een gemiddeld persoon, dan kun je ook overwegen om een yoga handdoek te gebruiken voor jouw yoga practice. 

De meeste yoga handdoeken met antislip hebben speciale nopjes aan de onderzijde van de handdoek. Tegenwoordig zijn er ook yoga handdoeken met antislip werking die geen nopjes aan de onderkant hebben. Hoe werkt die antislip werking zonder nopjes dan, vraag je je wellicht af? 

 

Een yoga handdoek zonder nopjes aan de onderzijde, is veelal op een specifieke manier geweven waardoor deze alsnog een antislip werking heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de zolen van jouw schoenen. Snowboots zijn een mooi voorbeeld waarbij het oppervlakte van de zool zorgt voor een goede antislip werking. 

Een yoga handdoek met nopjes is super fijn wanneer je bijvoorbeeld een wat gladdere yogamat hebt. Ook kun je een yoga handdoek met nopjes gebruiken wanneer je de handdoek gewoon los zonder yogamat wilt gebruiken. Op deze manier ben je verzekerd van een goed antislip effect. Een handdoek zonder nopjes is dan wellicht wat minder fijn.  

 

Wanneer je de yoga handdoek ook wilt gebruiken voor bijvoorbeeld het strand, zwembad of tijdens het sporten, dan wil je waarschijnlijk een handdoek zonder nopjes. Is jouw yogamat redelijk stroef? Dan kun je ook een yoga handdoek zonder nopjes nemen. Deze yoga handdoeken hebben een specifiek geweven structuur waardoor alsnog een antislip werking optreedt. 

Waarom niet? Een yoga handdoek heeft door haar specifieke kenmerken meerdere toepassingen. Zo kun je een yoga handdoek ook meenemen naar het strand of op vakantie. De handdoek droogt immers super snel! 

 

En wat dacht jij van tijdens of na het sporten? Geschikt! ✔️

Yoga handdoeken komen over het algemeen met instructies hoe je de handdoek het beste kunt wassen. 

 

Meestal geldt dat je jouw yoga handdoek met antislip de allereerste keer even apart moet wassen. Zeker wanneer er een kleurrijke print op de handdoek staat. Zorg ervoor dat je op lage temperatuur wast en dat je géén wasverzachter gebruikt. Een wasverzachter kan jouw handdoek namelijk gladder maken. Handwas is altijd prima.

 

We raden je daarnaast af om de handdoek in de droger te doen. Een yoga handdoek droog gelukkig zeer snel dus is een droger eigenlijk ook overbodig.

Dit vind jij ook leuk!

Geef een antwoord