yogatas waterdicht
Home » Blog » 4 x fijne Yogatas die écht Waterdicht is! Let op wat je koopt!

4 x fijne Yogatas die écht Waterdicht is! Let op wat je koopt!

Wanneer je op zoek bent naar een yogatas die waterdicht is, kom je er al snel achter dat dit nog niet zo gemakkelijk te vinden is. De meeste yogatassen zijn namelijk gemaakt van canvas. En alhoewel canvas stevig is, is het niet bepaald waterbestendig. Wil jij onbezorgd door de regen kunnen? Dan heb jij zojuist jouw nieuwe yogatas gevonden!

4 x fijne Yogatas die Waterdicht is

Wat wij hebben opgemerkt is dat veel fabrikanten jou willen laten geloven dat hun yogatas waterafstotend of waterdicht is. Laat je alsjeblieft niet misleiden lieve yogi!

 

Er zijn veel aanbieders op de markt die, ondanks dat ze yoga spullen verkopen, géén verstand hebben van yoga en/of hun product niet goed kennen. Laten we hopen dat dit onbewustheid is. 

 

Veel yogatassen zijn gemaakt van canvas (katoen) en, wat aanbieders ook zeggen, dit is absoluut géén waterafstotende stof.

 

We hebben daarom speciaal voor jullie 4 tassen geselecteerd die wél gemaakt zijn van échte waterafstotende materialen. Zo kun jij zonder zorgen op de fiets (of lopend) naar de studio 😉

YOGISTAR Yogatas Olijfgroen

 • Afmeting: 65 x 14 x 14 cm
 • Materiaal: Waterafstotend nylon (zelfde materiaal als regenpakken)
 • Verstelbare draagriemen
 • Handig trekkoord om te sluiten

MANDUKA Yogatas Zwart

 • 71 cm x 15 cm x 18
 • Materiaal: 100% polyester 
 • Uitgerust met een ruim, gevoerd yogamat vak
 • Binnenvak voor waardevolle spullen
 • Verstelbare schouderriem
samarali yogatas kurk

SAMARALI Yoga tas Kurk

 • Afmeting: 70 x 16 x 16 cm
 • Materiaal: Portugese kurk
 • Genoeg ruimte voor zelfs de hele brede yoga matten (tot 68cm)
 • Eén groot compartiment met ritssluiting over de lengte van de tas
 • Eén compartiment voor accessoires (zoals een telefoon) aan buitenzijde met klittebandsluiting
manduka yogatas waterdicht groot
luchtgaatje manduka yogatas

MANDUKA Go Steady Yogatas Zwart

 • Afmeting: 76 cm x 21 cm x 17 cm
 • Materiaal: 100% polyester
 • Afzonderlijke compartimenten houden jouw mat, kleding en persoonlijke spullen georganiseerd en beschermd.
 • Groot vak voor bijna elke maat yogamat plus rekwisieten en persoonlijke spullen
 • Oogjes voor ventilatie
 • Verstelbare schouderriem 

Waarom een yogatas die waterdicht is?

Niet iedereen staat hier wellicht even lang bij stil. En het lijkt ook bijna een retorische vraag… ‘Waarom een yogatas die waterdicht is?’ Ja, waarom zou je eigenlijk specifiek op zoek gaan naar een yogatas die waterdicht is? Is dat dan zo belangrijk? 

 

Jij bent waarschijnlijk iemand die de eigenschap ‘waterdicht’ of ‘waterafstotend’ wél belangrijk vindt. Anders was je niet bij dit artikel uitgekomen. En daar heb je naar alle waarschijnlijkheid ook een zeer goede reden voor. 

 

Iemand die zijn of haar yogamat en spullen ‘alleen maar’ wilt opbergen en niet persé erin wilt vervoeren naar bijvoorbeeld een yoga studio of naar vrienden, zal andere eisen stellen aan een yogatas dan yogi’s die wél hun spullen erin willen vervoeren.

 

Wanneer jij vaak met de auto naar de studio gaat en dus voor een korte periode in de buitenlucht bent, zul je eveneens andere wensen hebben betreft je yogatas. Deze hoeft dan niet persé waterdicht te zijn.

 

Ga jij bijvoorbeeld heerlijk sportief op de fiets of lopend met je yogatas op stap? Dan is het ineens een stuk logischer om voor een yogatas te kiezen die wél waterdicht is. Het is eigenlijk heel simpel, je bent zuinig op je spullen en je wilt ze graag droog houden. Geen rocketscience.  

 

Wat overigens wel leuk is om hier te vermelden is dat wij hebben opgemerkt dat de yogatassen die waterdicht zijn, vaak ook van betere kwaliteit zijn dan de niet waterdichte yogatassen. Misschien een uitzondering daargelaten maar je spullen zullen dus én droog blijven én beter beschermd zijn! 

Is een yogamat tas hetzelfde als een yogatas?

Dit is een vraag die we wel eens gesteld krijgen. ‘Is een yogamat tas hetzelfde als een yogatas of zit er verschil in?’

 

Ook al zijn de woorden yogamat tas en yogatas vrij universeel, mensen gebruiken woorden op hun eigen manier. Voor de duidelijkheid gaat het hier in beide gevallen om een praktische oplossing om je yoga spullen op te bergen.

 

Waar het eventuele verschil in zou kunnen zitten is dat een yogamat tas specifiek voor een yogamat bedoeld is. En dat een yogatas náást een yogamat óók ruimte heeft voor meerdere (yoga) spullen. Hierbij kun je denken aan een yoga handdoek, yoga riem, een flesje, je mobiel etc. 

 

Er zijn overigens ook yogamat tassen te koop die een kleine extra ruimte hebben voor bijvoorbeeld een portemonnee of mobiele telefoon. Verwarrend?

 

Uiteindelijk is het meest belangrijk bij het kopen van een yogamat tas of yogatas om goed op te letten of al jouw spullen er in passen. Hoe we de tas precies noemen is dan alleen nog maar bijzaak 😉 

yoga pose

Nog meer yogatassen? 

Toch niet helemaal de yogatas gevonden die je wilde? Onderstaand kun je verder snuffelen tussen een divers aanbod mooie yogatassen. Waterdicht of niet. 

Dit vind jij ook leuk!

Geef een antwoord