welke online yoga
Home » Blog » Online Yoga: Jij wilt deze beste & leukste online yoga écht niet missen!

Online Yoga: Jij wilt deze beste & leukste online yoga écht niet missen!

Yoga is hot! En het aanbod is daardoor grandioos. Wij gaan je helpen om overzicht te creeëren in jouw zoektocht! Ben je op zoek naar de leukste en beste online yoga lessen die er te vinden zijn? Online yoga cursussen of online yoga platforms? Na het lezen van dit artikel heb jij ze gevonden! 

Online yoga: Welke vormen bestaan er?

Online yoga kun je gratis volgen maar ook tegen betaling. Er zijn onwijs veel losse lessen te vinden op youtube waarvoor je niets hoeft te betalen. Wil je het iets serieuzer aanpakken? Dan zijn er online cursussen en/of online platforms waar je terecht kunt voor jouw dagelijkse dosis yoga. 

Gratis online yoga lessen

Gratis yoga! Dat willen we natuurlijk allemaal wel 😉 En dat kan ook gewoon heel goed! Zoals ik al eerder aangaf zijn er op youtube tal van verschillende losse yoga lessen te vinden en volgen.

 

De voordelen hiervan zijn…uhm… dat ze dus gratis zijn 😉 De nadelen van deze losse yoga lessen is dat het dus ook precies dat is. Een losse yoga les. Je hebt geen structuur of opbouw. Je werkt niet specifiek ergens naartoe. Zeker wanneer je nog niet heel bekend bent met yoga kan dit averechts werken.

Betaalde online yoga lessen

Tegenover gratis online yoga lessen staan betaalde yoga cursussen en/of yoga platforms. Maar waarom zou je in hemelsnaam betalen voor iets wat je ook gratis kunt volgen?

 

Nou, dat is natuurlijk een hele goede vraag! Let me explain…

 

Betaalde yoga lessen komen dus in de vorm van een cursus en/of een abonnement op een yoga platform. Voor een abonnement betaal je maandelijks een afgesproken bedrag. Hiervoor krijg je vervolgens onbeperkt toegang tot een volwaardige selectie aan yogalessen en/of cursussen die aangeboden worden op een online yoga platform.

 

Daarnaast kun je ook nog denken aan een online yoga cursus. Deze betaal je, in tegenstelling tot een abonnement, eenmalig. Vervolgens krijg je dan levenslang toegang tot het cursusmateriaal. 

Practice Platform

Practice – Happy with Yoga

Het Practice platform van Happy with Yoga kun je zien als dé Nederlandse Yoga Netflix. Boordevol met losse yoga lessen, meditatie lessen, yoga nidra sessies, cursussen en meer. Populair onder Nederlandse en Belgische yogi’s! 

Waarom kiezen voor een cursus of online platform?

Ja, waarom zou je in hemelsnaam kiezen voor betaalde yoga lessen terwijl heel youtube volstaat met allerlei yoga kanalen waar je gratis yoga kunt volgen?

 

Nou, als eerste krijg je toegang tot een volledig en compleet yoga platform en/of een persoonlijke online leer omgeving waar al jouw yoga lessen in een overzicht staan. Het woord overzicht zegt al voldoende, je hebt overzicht. Een yoga platform of cursus helpt jou specifiek te werken aan jouw yoga doelen. Dat heb je met gratis yoga een heel stuk minder.

 

Met een cursus of platform heb je een stok achter de deur. Je hebt immers een investering gedaan. Met online yoga in de vorm van een cursus is er een duidelijke rode lijn. Er is structuur waardoor jij specifiek en doelgericht aan yoga kunt werken. In plaats van random losse lessen werk jij van A naar Z totdat je de materie beheerst en de cursus met succes kunt afronden. Mission accomplished!

 

Een online yoga platform kun je zien als een soort van Netflix maar dan met yogalessen. Ook hier heb je weer de spreekwoordelijke stok achter de deur vanwege de investering. Maar niet alleen daarom. Een platform geeft jou inzicht over jouw yoga statistieken en doelen. Jij kunt exact inzien hoeveel yoga jij gedaan hebt of bijvoorbeeld bepaalde doelen stellen en inzien of je deze ook daadwerkelijk behaalt.

 

En vergeet daarnaast de extra’s niet. Wanneer je betaald, krijg je ook gewoon meer. Dat is geen rocket science toch? Zo kun je, op online yoga platforms, veelal toegang krijgen tot bonussen en/of extra’s. Hierbij kun je denken aan speciale aanbiedingen van gerelateerde cursussen, trainingen, yoga retreats, etc.  Stiekem toch wel errug leuk! 😉

Welke gratis online yoga vinden wij het leukste?

Onderstaande yoga lessen zijn voornamelijk gratis. De aanbieders bieden daarnaast ook nog betaalde vormen aan in de vorm van bijvoorbeeld cursussen, abonnementen en retreats.

1. Happy with Yoga

Wij zijn fan van Happy with yoga. Degene die Flowin’Motion Yoga kennen, weten dit inmiddels wel 😉 

 

De twee gezichten van Happy with Yoga, en die je dus ook op het youtube kanaal van Happy with Yoga ziet, zijn Melanie en Rolf. Zij hebben een super leuk youtube kanaal weten op te zetten waar je onwijs veel video’s kunt vinden die jou zonder twijfel verder gaan helpen. De video’s bestaan niet alleen maar uit yogalessen. Zo kun je er ook video’s vinden over mindful zijn, meditatie, de yogafilosofie etc.

 

De losse lessen zijn voor beginners geschikt maar ook voor de yogi die al wat verder is.

 

Happy with Yoga is een nederlandstalig kanaal, in tegenstelling tot wat je wellicht zou verwachten als je de naam voor het eerst hoort. Sommige mensen vinden nederlandstalige lessen fijner dan engelstalig. Ben jij één van die mensen dan zit je bij Melanie en Rolf zeker goed!

 

Sta jij écht nog helemaal op het begin van je yoga reis en/of wil je yoga echt serieus aanpakken? Dan wil jij zeker een kijkje nemen bij de yoga voor beginners cursus die deze twee yogi’s aanbieden. Voor maar enkele tientjes beheers jij de yogabasis! Wil jij dit? Ga dan hier naar de yoga voor beginners cursus. 

 

Ik schreef eerder een review, gebaseerd op mijn eigen ervaringen, over deze beginners cursus. De review is inclusief een video rondleiding door de cursus. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan de review hier!

 

2. Yoga with Adriene

Adriene Louise heeft een zeer populair youtube kanaal met inmiddels bijna 10 miljoen abonnees. Dat is niet voor niets natuurlijk!

 

Op het begin van mijn eigen yoga journey heb ik ontzettend veel video’s van Adriene bekeken en gevolgd. Haar video’s zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Hierbij ligt de nadruk vooral op beginners. Al moet ik er wel bij vermelden dat ik zelf nog geregeld een lesje bij Adriene volg ondanks dat ik geen beginner meer ben. Adriene maakt haar video’s zeer toegankelijk voor iedereen wat natuurlijk heel erg fijn is!

 

Nog een positief punt is haar manier van Zijn. Dit is wellicht ook persoonlijke voorkeur. Ik vind Adriene gewoon een erg fijne persoonlijkheid met een grappig tintje.

 

‘Nadeel’ is dat de video’s Engelstalig zijn. Nu is dit voor mij geen probleem geweest maar niet iedereen vind dit fijn. Mocht je liever nederlandstalige yoga video’s bekijken, dan raden we je Happy with Yoga aan.

 

Een leuke extra bij Adriene, is dat haar hondje Benji ‘ook mee doet’. Benji is ondertussen misschien wel de meest beroemde yoga hond ter wereld 😉

 

3. Boho Beautiful Yoga

Ook een super leuk youtube  kanaal met een oneindig aanbod mooie yoga lessen. De twee yogi’s Mark en Juliana Spicoluk zijn het gezicht van dit kanaal.

 

Naast yoga lessen delen ze video’s over hun vegan lifestyle, voeding, allerlei lekkere ideeën voor recepten, ze bieden geleide meditaties aan en doordat ze de wereld rond reizen is ‘the scenery en setting’ van de video’s vaak ook echt ontzettend mooi. Digitale yoga nomaden dus. Zeker een aanrader om te checken 😉

 

De online yoga lessen zijn wederom geschikt voor beginners en gevorderden. In tegenstelling tot het kanaal van Adriene vind je hier wél echt lessen specifiek gericht op de wat gevorderde yogi. Zowel Juliana als Mark bieden beide wat zwaardere lessen aan. Mark richt zich wellicht iets meer op mannelijke yogi’s (of op yang energie).

 

Naast Boho Beautiful Yoga hebben Juliana en Mark  óók nog een tweede youtube kanaal mocht je deze twee iets beter willen leren kennen. Hier delen ze namelijk meer over hun personal lifestyle.

 

Boho Beautiful Yoga is net als Yoga with Adriene een Engelstalig youtube kanaal.

 

 

 

4. Yoga with Briohny

Briohny is een échte docent in hart en nier. Waarom wij dat vinden wordt wel duidelijk in onderstaande video. Misschien houdt niet iedereen van haar manier van lesgeven, wij vinden het prettig. En dan met name voor de wat meer uitdagende yoga poses of lessen. Wederom een Engelstalig kanaal!

 

Wil je echt alle lessen gewoon in het nederlands? Dan raden we je aan om bij Happy with Yoga te kijken.

 

5. Yoga Magazine

Wat Yoga Magazine anders maakt dan alle bovenstaande kanalen, is dat zij een gebundeld aanbod hebben. Wat bedoel ik hier precies mee?

 

Dat de losse online yoga lessen van verschillende docenten komen. Voorgaande kanalen hebben allemaal één specifiek gezicht of wellicht twee (een stel). Dat is hier dus anders. Yoga Magazine is een verzameling van Nederlandse én internationale yoga docenten.

 

Er wordt op dit youtube kanaal dan ook ontzettend veel aangeboden, wat natuurlijk positief is. Een nadeel, vinden wij, is dat er vrijwel geen structuur te bekennen is. Allerlei soorten lessen staan door elkaar. Yoga, ademhaling, filosofie, levenslessen etc, lange video’s, korte video’s etc. Om die reden hebben we dit kanaal dan ook op de 5e plaats gezet.

 

Let op: Onderstaande free trials kunnen een andere duratie hebben dan aangegeven wegens veranderingen in aanbod van genoemde aanbieders.

De beste online Yoga platformen

Nu we de beste gratis online yoga lessen hebben bekeken, zullen we verder gaan met de beste online yoga platformen. Hiervoor hebben we gekeken naar prijs, kwaliteit van de yoga lessen, inhoud van het online yoga platform, reviews over het platform, aantal beoordelingen, extra’s en eventuele korting en bonussen die gegeven worden.

1. Happy with yoga – Practice

Ja, wij zijn er absoluut enthousiast over! dat blijkt wel. Het fijne aan het Happy with Yoga Practice platform is als eerste natuurlijk dat het Nederlandstalig is! Het online yoga platform kun je ook wel zien als een soort van persoonlijke yoga netflix maar dan in het Nederlands! 🙂

 

Daarnaast is het een fijne en overzichtelijke online leer omgeving. Je vindt er tal aan online yoga lessen maar ook meditaties, ademhalingsoefeningen, yoga nidra sessies, video’s met yoga tips én volledige clusters van losse lessen die gezamelijk een complete cursus vormen. Specifiek gericht op één thema. Super fijn.

 

Onderstaand kun je een sneak peak zien van de online yoga omgeving van Practice. Je ziet ook enkele voorbeelden van cursussen die op het Practice platform staan. Wil je meer zien van dit populaire Nederlandse online yoga platform? In onze review over Practice kun je een videorondleiding zien door het gehele Practice platform.

happy with yoga practice platform dashboard
Cursussen-grid practice happy with yoga

De online yoga lessen zijn allemaal netjes gestructureerd. De video’s zijn helder en duidelijk.

 

Onderstaand zie je enkele losse lessen die aangeboden worden. Dit is natuurlijk maar een fractie van wat er op het gehele platform te vinden is! Zie je dat alles is geordend in categoriën? Zo kun je binnen een mum van tijd een geschikte les uitkiezen op basis van jouw behoefte voor op ieder moment! 

 

In de video rondleiding van onze Practice review kun je onder andere zien hoe je de online yoga lessen gemakkelijk kunt filteren naar behoefte. 

losse lessen happy with yoga practice platform

 

Als bonus heeft Happy with Yoga een feature toegevoegd zodat je je eigen yoga statistieken kunt bijhouden. Hoe leuk is dat? Ook dit zie je terug in de videorondleiding. Je kunt in deze statistieken precies zien hoeveel dagen achter elkaar je bijvoorbeeld op je yogamat hebt gestaan, hoeveel minuten in totaal je aan yoga gedaan hebt, of dit cursussen waren of losse lessen en wat je het meest hebt gevolgd.

 

Je kunt ook nog losse lessen en cursussen opslaan in je favorieten. Op die manier kun je ze weer snel terug vinden en opnieuw volgen!

Prijzen
 • Maandabonnement: voor €12,50 per maand kun je onbeperkt online yoga-, meditatie-, pranayama lessen, yoga nidra sessies en cursussen op het platform volgen.
 • Kwartaalabonnement: voor €35 per kwartaal kun je onbeperkt online yoga-, meditatie-, pranayama lessen, yoga nidra sessies en cursussen op het platform volgen.
 • Jaarabonnement: voor €120 per jaar kun je onbeperkt online yoga-, meditatie-, pranayama lessen, yoga nidra sessies en cursussen op het platform volgen.

Zoals je kunt zien ben je met een jaarabonnement het meest voordelig uit. Voor een tientje per maand heb jij onbeperkt toegang tot dé Nederlandse yoga Netflix!

 

Voordelen Happy with Yoga - Practice
 • Nederlandse yoga lessen
 • Groot aanbod losse yoga lessen, meditatielessen, yoga nidra sessies, pranayama lessen (adem), volledige cursussen en meer
 • Toegang tot besloten facebook groep ‘Happy with Yoga Tribe’.
 • Betaalbaar online yoga platform
 • Meerdere abonnementen mogelijk waardoor mogelijkheid korting
 • Groeiend platform omdat er steeds nieuwe lessen worden geüpload
 • Interessante blogs op de Happy with Yoga website.
 • Mogelijkheid tot volgen van diverse aanvullende yoga cursussen
Nadelen Happy with Yoga - Practice
 • Geen mogelijkheid gratis proefperiode

2. Kundalini Yoga Club

Het Kundalini Yoga Club platform is ontwikkeld door Guru Gian. Zijn echte naam is Jasper Kok maar in de wereld van yoga wordt hij Guru Gian genoemd.
 
Guru Gian is een ware expert/goeroe op het gebied van yoga en in het geven van online yogalessen, coaching en training. Hij heeft de laatste jaren een mooie naam weten op te bouwen mede dankzij zijn Kundalini Yoga Club. Zelf is hij met yoga gestart door chronische rugpijn. Kundalini Yoga hielp hem met zijn ernstige klachten en zodoende vond hij zijn roeping. Mensen helpen. 
 
Via het Kundalini Yoga Club platform kun je opleidingen volgen, coaching van Jasper krijgen en met meerdere online yoga trainingen aan de slag gaan.
 
Kundalini Yoga is een yogasoort welke zich veelal richt op het spirituele aspect binnen yoga. Het is er voornamelijk op gericht de Kundalini energie te activeren en zodoende het Bewustzijn te verruimen. Kundalini Yoga wordt daarom ook wel de yoga van het Bewustzijn genoemd. Er wordt gewerkt met asana’s, meditatie, pranayama, chakra’s en mantra’s. 
 
Ben je benieuwd naar het Kundalini Yoga Club platform? Dan kun je onderstaand een korte video rondleiding door het platform bekijken. 
Prijzen

Guru Gian hanteert een niet-goed-geld-terug garantie. Ben jij dus niet tevreden, mag je je geld zonder opgaaf van reden terug vragen.

 

Daarnaast krijg je wanneer je je aanmeld bij de Kundalini Yoga Club na één dag een mail waarin je een afspraak kunt plannen met Guru Gian over hoe jij het best Kundalini Yoga kunt beoefenen. Gebaseerd op je geboortedatum en je persoonlijke behoeftes krijg je suggesties voor kriya’s en meditaties. Verder legt Guru Gian je uit hoe de Kundalini Yoga Club werkt en is er ruimte om je vragen te stellen.

Voordelen Kundalini Yoga Club
 • Nederlandse yoga lessen
 • Groot aanbod losse yoga lessen, meditatielessen, pranayama lessen (adem), chakra werk, kriya’s, mantra’s en meer
 • Toegang tot de Community
 • Betaalbaar online yoga platform
 • Meerdere abonnementen mogelijk waardoor mogelijkheid korting
 • Elke week nieuwe Kundalini Yoga serie en meditatie
 • Diverse lessen met gast docenten
 • Onbeperkt toegang tot (nieuwe) challenges
Nadelen Kundalini Yoga Club
 • Specifiek gericht op Kundalini yoga
 • Geen uitgebreid aanbod losse cursussen

3. Yoga International

Een zeer grote aanbieder met vele ervaren docenten. Er wordt van alles aangeboden variërend van yoga lessen, meditaties, ademtechnieken, yoga nidra sessies, artikelen, cursussen en trainingen tot podcasts… Alle docenten stellen zich individueel voor zodat je ook wat achtergrond informatie hebt over je docenten. Een feestje voor de yoga liefhebber dus.

Wanneer je nog nooit gebruik hebt gemaakt van het platform, zul je eerst wat vragen moeten invullen. Don’t worry, dit is zo gebeurd én komt ten goede van je eigen practice. Op basis van de vragen wordt jouw dashboard namelijk helemaal op jouw wensen en niveau ingericht!

 

Zo kun je onder andere invullen wat jouw yoga level is, hoe zwaar je je sessies wilt, hoeveel yoga en meditatie lessen je in de week wilt volgen, van welke docenten je de lessen wilt volgen en waar je aan wilt werken.

 

Ik koos bijvoorbeeld lessen die kunnen helpen bij chronische pijn, verbetering van focus en toename van mobiliteit, flexibiliteit en stamina. In je persoonlijke dashboard zie je dus yoga lessen specifiek gericht op jouw wensen. Ook worden er meditaties voorgesteld op basis van jouw voorkeuren.

yogainternational beginscreen

Onderstaand zie je een kleine sneak peak van het dashboard van Yoga International.

 

yogainternational dashboard

 

Wil je Yoga International eerst even uitproberen? Dan hebben wij speciaal voor jou een leuke aanbieding 😉 Hier kun jij Yoga International namelijk 14 dagen lang gratis uitproberen! 

 

Je zit sowieso nergens aan vast, dat is beloofd! Je kunt opzeggen wanneer je wilt. Wil je NIET verder met Yoga International? Dan kun je dat gemakkelijk in jouw gratis account regelen.

Voordelen Yoga International
 • Onbeperkt toegang tot 2000+ diverse online yoga en yoga gerelateerde lessen
 • Betaalbaar online internationaal yoga platform
 • Mogelijkheid om het platform 14 dagen gratis uit te proberen
 
Nadelen Yoga International
 • Geen Nederlands gesproken online yoga lessen

4. Ekhart Yoga

Om dit immens grote yoga platform kun je eigenlijk niet meer heen! Het is namelijk het meest grote yoga platform in Europa! Er worden momenteel 3000 yoga en meditatie video’s aangeboden. Dat is heel wat!

 

 

Variërend van korte tutorials tot een complete yogales en geschikt voor beginners tot yoga teachers. Je kunt er verder behoorlijk veel artikelen vinden en heldere stap-voor-stap instructies voor yoga poses én complete yoga flows.

 

De founder van Ekhart Yoga Int is Esther Ekhart. Esther is een sympathieke yoga docente uit Lelystad en heeft honderdduizenden fans op YouTube. We zullen een kleine snippet laten zien van één van de vele video’s die op het Ekhart Yoga Platform staan. Onderstaande les wordt door Esther zelf gegeven, zo kunnen jullie alvast kennis maken met haar 🙂

 

 

Ondanks dat Esther nederlands is, is het platform engelstalig zoals je kunt horen. Samen met andere (yoga) docenten zet zij zich in voor een plezierig platform waar jij centraal staat. Zo kun je bijvoorbeeld met de beschikbare docenten connecten mocht je daar behoefte aan hebben. Zij beantwoorden namelijk al jouw vragen.

Voordelen Ekhart Yoga
 • Onbeperkt toegang tot 3000+ diverse online yoga en yoga gerelateerde lessen
 • Toegang tot diverse interessante yoga artikelen
 • Betaalbaar online internationaal yoga platform
 • Mogelijkheid om het internationaal online yoga platform 14 dagen gratis uit te proberen
 • Persoonlijk contact met docenten 
 
Nadelen Ekhart Yoga
 • Geen Nederlands gesproken online yoga lessen

Beste online Yoga cursussen

Nu je de beste online yoga platforms hebt kunnen bekijken, gaan we door naar de beste online yoga cursussen. Hierbij hebben we wederom gekeken naar prijs, kwaliteit van het cursus materiaal, inhoud van de cursus, reviews, beoordelingen, extra’s en eventuele korting en bonussen die gegeven worden.

Happy with Yoga

Happy with Yoga biedt, naast het Practice platform, diverse mooie cursussen aan. Ben je nieuwsgierig geworden naar Happy with Yoga? Neem dan gewoon eens een kijkje! Wellicht zit er iets waardevols voor je bij! Ik heb zelf bijna alle cursussen van Happy with Yoga getest. Je kunt in de reviews lezen wat mijn persoonlijke ervaringen zijn!  

1. Beginnerscursus Yoga stap voor stap >> Beheers de yogabasis

yoga stap voor stap coverDe Yoga Stap voor Stap cursus legt zichzelf al uit in de cursus naam. Het is een cursus voor de beginnende yogi waarin de basis beginselen van yoga letterlijk stap voor stap worden uitgelegd.

 

De cursus bestaat uit meerdere onderdelen zoals een introductie, verschillende oefenschema’s zodat jij de lessen gemakkelijk kunt volgen, de yogafilosofie komt aan bod en je kunt verschillende yogalessen volgen die opgedeeld zijn in losse lessen en in vaste series. 

 

Daarnaast is er een Q en A module waarin de meest gestelde vragen worden behandeld en je krijgt een zeer uitgebreid e-book met alle basis yoga houdingen zodat jij precies weet hoe je de houdingen het beste kunt uitvoeren en tevens ook eventuele aanpassingen kunt maken. 

 

Dit alles leer jij middels video’s en tekstuele uitleg. Wil jij jezelf dus de basis van yoga goed aanleren? Dan is deze cursus uit de Happy with Yoga Academy echt perfect voor jou! 

 

Benieuwd naar ervaringen van andere met de cursus? Dan raad ik je aan om mijn uitgebreide review te lezen waarin ik de cursus uitgebreid test, mijn ervaringen met je deel en tevens een video rondleiding geef zodat je precies kunt zien waar je aan toe bent.

 

Lees mijn ervaring met de Happy with Yoga beginnerscursus Yoga Stap voor Stap hier!

2. Yoga Nidra Cursus >> Voor diepe Ontspanning

De Yoga Nidra cursus van de Happy with Yoga Academy is een bijzondere, al zeg ik zelf. Het is denk ik de enige cursus waarbij je zó gemakkelijk zonder al teveel inspanning tot het gewenste resultaat kunt komen. Het is veelal gewoon heerlijk ontspannen liggen en luisteren. Zo wilt iedereen wel een cursus volgen toch? 😉

 

Wat is Yoga Nidra precies? Yoga Nidra is een eeuwenoude techniek van de oude yogi’s die hedendaags veelvuldig wordt ingezet bij allerlei uiteenlopende klachten. Het is een bewezen effectieve methode om tot ultiem diepe en daardoor helende ontspanning te kunnen komen.

 

De wetenschap heeft hier inmiddels meer dan voldoende onderzoek naar gedaan en de resultaten zijn verbluffend. Yoga Nidra wordt met positief resultaat ingezet bij stress en spanning, trauma, depressie, chronische pijnklachten en vermoeidheid, burn-out, fibromyalgie, hartklachten, hoge bloeddruk, slaapproblemen, etc. 

 

De cursus bestaat uit video materiaal, tekstuele uitleg en audio’s. De verschillende modules bestaan uit een korte introductie, een prachtig en zeer volledig e-book, verschillende Yoga Nidra sessies die je op meerdere manieren kunt gebruiken en als laatst een aantal korte aanvullende yogalessen die je eventueel vóór een Yoga Nidra sessie kunt doen om zodoende gemakkelijker tot diepe ontspanning te komen.

 

Wil je meer weten over deze bijzondere cursus? Ik deel mijn persoonlijke ervaringen met de Yoga Nidra cursus in de uitgebreide review: Ik volgde de Yoga Nidra Cursus van Happy with Yoga: Dit gebeurde er!

3. Yoga nidra: Reis door de Chakra’s >>  Werken aan diepgewortelde overtuigingen en programmeringen

reis door de chakra'sDeze cursus binnen de Happy with Yoga Academy is wederom, zoals de naam aangeeft, gebaseerd op yoga nidra technieken en gaat een stukje verder en dieper dan voorgaande cursus. 

 

Moet je dan eerst de ‘gewone’ Yoga Nidra cursus hebben gevolgd? Nee. Geen zorgen. Je kunt deze cursus inderdaad na de Yoga Nidra cursus volgen als bijvoorbeeld verdieping maar je kunt de cursus ook gewoon als ‘losstaande’ cursus volgen. 

 

Zoals alle cursussen binnen de Happy with Yoga Academy is de cursus gevuld met video’s, meer dan voldoende tekstuele uitleg en bevat het een zeer uitgebreid e-book over yoga nidra en chakra’s. Daarnaast krijg je voor elk specifiek yoga chakra een werkboek om in te vullen. 

 

Uiteraard bevat de cursus wederom een aantal hele fijne yoga nidra sessies waarmee je in combinatie met de werkboeken tot een beter begrip kunt komen van jouw onbewuste blokkades. Deze cursus is daarom ook heel goed geschikt wanneer je bijvoorbeeld vastloopt in je leven terwijl je eigenlijk geen idee hebt waar of waardoor precies. 

 

Omdat ik zelf nog nooit had gewerkt met yoga nidra in combinatie met chakra’s, wilde ik de cursus graag testen. Ik heb dit behoorlijk uitgebreid gedaan en daar vervolgens een review over geschreven inclusief video rondleiding door de cursus. 

 

Hier kun je mijn uitgebreide review lezen en een kijkje nemen in de cursus!

4. Mindfulness voor het Dagelijks Leven >> Voor rust en minder stress

mindfulness-voor-het-dagelijkse-leven-banner kleinDe meeste Mindfulness cursussen duren een aantal weken. Zo ook deze cursus. En de meeste Mindfulness cursussen zijn ook aardig aan de prijs. Maar dat vind ik. In het verleden heb ik eens een volwaardige mindfulness cursus op locatie gevolgd. Ga maar eens zoeken op het internet wat hier de prijzen van zijn. Een paar honderd euro is vrij normaal.

 

Happy with Yoga heeft met hun online Mindfulness cursus een zeer voordelig alternatief neergezet. Is de cursus daardoor kwalitatief minder? Je zou bijna denken van wel maar dit is dus absoluut niet zo. Ik vind de cursus verrassend uitgebreid en volledig. 

 

De Mindfulness voor het Dagelijks Leven cursus van de Happy with Yoga Academy is een 8-weekse cursus bestaande uit vele audiobestanden, video’s, uitgebreide informatie, opdrachten, oefeningen en bonusmateriaal zoals meditaties en een mini cursus Mindfulness voor op het Werk. 

 

Elke mindfulness cursus behoeft logischerwijs de nodige inzet om resultaat te kunnen behalen. Dat lijkt me niet meer dan logisch. Wanneer je een studieboek koopt en die vervolgens nooit open slaat is het idioot om te denken dat je de theorie in het boek beheerst. Je zult er zélf mee aan de slag moeten. 

 

Ik ging er dan ook zelf mee aan de slag en heb er uiteindelijk veel meer aan gehad dan aan de training die ik jaren terug gevolgd heb. En dat maar voor een paar tientjes!

 

Het fijne aan deze cursus is dat je het kunt volgen waar en wanneer jij wilt, je alles ten alle tijden terug kunt zoeken in de Happy with Yoga Academy vanwege de onbeperkte levenslange toegang en daarnaast vond ik de dagelijkse mailtjes écht een stok achter de deur en een heerlijke reminder om dagelijks met de cursus bezig te zijn. 

 

Ben je nieuwsgierig? Heb je het gevoel dat je leven te chaotisch en gestresst is en heb je meer behoefte aan rust? Met behulp van deze cursus leer jij het contact met jezelf te behouden gedurende je dag. Lees ook onze uitgebreide review Ik testte deze bijzondere Mindfulness Cursus online uit! (+Video).

5. Cursus Minimalisme >> Voor meer ruimte, rust en bewustzijn in jouw leven

Minimalisme is een manier van leven. Het gaat dan ook veel verder dan alleen maar ‘ontspullen’. Je hoeft daarbij geen minimalist te zijn om de principes van minimalisme toe te passen en de voordelen ervan te kunnen ervaren. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen baat heeft bij deze cursus!

 

Deze cursus laat jou ervaren dat je niet méér spullen nodig hebt in jouw leven maar méér betekenis. Minimalisme is leven met méér bewustzijn. Het ruimt letterlijk en figuurlijk op zodat jij meer tijd, ruimte en vrijheid kunt creeëren in je leven waardoor je uiteindelijk veel gemakkelijker je dromen en doelen kunt behalen. 

 

minimalisme happy with yoga academyDeze bijzondere en unieke cursus binnen de Happy with Yoga Academy bestaat uit video’s, tekstuele uitleg en uitgebreide informatie rondom het onderwerp Minimalisme. De cursus is verdeeld over 4 modules; ontspullen, consuminderen, versimpelen en bewustwording. Verder bevat het twee bonussen, waaronder Minimaliseren met je Gezin, en een mooie introductie waarin Sven vertel hoe hij Minimalist werd. 

 

Ben jij benieuwd naar het verhaal van Sven? Spreekt Minimalisme jou aan en/of wil jij óók leren hoe je meer tijd, ruimte en vrijheid creeërt voor jezelf of jouw gezin? 

De Nieuwe Yoga School

De Nieuwe Yoga School in Amsterdam is een opleidingsinstituut met yogalessen, trainingen en opleidingen voor iedereen die zich wil verdiepen in de wereld van yoga, meditatie en bewustwording.

 

Het opleidingsinstituut omvat 3 mooie lichte yogastudio’s waar meer dan vijfenveertig (livestream) yoga- en meditatielessen per week worden gegeven door een bijzonder team van inspirerende docenten. Samen met die docenten kun je dus tevens ook de diepte in en verder leren in opleidingen, trainingen, workshops en meer.

 

Ben je benieuwd naar al het online aanbod van De Nieuwe Yoga School? Dan kun je deze hier bekijken!

1. Yoga voor Beginners – Johan Noorloos

Deze online yoga cursus, gegeven door Johan Noorloos, is specifiek bedoeld voor de startende yogi. Met deze online mini cursus ga je écht op je eigen tempo kennismaken met de basisbeginselen van yoga en meditatie.

 

online cursus yoga voor beginners

Johan Noorloos is één van de oprichters, en tevens één van de yoga docenten, van De Nieuwe Yoga School te Amsterdam. Zijn cursus kun je zien als een oriëntatie cursus voor yoga en meditatie. Johan is een behoorlijk bekend gezicht binnen de yogabranche. Wanneer je al wat langer aan yoga doet, zul je hem dus ongetwijfeld wel eens voorbij hebben zien (of horen) komen. Naast yoga docent en mede oprichter van De Nieuwe Yoga School is Johan ook nog eens schrijver van meerdere boeken!

 

Bekijk hier de boeken van Johan Noorloos.

Je krijgt tijdens deze online oriëntatie yoga cursus Yoga voor Beginners9 video’s met inspiratie en geleide yogalessen en als bonus krijg je toegang tot de online bibliotheek met meer dan 20 gratis video’s.

 

In de cursus ervaar je verschillende vormen van yoga (yin en yang), je maakt kennis met de kracht van de adem, je leert over de achtergrond van yoga, je ervaart een fijne geleide meditatie, je leert te ontspannen, reduceert stress en slaapt beter en je leert de waarde van yoga te vertalen in je eigen leven!

2. 8-weekse basistraining yoga cursus

Deze complete 8-weekse online basistraining yoga is een thuisstudie over de basisbeginselen van yoga. Je kunt de cursus, evenals de voorgaande cursus, op je eigen tempo doornemen, waar en wanneer jij dat maar wilt. Je blijft ook gewoon onbeperkt toegang houden tot de online leeromgeving.

 

Je krijgt in deze online yoga cursus: 40 inspirerende video’s, ervaring in verschillende yogavormen, basishoudingen en series en je krijgt kennis over de geschiedenis en filosofie van yoga. Als mooie bonus krijg je 9 extra meditatievideo’s zodat je tools hebt om je eigen meditatie practice op te bouwen.

 

En dat is niet alles…

Want je krijgt daarnaast ook nog je eigen werkboek vol met interessante en uitdagende oefeningen voor je persoonlijke groei én je eigen e-boek met inspiratie en verdiepende artikelen!

De cursus is als volgt ingedeeld:

 

Week 1: Welkom in de wereld van yoga

Week 2: Adem & Bandha’s

Week 3: Balans

Week 4: Meditatie

Week 5: De verschillende yogastijlen

Week 6: Yin Yoga

Week 7: Bhagavad Gita

Week 8: De mooiste yogahouding: Het leven

ebook basistraining yoga

3. 6-weekse meditatie cursus – Johan Noorloos

In deze online yoga meditatie cursus leer jij mediteren. Maar niet alleen dat. De cursus omvat nog veel meer. Yoga Nidra, visualisatie, silent sitting, yin yoga, extra bonussen, je krijgt toegang tot allerlei podcasts en interessante aanvullende informatie. 

 

Ik heb de meditatie cursus zelf getest en hier een uitgebreide review over geschreven. Ben je dus benieuwd naar de online yoga meditatie cursus? Lees dan hier de review: Ik probeerde deze bijzondere meditatie cursus online! Dit zijn de resultaten!

 

Onderstaand heb ik een videorondleiding gemaakt van de 6-weekse meditatie cursus. Zo kun je direct zien of het je wat lijkt. 

 

Guru Gian

Guru Gian biedt naast zijn Kundalini Yoga Club ook nog cursussen aan. Deze zijn specifieker dan de cursussen van bijvoorbeeld Happy with Yoga en De Nieuwe Yoga School. Logisch ook, gezien de yogasoort waarin hij coacht en doceert. 

1. Introductiecursus Tantra

In tegenstelling tot wat men vaak denkt tegenwoordig is tantra geen louter seksuele oefening. Tantra is meer een compleet yogasysteem dat alles bevat: de vrouwelijke en de mannelijke energie, licht en het donker. Alles accepteren in het volle spectrum, het licht én donker krijgt een podium en wordt samengebracht.

 

‘Tantra als manier van leven’ leert ons hoe we onze seksuele energie kunnen gebruiken om een connectie te maken met Brahma, oftewel de Universe, of onze higher self, iets veel groter dan ons. Als een ieder zou weten hoe we deze energie zouden kunnen gebruiken en kunnen transformeren in creativiteit en ontwikkeling van onze hogere zelf, dan zou de wereld er nog mooier en vooral vrediger uitzien.

 

Tantra groeit niet voor niets explosief in populariteit met de dag. Helaas zowel positief als negatief. En juist daarom is het goed dat er cursussen als deze worden ontwikkeld. Tantra in haar originele authentieke vorm is pure magie met bijzonder helende krachten. Het is een levenswijze die veel geluk, liefde en wijsheid met zich meebrengt.

2. Mantra als medicijn

In 2013 ontdekte Björn Vickhoff in zijn onderzoek naar het effect van mantra zingen op onze gezondheid dat de hartslag van individuele mantra zangers tijdens het reciteren synchroon gingen lopen. Dat is buitengewoon opmerkelijk en bijzonder te noemen. Dit synchroon lopen van harten blijkt uitermate gezond voor het hart te zijn. 

 

Hieronder kun je een voorbeeld van een mantra beluisteren.

 

Verder zegt dokter Folkert Brijker, longarts in het Diakonessenhuis in Utrecht en Zeist: “Bij slaap­-apneu raden we het echt aan; daarop blijkt het zingen van mantra’s duidelijk effect te hebben.” Slaap-apneu is een aandoening waarbij er gedurende de nacht meerdere malen een ademstop plaatsvindt. Toch wel bijzonder dat mantra zingen hier tegen helpt!

 

Wanneer iemand ziek is, maar ook bij mentale, emotionele en spirituele blokkades stagneert de levensenergie. Energie hoort ten alle tijde goed door te kunnen stromen. Is dit niet het geval dan zul je klachten gaan ervaren of het gevoel hebben dat je telkens opnieuw geblokkeerd wordt. Je kunt dan niet je fijnste leven leiden zoals bedoeld is.

 

Het structureel zingen van de juiste mantra zorgt ervoor dat jouw levensenergie opnieuw weer kan stromen. Wil jij leren hoe en wil je ontdekken welke mantra jij het beste kunt gebruiken? Doe dan mee met Mantra als medicijn!

Helen Purperhart

Helen Purperhart is dé kinderyoga docent in Nederland. Ze heeft momenteel als enige een door Yoga Alliance erkende kinderyoga opleiding in Nederland en België. Naast haar online kinder yoga opleiding biedt Helen ook meerdere online kinder yoga cursussen aan.

 

Overzicht online kinder yoga

Ben je dus op zoek naar een online kinder yoga cursus of opleiding? Dan kun je die hieronder vinden. Helen Purperhart biedt onderstaande cursussen aan: 

 • Kinderyoga opleiding
 • Tieneryoga opleiding
 • Kinderyoga coaching
 • Ouder en Kind Yoga
 • Relaxed lesgeven
 • Kidsyoga business
 • Kundalini kinderyoga
 • Kinder massage
 • Chakra kinderyoga
 • Samenspel met yoga
 • Wiebelyoga
 • Stippenyoga
 • Yoga op school
 • Innerlijk kind yoga
 • Manifesteren met kinderen
 • Kinderyoga met muziek
 • Kidsyoga anatomie
 • Basis kindercoaching
 • Baby yoga
 • Kindermeditatie mindfulness
 • Live online lesgeven

Dit vind jij ook leuk!

Geef een antwoord