welke online yoga
Home » Blog » Online yoga: Wat zijn de leukste & beste online yoga lessen? (Mis ze niet!)

Online yoga: Wat zijn de leukste & beste online yoga lessen? (Mis ze niet!)

Yoga is hot! En het aanbod is daardoor grandioos. Wij gaan je helpen om overzicht te creeëren in jouw zoektocht! Ben je op zoek naar de leukste en beste online yoga lessen die er te vinden zijn? Na het lezen van dit artikel heb jij ze gevonden! 

 

Online yoga: Welke vormen bestaan er?

Online yoga kun je gratis volgen maar ook tegen betaling.

Gratis online yoga lessen

Gratis yoga! Dat willen we natuurlijk allemaal wel 😉 En dat kan ook gewoon heel goed! Er zijn op youtube tal van verschillende losse yoga lessen te vinden en volgen.

 

De voordelen hiervan zijn…uhm… dat ze dus gratis zijn 😉 De nadelen van deze yoga lessen is dat het dus ook echt losse lessen zijn. Je hebt geen structuur of opbouw. Je werkt niet specifiek ergens naartoe.

Betaalde online yoga lessen

Tegenover gratis yoga lessen staan betaalde yoga lessen. Maar waarom zou je in hemelsnaam betalen voor iets wat je ook gratis kunt krijgen en volgen?

 

Nou, dat is een goede vraag! Betaalde yoga lessen komen in de vorm van een abonnement of cursus/training. Voor dit abonnement betaal je maandelijks een x bedrag en hiervoor krijg je onbeperkt toegang tot een hele selectie aan yogalessen. “Ja, maar dat kan gratis toch ook?” Klopt. Toch is dit net even wat anders. We leggen het je uit…

 

Als eerste krijg je toegang tot een volledig en compleet platform, een eigen online leer omgeving waar alle lessen in een overzicht staan. Het woord overzicht zegt al voldoende, je hebt overzicht. Dat heb je met gratis yoga vrijwel niet.

 

Daarnaast vind je bij betaalde lessen een bepaalde structuur en opbouw. Daarmee bedoelen we dat je lessen kunt volgen in bijvoorbeeld clusters. Je werkt op deze manier specifiek en doelgericht aan iets. In plaats van dat je zomaar random losse lessen achter elkaar plakt die ook precies dát alleen zijn…LOSSE lessen. Er is dan vaak geen samenhang tussen de lessen.

 

En vergeet de extra’s niet. Wanneer je betaald, krijg je ook gewoon meer. Dat is niet zo heel moeilijk te begrijpen. Zo kun je bijvoorbeeld toegang krijgen tot bepaalde cursussen of trainingen. Stiekem toch wel erg leuk! 😉

Welke online yoga vinden wij het leukste? (Gratis)

Onderstaande yoga lessen zijn voornamelijk gratis. De aanbieders bieden daarnaast ook nog betaalde vormen aan in de vorm van bijvoorbeeld cursussen, abonnementen en retreats.

 

online-yoga practice happy with yoga

Happy with Yoga – Practice (Platform voor onbeperkt les)

1. Happy with Yoga

Wij zijn fan van Happy with yoga. Degene die Flowin’Motion Yoga kennen, weten dit inmiddels wel 😉

 

Happy with Yoga is vier man sterk. De twee gezichten die je op het youtube kanaal ziet, zijn Melanie en Rolf. Zij hebben een super leuk youtube kanaal weten op te zetten waar je onwijs veel video’s kunt vinden die jou zonder twijfel verder gaan helpen. De video’s bestaan niet alleen maar uit yogalessen. Zo kun je er ook video’s vinden over mindful zijn, meditatie, de yogafilosofie etc.

 

De losse lessen zijn voor beginners geschikt maar ook voor de yogi die al wat verder is.

 

Happy with Yoga is een nederlandstalig kanaal, in tegenstelling tot wat je wellicht zou verwachten als je de naam Happy with Yoga voor het eerst hoort. Sommige mensen vinden nederlandstalige lessen fijner dan engelstalig. Ben jij één van die mensen dan zit je bij Melanie en Rolf zeker goed!

 

Sta jij écht nog helemaal op het begin van je yoga reis?  Dan wil jij zeker een kijkje nemen bij de beginnerscursus die deze twee yogi’s aanbieden. Voor maar enkele tientjes beheers jij de yogabasis! Wil jij dit? Ga dan hier naar de informatie over de beginnerscursus. 

 

Wij schreven eerder een review, gebaseerd op onze eigen ervaringen, over desbetreffende cursus. Wil je deze lezen? Lees de review dan hier.

 

2. Yoga with Adriene

Adriene Louise heeft een zeer populair youtube kanaal met inmiddels bijna 10 miljoen abonnees. Dat is niet voor niets!

 

Op het begin van mijn eigen yoga journey heb ik ontzettend veel video’s van Adriene bekeken en gevolgd. Haar video’s zijn geschikt voor beginners en gevorderden (waarbij de nadruk volgens ons vooral ligt op beginners). Adriene maakt haar video’s zeer toegankelijk voor iedereen wat natuurlijk heel erg fijn is!

 

Nog een positief punt is haar manier van doen. Maar dit is wellicht ook persoonlijke voorkeur. Wij vinden Adriene gewoon een erg fijne persoonlijkheid met een grappig tintje.

 

‘Nadeel’ is dat de video’s engelstalig zijn. Nu is dit voor ons geen probleem geweest maar niet iedereen vind dit fijn. Mocht je liever nederlandstalige yoga video’s bekijken, dan raden we je Happy with Yoga aan.

 

Een leuke extra bij Adriene, is dat haar hondje Benji ‘ook mee doet’. Benji is ondertussen dan ook wereldberoemd 😉

 

3. Boho Beautiful Yoga

Ook een super leuk youtube  kanaal met een oneindig aanbod aan mooie yoga lessen. De twee yogi’s Mark en Juliana Spicoluk zijn het gezicht van dit kanaal.

 

Naast yoga lessen delen ze over hun vegan lifestyle, allerlei lekkere recepten komen voorbij, ze bieden geleide meditaties aan en doordat ze de wereld rond reizen is ‘the scenery en setting’ van de video’s vaak ook echt ontzettend mooi. Digitale yoga nomaden dus 😉

 

De lessen zijn wederom geschikt voor beginners en gevorderden. In tegenstelling tot het kanaal van Adriene vind je hier wél echt lessen specifiek gericht op de wat gevorderde yogi. Zowel Juliana als Mark bieden beide wat zwaardere lessen aan. Je zou kunnen stellen dat Mark zich wellicht iets meer richt op mannelijke yogi’s (of de yang energie).

 

Ze hebben naast Boho Beautiful Yoga óók nog een tweede kanaal mocht je deze twee iets beter willen leren kennen. Hier delen ze namelijk meer over hun lifestyle.

 

Boho Beautiful Yoga is wederom een engelstalig youtube kanaal.

 

4. Yoga with Briohny

Briohny is een échte docent in hart en nier. Waarom wij dat vinden wordt wel duidelijk in onderstaande video. Misschien houdt niet iedereen van haar manier van lesgeven, wij vinden het prettig. En dan met name voor de wat meer uitdagende yoga poses of lessen. JUIST omdat ze het dan zo goed kan verwoorden en uitleggen.

 

Wederom een engelstalig kanaal! Wil je echt alle lessen gewoon in het nederlands, raden we je aan om bij Happy with Yoga te kijken.

 

5. Yoga Magazine

Wat Yoga Magazine anders maakt dan alle bovenstaande kanalen, is dat zij een gebundeld aanbod hebben. Wat bedoelen we hier precies mee?

 

De losse lessen komen van verschillende docenten. Voorgaande kanalen hebben één specifiek gezicht of wellicht twee. Dat is hier dus anders. Yoga Magazine is een verzameling van nederlandse én internationale yoga docenten.

 

Er wordt ontzettend veel aangeboden, wat natuurlijk positief is. Een nadeel, vinden wij, is dat er vrijwel geen structuur te bekennen is. Allerlei soorten lessen staan dus door elkaar. Yoga, ademhaling, filosofie, levenslessen etc, lange video’s, korte video’s etc.

 

De beste online yoga platformen (betaald)

1. Happy with yoga – Practice

Ja, wij zijn er absoluut enthousiast over! Het fijne aan het Happy with Yoga Practice platform is als eerste natuurlijk dat het nederlandstalig is! Het platform kun je zien als een soort van persoonlijke yoga netflix maar dan in het nederlands! 🙂

 

Daarnaast is het een fijne en  overzichtelijke online leer omgeving. Je vindt er tal aan yoga lessen maar ook meditaties, ademhalingsoefeningen, yoga nidra sessies, video’s met yoga tips én volledige clusters van losse lessen die gezamelijk een complete cursus vormen. Specifiek gericht op één thema. Super fijn.

 

Onderstaand kun je een sneak peak zien van de online yoga leer omgeving. Zo zie je bijvoorbeeld bovenin waar je de losse lessen en de cursussen kunt vinden.

 

happy with yoga practice platform dashboard

 

Voorbeelden van aangeboden cursussen zijn onder andere yoga voor tijdens de zwangerschap, arm balances, yoga voor het slapen gaan en yoga specifiek tegen stress. Super waardevol!

 

Hieronder zie je nog enkele voorbeelden van de aangeboden cursussen op het Practice platform van happy with Yoga!

 

Cursussen-grid practice happy with yoga

 

De lessen zijn netjes gestructureerd. De video’s zijn helder en duidelijk.

Onderstaand zie je enkele losse lessen die aangeboden worden. Dit is maar een fractie van wat er op het gehele platform te vinden is natuurlijk! Zie je dat alles is geordend in categoriën? Zo kun je binnen een mum van tijd een geschikte les uitkiezen op basis van jouw behoefte voor op ieder moment!

 

losse lessen happy with yoga practice platform

 

Als bonus heeft Happy with yoga een feature toegevoegd zodat je je eigen yoga statistieken kunt bijhouden. Hoe leuk is dat? Je kunt dus precies zien hoeveel dagen achter elkaar je op je mat hebt gestaan, hoeveel minuten in totaal je aan yoga gedaan hebt, of dit cursussen waren of losse lessen en wat je het meest hebt gevolgd. Je kunt ook nog losse lessen en cursussen opslaan in je favorieten. Op die manier kun je ze weer snel terug vinden en opnieuw volgen!

 

Wil jij de nederlandstalige yoga netflix zelf ook proberen? Kijk dan hier voor de aanbieding! 

 

Nog meer van Happy with Yoga

 

Happy with Yoga biedt, naast het Practice platform, diverse mooie cursussen aan. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje en wellicht zit er iets waardevols voor je bij!

 

Beginnerscursus Yoga stap voor stap >> Beheers de yogabasis

 

Yoga nidra cursus >> Voor diepe ontspanning

 

Yoga nidra: Reis door de Chakra’s >>  Werken aan diepgewortelde overtuigingen en programmeringen

 

Mindfulness voor het Dagelijks Leven >> Voor rust en minder stress

 

Wij schreven eerder een review over de beginnerscursus Yoga stap voor stap: Lees hier onze review over de yoga voor beginners cursus!

2. Yoga International

Een zeer grote aanbieder met vele ervaren docenten. Er wordt van alles aangeboden variërend van yoga lessen, meditaties, ademtechnieken, yoga nidra sessies, artikelen, cursussen en trainingen tot podcasts… Alle docenten stellen zich individueel voor zodat je ook wat achtergrond informatie hebt over je docenten. Een feestje voor de yoga liefhebber dus.

 

Wanneer je nog nooit gebruik hebt gemaakt van het platform, zul je eerst wat vragen moeten invullen. Don’t worry, dit is zo gebeurd én komt ten goede van je eigen practice. Op basis van de vragen wordt jouw dasboard namelijk helemaal op jouw wensen en niveau ingericht!

 

yogainternational beginscreen

 

Zo kun je onder andere invullen wat je yoga level is, hoe zwaar je je sessies wilt, hoeveel yoga en meditatie lessen je in de week wilt volgen, van welke docenten je de lessen wilt volgen en waar je aan wilt werken.

 

Ik koos bijvoorbeeld lessen die kunnen helpen bij chronische pijn, verbetering van focus en toename van mobiliteit, flexibiliteit en stamina. In je persoonlijke dashboard zie je dan yoga lessen specifiek gericht op jouw wensen. Ook worden er meditaties voorgesteld op basis van jouw voorkeuren.

 

Onderstaand zie je sneak peak van hoe het dashboard eruit ziet van Yoga International.

 

yogainternational dashboard

 

Wil je Yoga International eerst even uitproberen? Dan hebben wij speciaal voor jou een leuke aanbieding 😉 Via deze link kun jij Yoga International namelijk 14 dagen lang GRATIS uitproberen! Laat die kans dus niet schieten!

 

Je zit nergens aan vast, dat is beloofd! Je kunt namelijk opzeggen wanneer je wilt. Wil je NIET verder met Yoga International dan moet je dat doorgeven VOORDAT de gratis 14 dagen voorbij zijn. Houdt dus die 14 dagen wél in de gaten want daarna betaal je de vergoeding voor het maandabonnement. 

3. Ekhart Yoga Int

Om dit immens grote yoga platform kun je eigenlijk niet meer heen! Het is namelijk het meest grote yoga platform in Europa! Er worden momenteel 3000 yoga en meditatie video’s aangeboden. Dat is heel wat!

 

Variërend van korte tutorials tot een complete yogales en geschikt voor beginners tot yoga teachers. Je kunt er verder behoorlijk veel artikelen vinden en heldere stap-voor-stap instructies voor yoga poses én complete yoga flows.

 

De founder van Ekhart Yoga Int is Esther Ekhart. Esther is een sympathieke yoga docente uit Lelystad en heeft honderdduizenden fans op YouTube. We zullen een kleine snippet laten zien van één van de vele video’s die op het Ekhart Yoga Platform staan. Onderstaande les wordt door Esther zelf gegeven, zo kunnen jullie alvast kennis maken met haar 🙂

 

 

Ondanks dat Esther nederlands is, is het platform engelstalig zoals je kunt horen. Samen met andere (yoga) docenten zet zij zich in voor een plezierig platform waar jij centraal staat. Zo kun je bijvoorbeeld met de beschikbare docenten connecten mocht je daar behoefte aan hebben. Zij beantwoorden namelijk al jouw vragen.

 

Wil je Ekhart yoga 14 dagen GRATIS uitproberen? Klik dan op de banner hieronder of klik op deze link en probeer gratis 14 dagen het grootste platform van Europa uit!

 

ekhart yoga banner 14 day trial

 

Let op: Ook hier geldt weer hetzelfde. Je krijgt 14 dagen GRATIS volle toegang tot het grootste platform in Europa. Maar mocht je NA de proef periode geen gebruik meer willen maken van dit online yoga platform, dien je dit tijdig aan te geven!

 

Wij wensen je ontzettend veel plezier met de online yoga lessen! Laat je ons weten welke jij gekozen hebt? 🙂 

Dit vind jij ook leuk!

Geef een antwoord