Blog & Shop 

| Yoga | Mentale Gezondheid | Persoonlijke Ontwikkeling | Spiritualiteit |  Healthy Lifestyle |

 

Bij Flowin’Motion® Yoga is iedereen welkom!

 

Of je nu een beginnende of ervaren yogi bent of zelfs helemaal geen yogi: jij bent meer dan welkom. Laat je dus niet verleiden door de naam want naast yoga delen we hier namelijk óók van alles over (mentale) gezondheid, mindset, persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit, gezonde voeding en een healthy lifestyle. Flowin’Motion® Yoga is een Blog & Shop. Het is een plek waar connectie, groei en jouw welzijn centraal staan. 

 

Over connectie gesproken; Heb jij ons Insta account al gevonden waar je kunt connecten met gelijkgestemden?

 

Ben jij klaar om de beste versie van jezelf te worden? ♥

Hoe Flowin’Motion® Yoga geboren werd…

 

 

Hoi! Ik ben Brenda. Trotse oprichter van Flowin’Motion® Yoga.

 

Heel graag vertel ik jullie het verhaal achter het merk Flowin’Motion® en deze website. Are you ready? ♥️

 

Begin 20 kwam mijn wereld stil te staan. Huh? Ja, het verhaal begint niet zo rooskleurig misschien, but don’t worry, het wordt steeds beter ;). In een korte periode kreeg ik een auto ongeluk (nektrauma, vermoedelijk hersenstamschade) en een tekenbeet (ziekte van Lyme). Ik werd behoorlijk ziek. 

 

De dag dat mijn lichaam en geest er mee ophielden, herinner ik me als de dag van gister. Het was alsof mijn hele wezen (noem het ziel) tegen me zei “Nu moét je wel luisteren naar me”.

 

Zo volgden er vele jaren ziekte vol met pijn, verdriet, onmacht, boosheid en onbegrip. Ik ging van ziekenhuis naar ziekenhuis en kreeg allerlei ‘diagnoses’; fibromyalgie, cvs, nekktrauma/whiplash, vermoedelijk hersenstamschade, ADD, angststoornis en later middels bloedonderzoek de ziekte van Lyme (tekenbeet). Bijbehorende reguliere onderzoeken en behandelingen volgden en ook een revalidatie traject in Revalidatiecentrum de Tolbrug in ‘s-Hertogenbosch. Na jaren behandelen kon ik nog steeds niet normaal functioneren. Ik kreeg van doktoren te horen dat ik maar moest ‘leren leven met hetgeen ik had’. En daar begon de lange weg terug. Maar niet voordat het eerst erger werd….

 

In de kern ben ik een energiek, ambitieus, creatief en positief ingesteld mens. Hoog opgeleid, gewerkt op de operatiekamer, dingen om trots op te zijn. Altijd klaar om iedereen te helpen en toen ineens stond alles stil. ‘Dus dit is het dan? Ik moet met dit leren leven?! Beter wordt het dus niet?!’

 

Een zware depressie volgde. Ik kan jullie vertellen; I’ve seen rockbottom and beyond. Ik ben er dan ook bijna niet meer geweest.

 

Mijn eigenwijsheid🤪, de wil om te leven en mijn doorzettingsvermogen hebben er voor gezorgd dat ik een eigen zoektocht startte. Ik nam geen genoegen met het advies van specialisten die niet verder durfde of wilde kijken dan hen was aangeleerd. Ik deed allerlei experimentele ‘out of the box’ behandelingen, ik vond plantenmedicijnen🌿🌱, ging allerlei soorten voeding onder de loep nemen en toen kwam yoga op mijn pad ♥️ Like magic, BOOOOMMM, hello there!💥

 

Jarenlang (nu ongeveer 13 jaar and still counting) heb ik intensief aan mijzelf gewerkt. Fysiek, mentaal en spiritueel. Toen ik fysiek sterker werd, ben ik voorzichtig begonnen met yoga. Op het begin kon ik weinig. Het ging misschien niet zoals ik dacht dat het hoorde maar dat bleek oké te zijn. Ik kwam erachter dat het bij yoga niet gaat om hoe perfect je iets doet, niet om hoe het eruit ziet en ook niet of dat je je benen in je nek kunt leggen. Nee..

 

Het is geen wedstrijd, het is geen show, het is niet alleen maar voor ultra lenige slanke mensen of voor krachtpatsers. Nee! Yoga is voor iedereen! En ik ben er dan ook van overtuigd dat iedereen er baat bij zou kunnen hebben… Als ik het kan, kun jij het ook. En het mooie is: je kunt het zo zwaar maken als dat je zelf wilt. Het kan een rustgevende practice zijn of je kunt er een volledige workout van maken. Alles. is. oke. Dat is toch geweldig? 

 

Bakasana

 

Yoga is voor mij één van de manieren geweest om terug in contact te komen met mijzelf. Via het lichaam. Want door al die jaren fysieke en mentale pijn, was ik niet meer in contact met mijn eigen lichaam. (Dit is een logisch gevolg bij chronische pijn, ziekte en trauma)

 

Ik ben er fysiek en mentaal sterker door geworden, ik overwon een zware jarenlange depressie en vond één van mijn passies. Ik kan jullie nog veel meer vertellen over mijn zoektocht naar heling, wat ik allemaal geleerd en meegemaakt heb in de afgelopen jaren, hoe ik als mens enorm gegroeid ben en wat yoga precies kan betekenen voor je …maar dat bewaar ik onder andere voor de blogs🥰 (dus ook niet-yoga gerelateerde onderwerpen komen daar aan bod)

 

Jullie begrijpen nu denk ik wel waarom yoga een speciaal plaatsje in mijn hart heeft. Het is een liefde en dankbaarheid die ik niet kan uitdrukken! En dat wil ik delen. Met zoveel mogelijk mensen. 

 

En zo is het merk Flowin’Motion® (officieel geregistreerd in de Benelux) én de website Flowin’Motion® Yoga.nl dus ontstaan! Vanuit passie en creativiteit met het verlangen om mensen te bereiken en te helpen door mijn ervaringen, en de daaruit voortvloeiende kennis, te delen. ♥️

 

Ik wens iedereen onwijs veel gezondheid, liefde en bewustzijn.

 

En ik hoop je hier te zien natuurlijk 🙂 

 

Heel veel liefs, 

Brenda

Brenda Flowin'Motion yoga

Aan iedereen die mij geholpen heeft, gesteund en dat nog steeds doet: Mijn dank is groot. Ik hou van jullie  ♥️