Reis-door-de-chakras-happy with yoga banner
Home » Blog » Ik maakte een Reis door de Chakra’s met Yoga Nidra. Dit gebeurde er.

Ik maakte een Reis door de Chakra’s met Yoga Nidra. Dit gebeurde er.

Voordat ik besloot de cursus van Happy with Yoga – Reis door de Chakra’s te volgen, was ik al bekend met Yoga Nidra. Ik wist al hoe bijzonder deze techniek was en bovendien hoe effectief yoga nidra kan zijn. En tóch heeft deze cursus me verrast. In deze review deel ik dan ook met alle liefde mijn bevindingen met jou. Ben je bereid de diepte in te gaan? 

Wie zijn Happy with Yoga?

Allereerst wil je natuurlijk weten wie Happy with Yoga nu eigenlijk is of, eigenlijk moet ik zeggen, zijn. Het team bestaat namelijk uit drie mannen en 1 vrouw.

Rolf en Melanie

rolf en mel

 

Rolf en Melanie zijn de gezichten van Happy with Yoga. Mocht je ze nog nooit gezien hebben, dan kun je ze vinden op het razend populaire youtube kanaal waar ze 21.000 trouwe abonnees hebben, op facebook waar ze ook bijna 21.000 volgers hebben en natuurlijk op Insta. Op Instagram hebben ze zo rond de 20.000 fans en volgers.

 

Duidelijk mag dus wel zijn dat Happy with Yoga een grote naam is in Yoga land. En groot word je alleen maar als je van waarde bent voor je fans. Mocht je dus twijfelen over de betrouwbaarheid en/of kwalititeit van Happy with Yoga, dan gaan we ervan uit dat deze twijfel bij deze teniet is gedaan 🙂

 

Maar het team bestond uit drie mannen toch? Wie zijn dan die andere twee?

Sven en Jim

Sven is het broertje van Melanie. Hij is operations manager binnen het Happy with Yoga team. Je kunt hem als het ware zien als de alleskunner en duizendpoot.

 

Wist je dat Sven minimalistisch leeft? Ben je benieuwd hoe hij dit doet of wil je meer leren over minimalisme? Ontdek dan hier hoe je je leven kunt opruimen zodat je meer tijd, ruimte en vrijheid hebt om jouw dromen waar te kunnen maken. 

Daarnaast hebben we Jim, nieuwste lid van het team. Hij is gepromoveerd tot community manager en zet zich met alle liefde in voor de volgers van Happy with Yoga.

Leer je docenten kennen

Wanneer je een cursus wilt gaan volgen, is het dan belangrijk dat je een fijn gevoel hebt bij de docenten denk je?

 

Onderstaande korte documentaire laat het waarom achter Happy with Yoga zien. Rolf en Melanie vertellen over Happy with Yoga en wat yoga voor hun heeft betekend. Een mooie video dus om een beetje een feeling te krijgen met deze twee down-to-earth yogi’s. 

 


Voor wie is de cursus Reis door de Chakra’s geschikt? 

Je hoeft geen (ervaren) yogi of extreem spiritueel persoon te zijn om deze cursus te volgen. De cursus heeft ook absoluut geen zweverig karakter en is eerder heel down-to-earth en praktisch ingesteld. 

 

Reis door de Chakra’s is geschikt voor iedereen die meer wil leren over de chakra’s, die op zoek is naar (diepe) ontspanning en die graag wil werken aan het veranderen van beperkende overtuigingen, limiterende gewoontes en/of diepgewortelde programmeringen en conditioneringen.

 

Voel je je uit balans? Heb je het gevoel dat je ergens geblokkeerd wordt maar je weet niet precies waar en hoe? Ben je bereid om diep in jezelf te kijken? En doe je dit graag door actieve praktische oefeningen én door de ontspannende methode van yoga nidra? Dan is deze cursus écht wat voor jou! 

“The work we do on ourselves is the most important work we can do.

It’s a gift to the Self and to everyone else.

It’s a gift to the world.”


 

Reis door de Chakra’s Checklist

Als je één of meerdere van onderstaande vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, is deze chakra cursus de moeite waard om te proberen!

 

 • Ben je op zoek naar fysieke, mentale en emotionele ontspanning?
 • Wil je aan de slag met het veranderen van beperkende gedachtes en overtuigingen?
 • Ben je op zoek naar praktische oefeningen en technieken om te werken met de chakra’s?
 • Wil je meer leren over de chakra’s?
 • Heb je het gevoel dat je chakra’s uit balans zijn en/of voel jij je uit balans?
 • Wil je graag meer leren over jezelf en de keuzes die je maakt in je leven?
 • Heb je last van stress, burn-out klachten, HSP, overprikkeling, depressie en/of rusteloosheid?
 • Wil jij je energie beter leren managen en sturen naar de dingen die je belangrijk vindt?
 • Ben je bereid om diep in jezelf te kijken en actief te werken aan jezelf?

Hoe is de cursus opgebouwd? 

Zoals elke andere cursus die we eerder getest hebben van Happy with Yoga is ook deze overzichtelijk en praktisch opgebouwd en ingesteld. Happy with Yoga slaagt er iedere keer opnieuw weer in om materie, die voor ons Westerlingen vrij onbekend en nieuw is, op een begrijpelijke en gemakkelijk toepasbare manier aan te bieden. 

 

‘Geen vage en zweverige oefeningen maar praktische en doelgerichte technieken om te werken met de Chakra’s.’

Wat krijg je allemaal?

Nadat je je hebt aangemeld zul je onbeperkt toegang krijgen tot onderstaande onderdelen. Je kunt dus heerlijk op jouw eigen tempo de cursus doornemen en altijd weer terug gaan naar de online leeromgeving wanneer jij dat wilt of nodig hebt.

 

Zo ging ik bijvoorbeeld geregeld even terug naar de werkboeken of het informatieve deel om weer even iets op te zoeken of iets aan te vullen. Je kunt zo diep gaan als je zelf wilt. 

 

Dit krijg je allemaal: 

 

♥ 5 diepe, helende en transformatieve chakra Yoga nidra sessies 

♥ Een uitgebreide cursushandleiding van ‘Reis door de chakra’s’

♥ Een persoonlijk werkboek voor elk van de 7 chakra’s, inclusief sankalpa’s voor ieder chakra

♥ Diverse instructievideo’s die je helpen het meeste uit de cursus te halen

♥ Toegang tot een enthousiaste en toegewijde Facebook community (optioneel)

♥ Begeleiding van professionele Yogadocenten

♥ Onbeperkt en overal toegang tot de inhoud van de cursus en toekomstige updates

Reis door de Chakra’s cursus overzicht

Wat ik zo fijn vind aan de cursussen van Happy with Yoga is dat er een overzichtelijke online leeromgeving is gecreëerd. Deze online leeromgeving is een beveiligde plaats waar al jouw cursussen bij elkaar staan in een overzicht. Dit is jouw dashboard. 

 

In het dashboard kun je een cursus aanklikken en vervolgens kom je dan in het desbetreffende cursusoverzicht terecht zoals hieronder afgebeeld. 

 

reis door de chakra's cursus overzicht

 

De cursus bestaat zoals je kunt zien uit 5 verschillende modules en in totaal 22 onderdelen. We lopen ze allemaal even langs. 

 

Bekijk jij liever een video van het cursus overzicht? Bekijk dan hier de rondleiding door Yoga Nidra: Reis door de Chakra’s. 

↔ Schuif van links naar rechts op mobiele versie

Module Titel Inhoud
1
Welkom bij Yoga Nidra: Reis door de chakra's
Hier krijg je instructies en uitleg over hoe je de cursus het beste kunt doorlopen. Door middel van tekst en video word jij wegwijs gemaakt en krijg je tevens uitleg over yoga nidra en hoe je het beste een sankalpa kunt kiezen.
2
Chakra Yoga Nidra cursus handleiding
Een ontzettend uitgebreide en waardevolle handleiding in de vorm van een e-book. Het boek bestaat uit 12 hoofdstukken waarin jou alles wordt uitgelegd over wat chakra's, prana, yoga nidra, sankalpa's, blokkades, hoe disbalans ontstaat en hoe je de chakra's weer terug in balans kunt brengen.
3
Werkboeken - Reis door de chakra's
Voor elk van de 7 chakra's is er een bijbehorend werkboek. Met behulp van deze werkboeken zul jij meer inzicht krijgen in jouw beperkende overtuigingenen en onproductieve gewoontes die jouw chakra's uit balans brengen en zodoende jouw leven tot dusver beïnvloed hebben. Aan de hand van deze inzichten wordt de meest effectieve sankalpa voor de yoga nidra sessies bepaald. Hiermee pak je de echte wortel aan van jouw blokkades.
4
Chakra Yoga Nidra sessies
In deze module krijg je toegang tot 5 verschillende yoga nidra sessies die specifiek ontworpen zijn om te werken met de chakra's. Alle sessies zijn uniek vormgegeven, duidelijk te volgen en ontzettend doeltreffend. Het is een opgave om niet in slaap te vallen tijdens de sessies!
5
Veelgestelde vragen
Hier vind je de meest gestelde vragen van andere cursisten. Mocht je zelf vragen hebben, ben je altijd vrij om contact op te nemen met Melanie en Rolf.

Rondleiding door Yoga Nidra: Reis door de Chakra’s

Om jou een beter beeld te geven van de Reis door de Chakra’s cursus heb ik een korte video opgenomen waarin ik je alle onderdelen van de cursus laat zien. Een beeld zegt meer dan duizend woorden!

 


Reis door de Chakra’s: Positieve punten

 • Duidelijk en overzichtelijke online leeromgeving.
 • Goede instructies in zowel geschreven woord als video materiaal.
 • Zeer uitgebreide informatie en uitleg over achterliggende theorie betreft de chakra’s, het chakra systeem, prana, werking van energie, energetische blokkades, hoe blokkades ontstaan in de chakra’s en hoe je ze weer kunt opheffen, werking van yoga nidra en wat het precies is, werking en doel van sankalpa’s, hoe je de meest effectieve sankalpa’s kunt formuleren, etc. 
 • De werkboeken zijn per chakra ingericht zodat duidelijk wordt waar een chakra door wordt beïnvloed en welke invloed jij dus op ieder chakra hebt.
 • Elk individueel werkboek bevat vragen en invulopdrachten waardoor je tot inzichten komt over je gedrag, gewoontes en gedachtenpatronen.
 • Je leert jezelf en je valkuilen dus beter kennen.
 • De yoga nidra sessies zijn ronduit heerlijk en zorgen voor de beloofde diepe ontspanning, een betere slaap, verminderde spierspanning en scherper in het hoofd zijn (focus).
 • Elke yoga nidra sessie is weer anders vorm gegeven en waren voor mij vernieuwend omdat ik nog nooit eerder chakra-werk in combinatie met yoga nidra had ervaren.
 • Het is prettig dat er ook een yoga nidra sessie zonder sankalpa is omdat je deze op het begin eerst nog moet gaan ontdekken.

Reis door de Chakra’s: Negatieve punten

Ik vind het om eerlijk te zijn wat lastig om écht negatieve punten te benoemen.

 

Reis door de Chakra’s is een complete en uitgebreide cursus met de potentie om je leven te veranderen. ALS je bereid bent om ervoor te werken. Je kunt dus niet verwachten dat je het gaat redden met alleen maar yoga nidra sessies luisteren. 

 

Daarnaast kan ik me heel goed voorstellen wanneer je nog nooit yoga nidra hebt gedaan of bekend bent met chakra’s dat de theorie best wat ingewikkeld kan zijn.

 


 

Conclusie en eindoordeel

De cursus heeft mij oprecht positief verrast! Zelf beoefen ik al een flink aantal jaren yoga en trakteer ik mezelf met regelmaat op een yoga nidra sessie. 

 

Door ziekte en door een auto ongeluk heb ik een overgevoelig en snel overprikkeld zenuwstelsel. Ik ben bekend met hoge spierspanning, depressie, burnout, chronische pijn- en angstklachten. Je kunt dus wel begrijpen dat ik een hoge behoefte heb aan ontspanning. Échte ontspanning. Het is voor mij zelfs eerder een noodzaak.

 

Yoga Nidra is dan ook één van de weinige dingen die mij écht tot een diepe ontspanning kunnen laten komen. Ik beoefen het daarom ook met enige regelmaat. Het zorgt ervoor dat mijn parasympatisch systeem geactiveerd wordt. Dit is als het ware ‘de rem’ van ons zenuwstelsel. 

 

Wat ik zo bijzonder vind aan deze cursus is dat je de cursus kunt gebruiken puur om tot diepe ontspanning te komen maar ook, als je dat wilt, om tot onwijs veel inzichten te komen over je eigen gedrag, gewoontes en je denkpatronen. 

 

‘The first step to change is awareness.’

Wanneer je vervolgens aan de hand van die verkregen inzichten sankalpa’s gaat maken en die tijdens je yoga nidra sessies gebruikt, heb je het recept gevonden om serieus je leven te veranderen. Je pakt hiermee als het ware de onderliggende oorzaken aan van de blokkades die jou tot dusver onbewust in de weg hebben gestaan. 

 

Soms kun je gewoon niet de vinger op de zere plaats leggen. Je voelt dat je geblokkeerd wordt, maar waar en hoe precies dat weet je niet. Wanneer je serieus met deze cursus aan de slag gaat, kun je nog wel eens aangenaam verrast worden. That’s a promise! 

Wat vinden anderen van de cursus?

Ik was wel benieuwd naar de ervaringen van andere cursisten dus ik ben eens gaan zoeken. Zijn andere net zo enthousiast over de cursus als dat ik ben? 

 

review chakra cursus online

 

Er zijn eigenlijk alleen maar positieve ervaringen te vinden wanneer je op onderzoek uit gaat op het internet. Sandra zegt het hierboven heel mooi vind ik. En haar dochter ook.

 

Voor mij persoonlijk is het rouleren van het bewustzijn door het lichaam inderdaad ook het moment dat ik écht begin te ontspannen. Heeeeerlijk!

 


Meer van Happy with Yoga?

Happy with Yoga biedt naast deze online yoga nidra chakra cursus nog meerdere cursussen aan. Daarnaast heeft Happy with Yoga een nederlands online video platform gericht op yoga. 

Yoga stap voor stap – beginnerscursus>>

Dit is een cursus gericht op de beginnende yogi. Lees ook: Yoga Stap voor Stap Review – Getest door ervaren yogi’s. 

Mindfulness voor het dagelijks leven>>

Bij deze cursus is een gratis mini cursus opgenomen voor op het werk. Mindfulness leert jou om in het moment te zijn en zodoende minder stress en gejaagdheid te ervaren.

Yoga Nidra>>

Een cursus om tot diepe ontspanning te kunnen komen met effectieve yoga nidra sessies.

Practice platform>>

Het Practice platform is een nederlands video platform waar je onbeperkt yoga- en meditatielessen kunt volgen. 

Lees ook: Happy with Yoga Practice Platform getest door ervaren yogi’s (review)

 


Wat kost Reis door de Chakra’s?

 • 5 diepe, helende en transformatieve chakra Yoga nidra sessies – Waarde: € 47

 • Een uitgebreide cursushandleiding van ‘Reis door de chakra’s’ – Waarde: € 27

 • Een persoonlijk werkboek voor elk van de 7 chakra’s, inclusief sankalpa’s voor ieder chakra – Waarde: € 47

 • Diverse instructievideo’s die je helpen het meeste uit de cursus te halen – Waarde: € 27

 • Toegang tot een enthousiaste en toegewijde Facebook community (optioneel) – Waarde: € 27

 • Begeleiding van professionele Yogadocenten – Waarde: € 47

 • Onbeperkt en overal toegang tot de inhoud van de cursus en toekomstige updates

De waarde van de totale cursus is € 222,-

 

Echter, wanneer jij je nu aanmeldt, krijg je onbeperkt toegang tot het volledige online chakra Yoga Nidra programma voor € 87,- i.p.v. € 222.

Wat gebeurt er na aanmelding? 

Wanneer jij besluit om je aan te melden voor de cursus zul je als eerste in het betaalscherm terecht komen. Hier vul je je gegevens in en kies je een gewenste betaalmethode. Zodra de betaling voldaan is kom je op de ‘Bedankt voor je bestelling’ pagina.

 

Hier kun je een account aanmaken en mocht je al een account hebben bij Happy with Yoga, dan kun je hier inloggen. Je komt dan in je persoonlijke dashboard en daar zal uiteindelijk dan ook de cursus verschijnen. 

 

LET OP!! Dit kan even duren. Geen zorgen dus wanneer de cursus er nog niet direct staat! 

 

Ik had zelf wél direct toegang maar misschien heeft het bij jou iets langer nodig. In ieder geval geen paniek mocht het dus even duren.

 

Belangrijk om te vermelden is dat Happy with Yoga een Niet goed Geld terug garantie geeft. Dus ben jij niet tevreden over het product dan mag je binnen 30 dagen na aanschaf van de cursus je geld terug vragen.

 

Rolf en Melanie willen met deze chakra cursus online zoveel mogelijk mensen écht helpen en staan dan ook volledig achter dit product. 

 


 

Wij zijn altijd benieuwd naar jullie ervaringen! 

Dit vind jij ook leuk!

Geef een antwoord