yoga stap voor stap review
Home » Blog » Yoga Stap voor Stap: Wél of niet doen? (Getest door Yogi’s!)

Yoga Stap voor Stap: Wél of niet doen? (Getest door Yogi’s!)

Vraag jij je af of de beginnerscursus van Happy with Yoga, ‘Yoga stap voor stap’, een juiste investering voor je is? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij, als ervaren yogi’s, doorlopen samen met jou de gehele cursus zodat je aan het einde van dit artikel een weloverwogen beslissing kunt maken! De cursus heeft enorm veel positieve gebruikerservaringen en nagenoeg geen slechte recensies. Wat wij vinden, lees je in deze uitgebreide review!

yoga stap voor stap widget

Yoga Stap voor Stap

Wil jij de basis van yoga op de juiste manier aanleren? Start met yoga op je eigen tempo en in je eigen vertrouwde omgeving, waar en wanneer jij wilt! 

Wie zijn Happy with Yoga?

Misschien leuk om mee te beginnen: Wie zijn Happy with Yoga eigenlijk? Wie gaat er schuil achter deze naam?

 

Happy with Yoga blijkt met hun bijna 20k volgers op Instagram, 21k youtube abbonnees en toegewijde Facebook Tribe van ook bijna 21k volgers, veel trouwe fans te hebben. Met hun zeer populair en rijkelijk gevuld Happy with Yoga blog trekken ze maandelijks tienduizenden website bezoekers.

 

Daarnaast bieden ze diverse cursussen in yoga en mindfulness aan. Zonder twijfel kun je wel stellen dat Happy with Yoga een behoorlijk grote speler in yoga-land is! 😉 Ken je ze nog niet? Even voorstellen dan maar!

 

Happy with Yoga bestaat uit vier personen. Melanie, Rolf, Sven en Jim. Sven is het broertje van Melanie. En Melanie is getrouwd met Rolf. Ze vormen samen een sterke fundering voor de Happy with Yoga Community!

Melanie van Baalen – ‘De Lady Boss’

melanie Happy with yoga

 

Master Trainer & Co-owner van HWY

E-RYT®500, YACEP® Certified | Hatha Vinyasa | Meditatie | Yoga Nidra | Yin Yoga | Yogablogger | Spreker.

 

Klein van stuk maar met grote dromen! Jaren terug besloot ze Happy with Yoga op te zetten samen met Rolf. Ondanks veel sceptici bleef ze doorzetten. Een zakenvrouw met warm hart voor de mensen om haar heen. Doordat ze een ongelofelijke persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt heeft, belichaamt ze de Yoga Lifestyle daarmee als geen ander!

Rolf van Baalen – ‘De generaal’

Rolf happy with yoga

 

Master Trainer & Co-owner van HWY

E-RYT®500, YACEP® Certified | Hatha Vinyasa | Wim Hof Method level II instructor | Meditatie | Yoga Nidra | Mindfulness trainer | Spreker.

 

Rolf zijn doel met Happy with Yoga is om een positieve bijdrage te leveren aan het geluk en gezondheid van mensen en de aarde.

 

Een bedrijf runnen gaat volgens hem niet alleen maar om geld. Geld is slechts een middel tot een hoger doel of om dromen te realiseren! Waar het om draait in zijn ogen is om mensen te helpen hun volste potentieel te leven en daardoor de wereld een fijnere plek te maken.

Sven Poldervaart – ‘De minimalist’

Sven happy with yoga

 

Sven is de operations manager van Happy with Yoga. Dit houdt in dat hij de website up-to-date houdt en als een soort van duizendpoot allerlei taken op zich neemt. Een echte alleskunner en allrounder dus!

 

Daarnaast is er nog iets bijzonders aan Sven want hij leeft niet ‘the average lifestyle’. Sven is minimalist. Een minimalist ontdoet zich van overbodige ballast in ruil voor focus op wat écht belangrijk is, zodat je meer geluk, voldoening en vrijheid ervaart. 

 

Mocht je hier meer over willen weten? Dan kun je hier een kijkje nemen hoe Sven dit als minimalist doet!

Henny

hennie happy with yoga team

Dan is er ‘de moeder’ van het team, Henny. Er wordt vaak gedacht dat zij de moeder van Rolf is maar in werkelijkheid is Henny de moeder van Melanie. 

 

Henny verzorgt alle inschrijvingen en zorgt ervoor dat de administratie van Happy with Yoga in orde is en blijft. Verder verzorgt zij de overheerlijke maaltijden van de yoga weekenden in Nederland en België. 

Tessa, Stephanie en Jorine

Sinds kort zijn Tessa Willemsen, social media, Stephanie van der Linden, klantenservice, en Jorine Kuilman, editor en blogger, aan het team toegevoegd. 

Diverse Gastbloggers

Daarnaast schrijven gastbloggers Julia Vergeer, Rosanne Kweekel en Marije Timmerman, met regelmaat yoga gerelateerde gastblogs op de website van Happy with Yoga. 

 


Het waarom achter Happy with Yoga

Hieronder kun je de yoga documentaire ‘Why we practice’ van Happy with Yoga bekijken. Moeite waard 🙂

 


Is ‘Yoga stap voor stap’ geschikt voor beginners?

Een niet geheel onbelangrijke vraag omdat jij hoogstwaarschijnlijk nog op het begin van jouw yoga journey staat! Een beginnerscursus kenmerkt zich vooral door het feit dat (SURPRISE 😉 ) deze ook daadwerkelijk geschikt is voor beginners!

 

Wij doen zelf al flink wat jaartjes aan yoga en daarom kunnen we dan ook een goede en eerlijke review voor je maken. Het begin van mijn yoga journey weet ik nog heel erg goed. Omdat ik zelf met een chronische aandoening yoga praktiseer, weet ik óók hoe zwaar yoga kan zijn en nog belangrijker wat nodig is in een yogales en cursus om het toegankelijk te maken voor iedereen. 

 

Rolf en Melanie kwamen er op het begin van hun eigen yoga journey achter dat er niet echt een goede beginnerscursus te vinden was. Je kunt natuurlijk allerlei video’s volgen op youtube specifiek voor beginners maar wat je dan eigenlijk mist is overzicht en een échte introductie in yoga. Losse video’s zijn dus ook precies dát; losse flodders. En géén gedegen basis van waaruit je weer verder kunt bouwen.

 

Wat Rolf en Melanie dus hebben gedaan is dat ze een gestructureerde basis voor je hebben opgezet waarin ze beginners introduceren met yoga en de basisprincipes. Daarnaast is deze cursus ook geschikt voor semi-gevorderden die wat opfrissing wensen. Het is namelijk nooit verkeerd om weer even terug te gaan naar de basis!

 

De cursus is qua omvang precies perfect. Niet teveel poespas. Niet teveel lessen waar je als beginner flink door overspoeld kunt raken. Het doet precies wat het zou moeten doen: het leert je de basis.

 

Wil jij gebruik maken van de cursus aanbieding? Bekijk dan het tijdelijke aanbod hier. 

 


Hoe is de cursus ‘Yoga stap voor stap’ opgebouwd?

Om je een volledige indruk te geven van de beginners cursus van Happy with Yoga lopen we samen met jou door alle individuele onderdelen. Op die manier weet jij waar je aan toe bent!

 

Wil je liever een video bekijken waarin we een rondleiding geven door alle onderdelen? Ga dan naar het kopje: Video rondleiding door Yoga Stap voor Stap.

Dashboard

Happy with yoga heeft ervoor gezorgd dat je een overzichtelijke online-leer-omgeving hebt. Dit wordt het dashboard genoemd.

 

Dit dashboard is specifiek voor jou. Je hebt dus je eigen persoonlijke dashboard tot je beschikking. En in dit dashboard kun je precies zien tot welke cursussen je toegang hebt en hoever je gevorderd bent met een specifieke cursus. Je kunt ook inzien welke andere cursussen Happy with Yoga nog meer aanbiedt.

Cursus Overzicht

Wanneer je vanuit je dashboard klikt op de desbetreffende cursus, in dit geval ‘Yoga stap voor stap’, dan kom je in het overzicht terecht. Deze ziet er als volgt uit:

 

yoga stap voor stap review

 

Zo zie je links bovenin de optie om terug te keren naar het dashboard. Daar komen we dus zojuist vandaan. Verder zie je rechts bovenin een zwart balkje met daarin ‘3 discussies’. Dit houdt in dat er hier 3 gesprekken plaatsvinden bij het onderdeel welke je geselecteerd hebt. In dit geval is dat dus de video die bij het eerste onderdeel hoort van de cursus: de cursusintroductie.

 

Links zie je een kolom met titels en groene vinkjes. Hier kun je alle onderdelen van de cursus vinden. Nou ja… niet allemaal… Want onder het e-book met yoga houdingen staat namelijk nog één onderdeel, deze zie je alleen niet in het bovenstaande screenshot staan.

 

Dit laatste onderdeel komt pas vrij na een x tijd NADAT je de gehele cursus hebt afgerond. Het behoort niet écht tot de cursus stof van deze mooie beginnerscursus maar is meer een soort steuntje in de rug die je kunt gebruiken wanneer je de cursus dus volledig doorlopen hebt. Laten we het een soort nazorg noemen 😉

 

Meestal vallen mensen na het volgen van een cursus namelijk in een gat omdat je het daarna weer ‘alleen’ moet doen. Dan pas begint dus eigenlijk jouw yoga reis pas écht! Rolf en Melanie begijpen dit als geen ander.

 

Laten we de verschillende onderdelen eens beter bekijken zodat jij weet waar je aan toe bent! Wil je liever een video bekijken waarin ik je een rondleiding door de cursus geef? Ga dan hier naar de Video Rondleiding van Yoga Stap voor Stap!

1. Cursusintroductie

De introductie bestaat uit 2 delen. Zo krijg je een welkomst video te zien waarin Rolf en Melanie zichzelf voorstellen en jou voorbereiden op de cursus die komen gaat.

 

Daarnaast hebben ze in samenwerking met een yogashop beginnerspakketten samengesteld bestaande uit een yogamat, een meditatiekussen en een yogablok. Deze zijn echter helaas uitverkocht op dit moment. Maar no worries!

 

Sta je nog helemaal op het begin van je yoga journey? En heb je nog een yogamat nodig en eventuele hulpmiddelen om zoveel mogelijk uit je practice te halen? Dan raden wij je aan om ook eens te kijken bij eerdere artikelen die we geschreven hebben over de beste meditatiekussens en de beste yoga blokken!

 

En vergeet natuurlijk onze eigen Flowin’Motion studio kwaliteit yogamatten niet! Niet voor niets kiezen de meeste yogi’s voor natuur rubber! Wij bieden met passie en liefde deze duurzame eco-yogamatten aan (deze zijn namelijk veel liever voor onze Aarde dan de meeste andere yogamatten).

2. Extra bonus: Oefenschema’s stap voor stap

Dit onderdeel bestaat uit twee oefenschema’s en een stukje tekst en uitleg.

 

Rolf en Melanie weten uit ervaring (inmiddels meer dan 4000 cursisten!) dat mensen het soms wat lastig vinden om structuur te vinden en om daadwerkelijk te beginnen en vol te houden. Daarom hebben zij speciaal twee verschillende schema’s opgesteld.

 

Het ene schema heeft wat meer lessen per week dan de ander. Zo kun je kiezen welke jij wilt volgen en waar jij je dus het meest prettig bij voelt. Misschien wil jij het gewoon op je eigen tempo doen en op je eigen manier invullen. Dat kan natuurlijk ook!

3. Yoga filosofie

Hier vind je een korte toelichting en twee video’s. Het gaat hier vooral om de gedachten en de filosofie achter Yoga. Je zal leren dat Yoga veel meer is dan alleen maar houdingen en oefeningen doen! Het achtvoudige pad wordt kort toegelicht.

 

Rolf en Melanie praten onder ander over de visie die ze op Yoga hebben en wat yoga hun persoonlijk gebracht heeft.

4. Yoga lessen

Zoals je kunt zien bestaat dit onderdeel uit 9 losse yogalessen. Deze lessen duren allemaal ongeveer een uur. Het zijn échte volwaardige yogalessen. Fijne en heldere instructies, altijd na de asana’s (houdingen) een savasana moment om even tot rust te komen en een meditatie als afsluiting.

 

Yoga is voor body, mind & spirit. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van tegengestelden, ofwel, inspanning en spanning. Je kunt merken dat Rolf en Melanie waarde hechten aan de echte yoga filosofie, aan het in balans brengen van lichaam en geest.

 

De 9 losse lessen zijn meer dan voldoende om de basis te leren. Vooral ook omdat er met behulp van de oefenschema’s lessen meerdere malen worden herhaald. Herhaling is echt de sleutel tot succes. En volhouden natuurlijk 😉 Daarnaast zijn er nog extra losse lessen in de module ‘losse series’. Alles bij elkaar voldoende handvaten om een mooie start met yoga te maken!

5. Bonus video’s

Bestaande uit drie video’s:

 1. De yoga ademhaling
 2. Tijd & discipline vinden voor yoga
 3. Ken je eigen grenzen
6. Losse series

Hier kun je vier video’s vinden met routine yoga lessen. Wat bedoelen we hiermee? Vaste onderdelen die geregeld terug kunnen komen in yoga.

 

Een bekend voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de zonnegroet. Als beginner kan de zonnegroet een uitdaging zijn. Dit was het voor mij op het begin ook. Tegenwoordig is het onderdeel van mijn opwarming 😉 Geloof me, blijf volhouden en sta open voor nieuwe ervaringen, de rest komt dan vanzelf.

7. Vraag en antwoord sessies

Hierin beantwoord Rolf vragen van deelnemers/cursisten. Natuurlijk heel waardevol omdat de meeste cursisten waarschijnlijk op soortgelijk niveau instappen. Het kan dus heel goed dat jij dezelfde vragen hebt!

 

Door deze vraag en antwoord sessie te beluisteren, leer jij automatisch meer over yoga wat je gaat helpen bij de praktische lessen! Soms kan een kleine tip of trick een wereld van verschil maken!

8. E-book met yoga houdingen

yoga stap voor stap e-book

 

In dit uitgebreide e-book van maar liefst 56 pagina’s worden alle basis houdingen uitgebeeld door Melanie en Rolf zelf. De asana’s worden in het nederlands en in het sanskriet benoemd. Daarnaast krijg je een uitgebreide beschrijving hoe je precies in de houding kunt komen en hoe je die het beste doet.

 

Naast de uitvoering van de asana’s worden ook de voordelen en eventuele aanpassingen beschreven. Bij sommige poses wordt een extra aandachtspunt toegevoegd. Bijvoorbeeld wanneer je blessures hebt of beperkingen.

 

Dit e-bookje is dus perfect voor een beginner! Print het uit en leg het als naslagwerk naast je matje! Zo kun je altijd even spieken mocht je het niet meer weten of wanneer iets niet helemaal fijn voelt en je bijvoorbeeld een aanpassing voor een specifieke houding zoekt!

9. De volgende stap in je yoga avontuur

Dat laat ik een verrassing 😉

 


Video rondleiding door Yoga Stap voor Stap

Om je een volledig beeld te geven van de beginnerscursus van Happy with Yoga hebben we een video gemaakt waarin we je rondleiden door de gehele cursus.

 

 


 

Yoga stap voor stap: Positieve punten

Laten we eens kijken naar de positieve punten van de beginnerscursus van happy with Yoga. Wat vinden wij, als ervaren yogi’s, fijn en bovenal vooral geschikt voor de beginnende yogi?

 

 • Als eerste is het overduidelijk dat Rolf en Melanie beiden erg veel kennis en ervaring hebben. Ze geven je in de cursus meer dan voldoende tools om de yoga basis te beheersen. Daarnaast geven ze aanvullende informatie over yoga (wat hartstikke leuk is) en geven ze je aandachtspunten om op te letten waardoor je je practice uiteindelijk met meer bewustzijn en aandacht zult kunnen doen.
 • Er is aandacht voor belangrijke details zoals het voorkomen van blessures. Dit vinden wij erg fijn!
 • Er is bij beide yogi’s passie aanwezig voor hun expertise. Ze brengen hun kennis met alle liefde over en dat is voelbaar!
 • Vooral Rolf vinden wij een zeer fijne en rustige stem en energie hebben. Dit is tijdens bijvoorbeeld de meditaties ontzettend fijn.
 • Duidelijke en heldere instructies ervaren yoga docenten tijdens de yogalessen. Alles wordt goed uitgelegd. Op die manier wordt je langzaamaan geïntroduceerd met yoga.
 • Nuttige extra’s zoals het yoga e-book waarin allerlei houdingen worden uitgebeeld en voorgedaan. Daarnaast staat de houding nog eens uitgebreid beschreven. Een hele nuttige aanvulling voor beginners! Zo kun je je boekje bijvoorbeeld uitprinten en als spiekbriefje gebruiken tijdens je practice!
 • Overzichtelijke online-leeromgeving.
 • Inclusief stappenplan/schema. Dit kan een nuttig steuntje in de rug zijn voor mensen die nog nooit yoga hebben gedaan maar ook voor mensen die structuur fijn vinden of wanneer je moeilijk iets kunt afmaken en volhouden. Volg het schema en aan het einde van je schema beheers je de basis!
 • Je kunt je aansluiten bij de facebook yogatribe en daarnaast is er in de online-leeromgeving mogelijkheid tot het stellen van vragen aan Rolf en Melanie. Dat is natuurlijk hartstikke fijn, je eigen personal yoga teacher on stand-by!
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding! Je krijgt de gehele cursus voor maar een paar tientjes! En dat terwijl een losse yogales al snel 15-50 euro kan kosten. Daarbij komt dat je met deze cursus de basis in alle rust kunt leren vanuit het gemak van je eigen huis! Niemand die je ziet en je hoeft nergens speciaal naartoe!

Je kunt de gehele cursus hier bekijken.


Yoga stap voor stap review: Negatieve punten

Die horen er helaas ook bij… Eerlijkheid duurt het langst!

 

 • Wij vinden de video’s wat verouderd. De omgeving en setting hadden misschien anders gekunnen maar daarentegen valt dit weg wanneer je bezig bent met de lessen en merkt dat Rolf en Melanie verstand hebben van zaken én dit met veel passie en liefde overbrengen.
 • Volume van het geluid wil nog wel eens fluctueren waardoor Rolf en Melanie niet altijd even goed te verstaan zijn.
 • Yoga beginnerspakketten die aangeboden worden zijn uitverkocht. Gelukkig hebben wij (alvast) hele mooie topkwaliteit yogamatten voor je 😉 Verder kun je hier yogablokken kopen en eventueel een meditatiekussen hier.

 

Wat vinden anderen van de beginnerscursus?

Wanneer je gaat googlen naar reviews en ervaringen van andere mensen, kom je nagenoeg geen negatieve ervaringen tegen. Het kan zo zijn dat yoga niet helemaal blijkt te zijn waar je naar op zoek was. Of misschien zijn er wat kleine op- en aanmerkingen. Overwegend zijn de ervaringen zeer positief!

 

Laten we eens kijken wat onderstaande cursisten zeggen:

 

yoga stap voor stap ervaringen

 

Magda zegt: “Ik heb net de tweede les voor de tweede maal gedaan. Ik geniet van jullie lessen. Er zitten soms wel enkele pittige oefeningen tussen, maar dat helpt juist om sterker te worden. Ik vind het vooral fijn dat jullie zoveel aandacht besteden aan de ademhaling. Ik kijk al uit naar de volgende lessen. De meditaties vind ik zalig… Super bedankt voor jullie enthousiasme en gedrevenheid in deze lessen. Ik voel me al heel wat rustiger!”

 

Diny zegt: “Oh wat een verademing na een druk weekend! Ik kon de les met mijn ogen dicht volgen, heel fijn en goede instructies. Ik kijk al uit naar de volgende. Groetjes DinDiny.”

 

Ingrid zegt: “Wat vind ik het fijn dat ik jullie tijdens wat googelen ben tegen gekomen! Ik heb mezelf beloofd dat ik dit jaar alles zou doen om me goed te voelen, dus gezonde voeding, yoga en meditatie. Alle ingrediënten die ik denk nodig te hebben. Dit sluit daar heerlijk bij aan. Les 2 achter de rug. Ik vind het ontzettend fijn, duidelijk omschreven en makkelijk te volgen. Ik ben er echt heel blij mee!”

 


Conclusie Yoga stap voor stap review

En dan is daar de eindconclusie! Daar kunnen we kort en bondig in zijn: Happy with Yoga heeft met deze beginnerscursus volgens ons een gedegen product neer gezet! Gemaakt door mooie en ervaren yogi’s die, met passie voor hetgeen ze doen, jou de basis leren die je nodig hebt om je yoga skills uiteindelijk nóg verder te ontwikkelen.

 

Wil jij niet aanklooien en serieus de basis leren van yoga? Dan is deze cursus absoluut een mooi begin van jouw yoga journey!

 

Bekijk hier hoe jij begint met yoga! 

 


Happy with Yoga: Er is meer!

Wil jij weten wat Happy with Yoga nog meer aanbiedt? Deze beginnerscursus is namelijk niet het enige!

 

‘Yoga Stap Voor Stap’ is een volledige training waar je toegang tot blijft houden zolang je maar wilt. Daarnaast heeft Happy With Yoga abonnementsvormen met onder andere óók gevorderde lessen!

 

Verder worden er cursussen aangeboden voor yoga nidra en mindfulness.

Yoga stap voor stap – beginnerscursus>>

Mindfulness voor het dagelijks leven>>

Yoga Nidra>>

Yoga Nidra: Reis door de chakra’s>>

Practice platform – Maand abonnement>>

 

 

Krijg hier onbeperkt toegang tot de yoga netflix van Happy with yoga! 

 


Wat gebeurt er zodra ik de cursus heb gekocht?

Het moment dat jij besluit om de cursus aan te schaffen en deze vervolgens betaald hebt, zul je een bevestigingsmail ontvangen. Deze is afkomstig van de Happy with Yoga Academy. Je wordt hierin welkom geheten en je krijgt de mogelijkheid om je paswoord in te stellen. Daarna, kun je via dezelfde mail, inloggen met je gegevens. Zodoende krijg je toegang tot de online-leeromgeving.

 

Om je inloggegevens te krijgen, kun je je hier aanmelden.

 


Voordelige aanbieding ‘Yoga stap voor stap’

Wil jij gebruik maken van de voordelige aanbieding die Happy with Yoga nu voor je heeft?

 

 

Rolf en Melanie staan volledig achter hun product en bieden daarom een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Ben jij dus niet tevreden met het product? Dan mag je binnen 30 dagen na de aankoop je geld gewoon terug vragen zonder opgaaf van reden. 

Ga jij ook starten met Yoga?

Dan ben je bij Rolf en Melanie écht aan het juiste adres! Laat je begeleiden door twee down-to-earth ervaren yogi's vanuit het gemak van je eigen huis! 

yoga stap voor stap review

Veel plezier met de cursus! En proost op jouw ontwikkeling! 🙂 

Dit vind jij ook leuk!

Geef een antwoord