yoga retreat nederland amsterdam
Home » Blog » Uitgelicht: 4x fijne Meditatie Retreat in Nederland! (Mis ze niet!)

Uitgelicht: 4x fijne Meditatie Retreat in Nederland! (Mis ze niet!)

Onze snelle en gehaaste maatschappij vraagt ons om bewuster om te springen met onze kostbare energie. Wanneer alles te snel lijkt te gaan is het juíst belangrijk om te vertragen. Een heerlijke meditatie retreat in Nederland kan jou helpen om weer tot rust te komen en te resetten. Heb jij hier behoefte aan? Dan bespreken we speciaal voor jou 4 razend populaire meditatie retreats in eigen kikkerland!

Wij werken nauw samen met onze retreat specialist en zijn daardoor altijd op de hoogte van de meest populaire meditatie retreats in Nederland. 

Meditatie Retreat in Nederland: Tot rust komen in eigen kikkerland!

Een retreat is een heerlijke manier om er even tussenuit te zijn en een korte pauze in te lassen. We rennen en hollen continue door en luisteren daardoor té weinig naar onze échte behoeftes. Waar heb jij op dit moment behoefte aan? Sta je wel eens stil bij wat jouw lichaam eigenlijk nodig heeft en wat er allemaal in jouw hoofd omgaat? 

Zo binnen, zo buiten en vice versa

Een maatschappij die eigenlijk nooit stilstaat is een mooie afspiegeling van wat er binnenin ons afspeelt. Zo binnen, zo buiten en vice versa. Niet heel gek dat er steeds meer en meer mensen overspannen raken. Wie kent er nu niet iemand die een burn-out heeft of niet lekker in zijn of haar vel zit? 

 

Het wordt dus hoog tijd dat we bewust zorg gaan dragen voor onze mentale gesteldheid. Meer rust en minder spanning. De wetenschap is er al een behoorlijke tijd over eens dat meditatie een zeer gunstig effect heeft op ons welzijn. Nu alleen de integratie nog. Geen woorden maar daden. Niet erover praten maar doen. 

4x meditatie retreat Nederland

Speciaal voor jou hebben we een super mooie lijst gemaakt van 4 top locaties waar je je kunt onderdompelen in een overheerlijke meditatie retreat. Zodoende kun je even opladen en tot rust komen. Een retreat is tevens een plaats waar innerlijk werk wordt verricht. Deze 4 meditatie retreats in Nederland zullen jou als een ander mens doen terug komen.

 


Dit retreat wordt door experts als één van de meest populaire retreats getipt. 

1. Stilte Retreat met Yoga in Amsterdam

 

“Een hele bijzondere ervaring en herinnering voor het leven!”

Wat een bijzonder persoonlijke en sfeervolle ervaring waren de afgelopen dagen voor mij! Zéér onder de indruk van het doortastend vermogen van Ilma en haar hele zijn! Ook haar persoonlijke aanpak van dit weekend was gewoon heel erg fijn! Het feit dat we met zijn 4en waren maakte het heel persoonlijk en rustgevend. Zoveel geleerd en intens genoten van zóveel!! Het heerlijke eten en het feit dat gewoon alles mogelijk was naar behoefte, de fijne yogalessen, het zwemmen in het meer smorgens vroeg vond ik heel gaaf om te doen! Ik voel me helemaal blij, dankbaar en gezond!! Ilma is écht een bijzonder lieve, wijze en inspirerende vrouw!!!

Wilma Van Der Wel

yoga retreat nederland amsterdam

 

Dit bijzondere 3 daagse stilte meditatie retreat in Nederland wordt gecombineerd met yoga. Ben je écht op zoek naar rust en stilte in jezelf? Dan ben je hier aan het juiste adres! Stilte, meditaties, yin yoga, heerlijk eten en een prachtige omgeving. Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben om deel te nemen. 

 

Het retreat bevindt zich in het natuurgebied Gaasperplas waar je bijvoorbeeld kunt wandelen en zwemmen. Daarnaast kun je gratis kanoën en fietsen. 

 

Wil je toch wat meer activiteit? Dan kun je de biologische boerderij ‘om de hoek’ bezoeken en in Amsterdam kun je uiteraard aan allerlei activiteiten deelnemen als cacao ceremonies, ecstatic dance en een stadstocht met de yoga buzz. 

Door wie?

Ilma is een bijzondere en inspirerende vrouw. In Brazilië richtte zij een yoga- en kleuterschool op. En al vóór haar 20ste levensjaar kwam ze in aanraking met yoga en meditatie. Het is dan ook haar missie om mensen te begeleiden de weg terug naar zichzelf te vinden, zich te verbinden met de universele geest én moeder aarde.

 

Door haar kennis te delen op het gebied van yoga, massages, detox en voeding, hoopt ze mensen te kunnen ondersteunen dit te bereiken.

 

“Wat een heerlijke retreat”

Ilma is een prachtig persoon die dit werk met hart en ziel doet en dat voel je aan alles. Niet alleen heeft ze heel veel kennis en expertise, ze leeft voor wat ze teacht en dat maakt haar net zo inspirerend.

Voor wie?

Deze retreat is echt voor mensen die tot rust willen komen. Er is geen strikt programma, alles is vrijblijvend en ongedwongen. Ervaring met yoga en meditatie is niet nodig.

Het programma

Het programma wordt afgestemd op de deelnemers wat als zeer prettig wordt ervaren. Er is voldoende ruimte om je tijd zelf in te vullen. Daarnaast wordt er tweemaal daags yin yoga gedaan en 3 maal daags een meditatie.

 

“Boven verwachting”

Ilma is een prettige vrouw. Ze gaf veel ruimte om een eigen invulling te geven aan de trip. Programma werd overlegd. De omgeving was erg prettig en het huis erg creatief ingericht en netjes.

David Renger

Meditatie aanbod

if you can see through the illusion you are the solutionJe zult tijdens de retreat niet praten. Alleen bij aankomst en vertrek wordt er gepraat. Dit is bedoeld om het innerlijk proces en je eigen realisaties te versterken. Heb je wel eens een hele tijd niet gepraat?

 

Niet praten en afgescheiden zijn van prikkels afkomstig van mobieltjes en de buitenwereld kunnen grote lessen brengen. 

 

Met behulp van verschillende soorten meditaties hoopt Ilma jou te helpen om meesterschap over je eigen geest te krijgen, je storende gedachtes te herkennen en uit te schakelen, inzicht te krijgen in hoe je geest werkt en hoe je jezelf kunt deprogrammeren en herprogrammeren.

 

Een zeer interessante retreat dus!

Voeding

Ilma blijkt óók nog een heuse chef. Zo maakt ze ontbijt, lunch en diner zelf klaar. De ingrediënten komen veelal van de lokale biologische boerderij vlakbij het yoga huis. De gerechten zijn voornamelijk vegetarisch en veganistisch. 

 

Bij speciale verzoeken, bijvoorbeeld bij allergieën, kan er overlegd worden met Ilma en worden de gerechten zodoende aangepast aan jouw wensen! Ontbijt en luch zijn inclusief en de avondmaaltijden zijn voor eigen rekening. 

Inbegrepen in de prijs

 • 2 Yin yogalessen per dag
 • 3 meditaties per dag
 • Gratis gebruik van fiets en kajakken
 • Sharing cirkels iedere dag na de yoga
 • Aankomstgesprek en afsluiting
 • Ontbijt en lunch
 • Stiltewandeling aan het meer

Niet in prijs begrepen

 • Avondmaaltijd
 • Aanvullende massages

 

Notitie van onze expert: Een effectief en leerzame retreat!

2. Tools of Awareness: Psychedelic Mindfulness Weekend in Limburg

meditatie retreat nederland

 

Dit is een retreat weekend om nooit te vergeten! Het bijzondere weekend begint op vrijdag avond, eindigt op zondag avond en biedt een mooie combinatie tussen mindfulness technieken, meditatie en ademoefeningen. Georganiseerd in het noorden van Limburg op een hele rustige locatie in het mooie plaatsje Nederweert.

 

Wil jij leren hoe je innerlijke rust kunt vinden? Hoe je van jezelf kunt houden, jezelf kunt accepteren in alle facetten én het verleden kunt laten rusten? Wil je meer focus, concentratie, creativiteit en productiviteit? Dit leerzame retreat heeft de kracht om jouw leven dusdanig te transformeren!

 

“Relaxing, exhilarating and insightful”
Tim Cools is very passionate about mindfulness and influencing others into this practice. He has experienced its power and through his compassion, wants others to benefit from it like he does. I am sure that he has already succeeded in this early attempt and I would certainly recommend this event to people curious about meditation, want to expand what they have already experienced or who are just curious about consciousness and its ever-changing contents. Secondly, the location and the people working there augment your experience. Thirdly, the group that attended the workshop was interesting and I hope to meet at least some of these people again.

limburg meditatie retreat tim cools

Door wie?

Tim Cools is een ervaren en gecertificeerd MBSR therapeut. Wat houdt dit precies in? MBSR staat voor Mindfulness Based Stress Reduction. Zo geeft hij trainingen en workshops op het gebied van gerichte aandacht met als doel spanningsklachten te verminderen. Mindfulness is de kunst van leven in het hier en nu. 

 

Door eigen fysiek en mentaal lijden is Tim uiteindelijk op dit pad terecht gekomen. Hij ziet het dan ook als zijn missie om andere te helpen met hetgeen hem heeft geholpen. 

Voor wie? 

Het maakt niet zoveel uit of je wel al dan niet ervaring hebt met meditatie of mindfulness. Iedereen is welkom op dit retreat.

 

De groepsgrootte is ongeveer vanaf 10 personen en de voertaal is afhankelijk van de groep. Tim spreekt gewoon nederlands, al zal de instructietaal veelal in het engels zijn. Vind je het belangrijk om dit te weten? Neem dan even contact met ze op. 

 

tim cools meditatie retreat nederland

Het programma

Vrijdag

 • 17:00 Aankomst
 • 18:00 Diner
 • 19:00 Opening/ Mindfulness workshop 1
 • 21:00 Einde dag

Zaterdag

 • 07:00 Ademhalingsoefeningen en ochtendbeweging
 • 08:00 Ontbijt
 • 09:00 Mindfulness workshop 2
 • 11:30 Pauze
 • 12:00 Lunch
 • 14:00 Microdosing workshop gevolgd door slow breathing meditatie
 • 15:30 Lopende meditatie
 • 16:00 Deep listening meditatie
 • 17:00 Vrije tijd
 • 18:00 Diner
 • 20:00 Avond meditatie
 • 21:00 Einde van de dag

Zondag

 • 07:00 Adenhalingsoefeningen en ochtendbeweging
 • 08:00 Ontbijt
 • 09:00 Mindfulness workshop 3
 • 11:00 Pauze
 • 12:00 Lunch
 • 13:00 Vrije tijd
 • 15:00 Laatste meditatie en afsluiting
 • 16:00 Einde programma

Ondanks het zorgvuldig samengesteld programma moet je natuurlijk helemaal niets! Mocht je dus bepaalde onderdelen niet mee willen doen of heb je meer behoefte aan rust, dan kun je dat gewoon aangeven!

 

meditatie retreat nederland meditatie ruimte

Meditatie aanbod

Deze retreat gaat jou een mooie introductie geven in mindfulness meditatie. Ben je al bekend met deze meditatie vorm? Verdiep dan je kennis met behulp van de workshops! 

 

De mindfulness meditatie, stille meditatie, begeleide meditatie en lopende meditatie kunnen worden gecombineerd met de kracht van bewustzijn verruimende truffels. Je hebt de keuze of je wilt microdoseren of niet. Want nogmaals, niets moet en alles is vrijblijvend! 

 

Zelf heb ik hele mooie ervaringen met truffels in combinatie met meditatie. Ben je iemand die leergierig is en graag persoonlijk wilt groeien? Dan zou ik je zeker aanraden om dit te proberen. 

Voeding

Fijn om te weten is dat alle maaltijden bij de prijs zijn inbegrepen. Je krijgt dus ontbijt, lunch en diner. Verder kun je water, koffie, thee en fruit nemen wanneer je wilt. 

 

De maaltijden zijn veganistisch. Houdt hier rekening mee. Heb je specifieke dieetwensen? Neem dan contact op met de aanbieder en maak jouw wensen bespreekbaar. Er is in ieder geval heel veel mogelijk in goed overleg.

Inbegrepen in de prijs

 • 30-minuten intake call om even kennis te maken
 • 3 Mindfulness workshops
 • Gecertificeerde MBSR therapeut
 • Microdosing workshop
 • Gezonde biologische vegan maaltijden
 • Koffie, thee en fruit
 • Twee overnachtingen op een heerlijke kalme en rustige locatie

 

“Wanneer je even weg wilt zijn van de huidige maatschappij en terug wilt keren naar jezelf”

3. Meditatie, Yoga en Psilocybin Experience in Amsterdam

Let op: Onderstaande retreat in Nederland te Amsterdam wordt aangeboden door dezelfde aanbieder als bovenstaand Stilte retreat. Vanwege overlap in informatie zullen we de informatie beperken. Bij interesse kun je op de button ‘Bekijk aanbieding’ klikken. 

yoga retreat amsterdam psilocybine

 

“Amazing bohemian getaway”

If you need to take stock, process something, get away or simply just relax I highly recommend Ilma’s retreat. You can be by yourself or ask for Ilma’s expert coaching, yoga instruction, meditation practice or massage offerings and she’ll be there – responsive to whatever you need. Her place is honest, spiritual, bohemian and simple. It is located right next to a large lake, in an area of beautiful nature. I’d say just go – lose track of time, listen to what you need, and find it all right there. I’m now on my way home feeling so lucky that I stumbled across this healing experience.

Lindsay Uittenbogaard

Dit speciale meditatie en yoga retreat in Nederland wordt gecombineerd met een vrijblijvende psilocybine ervaring. 

 

Op de eerste dag zal er samen yoga gedaan worden en wordt er gemediteerd. Er is overigens geen ervaring nodig om deel te kunnen nemen. Je kunt vervolgens het huis en de omgeving ontdekken en samen met Ilma bespreken wat je intenties en wensen voor dit retreat zijn. Dit maakt het écht jouw retreat. 

 

De tweede dag kan er buiten gewandeld worden, afhankelijk van het weer. De micro-dose sessie zal eind middag/ begin avond worden genomen om een groter bewustzijn te creeëren waardoor je dieper in jezelf kunt kijken (en voelen) en eventuele inzichten kunt vergaren. 

 

Op de derde dag, de integratie dag, zal er meer yoga en meditatie worden gedaan. En natuurlijk kun je napraten over je ervaringen. Dit wordt proces als zeer helend ervaren. 

 

Dit hele retreat draait om rust en jezelf écht even terugtrekken. Voel jij dat deze wereld een uitdaging voor je is? Wil je even rust? Spreekt meditatie, yoga, microdoseren met psilocybine en natuur je aan? Bekijk dan onderstaande aanbieding en maak je klaar voor een aangename reset! 


 

Volgens onze experts: de beste manier om te connecten met de natuur en je roots!

4. Stilte Retreat in de Natuur in Renkum, Gelderland

 

“Om stil van te worden”

Een stilte retraite weekend op een spirituele locatie in één van de mooiste wandelomgevingen in de Ardennen. Tijd voor jezelf te herbronnen, te be”zinnen” en even tot rust te komen prima begeleid en omkaderd door Laura die met veel respect, integriteit en mededogen het pad voor me heeft geëffend om me terug in balans met mezelf te brengen. Om niet te spreken van Laura’s bespelen van de harp die me recht in mijn hart raakte. Ook even Stephan niet vergeten de partner die voor de lekkere vegetarische maaltijden zorgde en ook ons met zijn kunst van het kampvuur maken heeft weten te verwarmen.

Patrick Versee uit België

stilte retreat gelderlandDit heuse juweeltje staat in het teken van natuur, in de bossen zijn, kampvuur en connectie, heerlijk vegetarisch/vegan eten, persoonlijke groei, yoga/beweging en meditatie. Het is een 3 daagse retreat.

 

Er wordt iedere dag langs de prachtige Renkumse beek gewandeld. Water heeft altijd iets magisch vinden wij.

 

Je volgt verder een rustige en diepgaande dagopbouw, waarbij in de ochtend meditatie, yoga en zelfreflectie de boventoon voeren.

 

Er wordt buiten vegetarisch/veganistisch gekookt en als je wilt kun je gezellig meehelpen. Er is ‘s middags genoeg tijd voor je eigen ontwikkeling. Iedereen krijgt de ruimte om aan eigen thema’s te werken die momenteel bij je spelen. Je sluit de dag af met een verhaal, rustige livemuziek (harp en hangdrum) en meditatie.

Door wie?

Laura Jonker en haar man Stephan zijn ontzettende lieve en wijze mensen die hun liefde voor het bos en de ware aard van de mens met iedereen willen delen. Laura ervaart een diepe verbinding met de 8e eeuwse Tibetaanse yogini Yeshe Tsogyal, waardoor ze oude technieken kan vertalen naar moderne tijden en in goed contact staat met haar vrouwelijke intuïtie.

 

Ze heeft haar coachingspraktijk en meditatieschool ZIJN VOL ZIN genoemd, omdat volgens haar ZIN in je leven de kern is van ZIJN. Ze vertaalt haar diepe verbinding met de natuur in toegankelijke oefeningen.

Voor wie?

stilte retreat buiten zijnLaura en haar man bieden een onwijs fijne meditatie retreat in Nederland aan die bedoeld is voor mensen die op zoek zijn naar een positieve stap voorwaarts in het leven, die werken aan zichzelf en graag weer opnieuw in contact willen worden gebracht met de natuur, zichzelf én gelijkgestemden.

 

Connectie, warmte, natuur, vuur, buiten zijn, muziek, stilte, meditatie, yoga, beweging, gezonde pure voeding en groei. Spreekt dit je aan? Dan zul je een mooie retreat tegemoet gaan.

 

“Een magische ervaring”

Een ontzettend mooi en zorgvuldig opgezet programma waarin je echt tot contact met jezelf komt en ook een sterke verbinding voelt met de groep ook al praat je niet met elkaar. Onder super fijne begeleiding van Laura. De natuur is prachtig, de locatie heel fijn, het eten heerlijk. Echt een aanrader.

Anne Mathijssen uit Nederland
Het programma

Programma

Vrijdag

 • 15:30 aankomst parkeerplaats Nivonhuis, Bosbeekseweg 19 – 21 Bennekom. Samen lopen naar de plek.
 • 16:00 ontvangst, uitleg, vragen, tent opzetten of je kamer inrichten, spullen klaarleggen
 • 17:00 liefde, lichaam en meditatie, je betreedt de stilte
 • 18:00 avondeten en afwas
 • 19:30 korte stille wandeling en meditatief samen-zijn

Zaterdag

 • 08:00 opstaan, wakker worden, yoga, adem en meditatie
 • 09:15 ontbijt, afwas en douchen
 • 10:30 of een lange stille wandeling of een pauze voor jezelf
 • 13:00 lunch en afwas, deel-cirkel, vrije (schrijf)tijd
 • 15:30 meditatiesessie buiten
 • 19:00 avondeten en afwas
 • 20:30 meditatief samen-zijn

Zondag

 • 08:00 opstaan, wakker worden, overgave aan aarde
 • 09:15 ontbijt, afwas en douchen (brood smeren voor de lunch)
 • 10:30 lange stille wandeling en meditatie met lunch onderweg en deel-cirkel, vrije (schrijf)tijd
 • 14:30 thee, taart, uitwisseling
 • 15:00 opruimen en afscheid

Zoals je kunt zien een programma vol met meditatie, yoga, zelfmassage, persoonlijke reflectiegesprekken en stiltewandelingen. Je bent veel buiten en rondom het vuur als dat mogelijk is.

 

Wat kenmerkend voor deze meditatie retreat in Nederland is, is stilte en rust. Bij voorkeur wordt er dan ook geen telefonisch contact met de buitenwereld onderhouden. Heb je behoefte aan een digitale detox? Dan is deze meditatie retreat in ons eigen Nederland perfect voor jou!

Meditatie aanbod

Er zijn meerdere meditatie momenten op de dag en ook vrije tijd voor jezelf om deze in te vullen met meditatie. Je zult tijdens dit retreat dieper contact maken met jezelf door te mediteren, veel te rusten en heerlijk te wandelen. 

 

stilte retreat gelderland wandelingSlapen doe je in een tent of in een eenvoudige kamer met uitzicht op het bos. Door het contact met de natuur zul je kunnen aarden en beter in staat zijn te luisteren naar je intuitie.

 

Oude patronen komen vanzelf naar boven en thema’s die spelen in je leven kunnen gezien worden. 

 

Veel mensen die deze bijzondere meditatie retreat in Nederland hebben ervaren voelen een sterke connectie met de mensen waarmee ze omringd worden én opnieuw met zichzelf. 

Voeding

Er wordt heerlijk bewust en gezond vegetarisch en veganistisch gegeten. Ontbijt, lunch en avondeten zijn inbegrepen. Verder is er water, koffie en thee. Wat zo leuk aan deze retreat is (vinden wij) is dat je gezellig kunt meehelpen met het bereiden van het eten. Gezellig!

 

Bij specifieke dieetwensen kan er overlegd worden wat mogelijk is. Er is veel mogelijk!

Inbegrepen in de prijs

 • Alle lessen en activiteiten op het programma
 • Alle maaltijden
 • Thee, koffie, water
 • Kampvuur, muziek, persoonlijke reflecties
 • 2 overnachtingen

 

Neem ook eens een kijkje op onze retreats pagina!

 

Laat je ons weten of je een fijne meditatie retreat in Nederland hebt kunnen vinden?

Dit vind jij ook leuk!

Geef een antwoord