zwangerschapsyoga online
Home » Blog » Zwangerschapsyoga Online – Cursus van Happy with Yoga onder de loep!

Zwangerschapsyoga Online – Cursus van Happy with Yoga onder de loep!

Ben jij op zoek naar goede en betaalbare zwangerschapsyoga online? Wij testte de zwangerschapscursus van Happy with Yoga en laten je in dit artikel weten wat onze bevindingen zijn. De cursus is onderdeel van het Practice platform, ook wel bekend als dé Yoga Netflix van Nederland. Lees met ons mee en neem een kijkje in de online (zwangerschaps) yoga lessen van Happy with Yoga!

Practice Platform

Krijg onbeperkt toegang tot yogalessen, meditatielessen en volledige cursussen inclusief zwangerschapsyoga online cursus

Happy with Yoga

Happy with Yoga is al behoorlijk wat jaren actief in de yoga branche. Ze hebben inmiddels tienduizenden volgers op verschillende media kanalen zoals facebook, instagram en youtube. Wanneer je ze googled zul je ze overal op het internet tegenkomen. 

 

Vrijwel élk gerelateerd onderwerp aan yoga, je kunt het je zo gek nog niet bedenken, Happy with Yoga heeft er een artikel over geschreven en scoort hiermee in Google op top posities. Dat is natuurlijk niet voor niets!

 

Het Happy with Yoga team bestaat uit vier man sterk waaronder de gezichten van Happy with Yoga, Rolf en Melanie. Zij zijn een ondernemend getrouwd koppel met een gezamelijke liefde en vurige passie voor yoga. Deze liefde voor yoga willen ze met zoveel mogelijk mensen delen door middel van het aanbieden van cursussen, workshops, retreats en het geven van yogalessen. 

rolf en mel


 

Hoe ziet de zwangerschapsyoga online cursus eruit? 

Tijdens haar zwangerschap heeft Melanie instructievideo’s gemaakt voor de zwangerschapsyoga online cursus.

 

Naast dat Melanie een ervaren yoga docente is met bijbehorende kwalificaties, weet zij dus als geen ander hoe het is om zélf zwanger te zijn, hoe het voelt om yoga te doen tijdens zwangerschap en wat dus aandachtspunten tijdens de zwangerschap zijn. 

 

melanie poldervaart happy with yoga

 

Deze zwangerschapsyoga online cursus helpt je om yoga te (blijven) doen wanneer je zwanger bent. Je blijft hierdoor niet alleen fit en sterk, ook maakt het je zwangerschap een stuk fijner!

 

Onderwerpen als de ademhaling, ruimte vinden in het bekken, meer energie krijgen, de rug versterken, stabiliteit vinden en beter slapen en ontspannen komen in de online zwangerschapsyoga lessen allemaal aan bod. 

 

Laten we eens kijken naar de yogalessen die Melanie speciaal voor aankomende moeders zorgvuldig in elkaar heeft gezet! 

Onderdelen van de Zwangerschapsyoga online Cursus

De zwangerschapscursus bestaat uit onderstaande lessen. Maak tijdens je zwangerschap zoveel als je wilt en nodig is gebruik van de lessen voor optimaal resultaat! (Kracht van herhaling).

 

Yoga tijdens de zwangerschaps cursus – Introductie

In deze introductie vertelt melanie vooral wat je kunt verwachten van de cursus.

 

Follow your Breath – Yoga tijdens de zwangerschap cursus les 1

In deze eerste les zul je bewust aan de slag gaan met de ademhaling. De ademhaling is één van de belangrijkste onderdelen van yoga en is natuurlijk ontzettend belangrijk tijdens je zwangerschap (én bevalling). De kracht van de ademhaling wordt door ons Westerlingen nog steeds onderschat.

 

Ik weet nog heel goed wat mijn arts tegen mij zei tijdens een controle afspraak toen ik jaren geleden startte met yoga. Deze arts is overigens van oorsprong gynaecoloog maar heeft zich vrijgevestigd na tientallen jaren werkzaam te zijn geweest in het ziekenhuis.

 

Hij vertelde me dat het hem iedere keer weer verbaasde hoeveel ‘makkelijker’ de vrouwen die aan yoga deden door bevallingen heen kwamen. Hij gebruikte daarbij de woorden ‘opvallend makkelijker’. Ik vergeet dan ook nooit meer de mooie en bijzondere verhalen die hij daarover vertelde.

 
Creating Space – Yoga tijdens de zwangerschaps cursus les 2

Tijdens les 2 staat ruimte in het lichaam maken centraal. Met yoga kun je door bepaalde houdingen aan te nemen en spieren losser te maken en te ontspannen, meer ruimte vrij maken. Voor je kindje, en voor jou, is het een stuk prettiger wanneer je je richt op het vrijmaken van meer ruimte in het bekkengebied. 

 

Energize your Day – Yoga tijdens de zwangerschaps cursus les 3

Omdat je tijdens je zwangerschap te maken kunt krijgen met vermoeidheid heeft Melanie daar specifiek een les aan toegewijd. Les 3 is er voor bedoeld om op gecontroleerde en veilige manier (voor de baby en voor jou) tóch aan de slag te gaan met een wat actievere energie. 

 

De les bestaat uit krachtige houdingen zodat je na het volgen van deze les je fitter en energieker zult voelen. 

 

Happy Back – Yoga tijdens de zwangerschaps cursus les 4

Zwangerschap is een extra zware periode voor je rug. Je rug en rugspieren krijgen veel tegengewicht te verduren. Les 4 is daarom bedoeld om je rug te versterken en te laten ontspannen. Wanneer je rugpijn hebt is deze les super fijn. Wij raden je daarom ook aan deze les met regelmaat te volgen. 

 

Meditatie voor na je Practice – Yoga voor tijdens de zwangerschap cursus les 5 

Deze les is een iets andere les. Mocht je nog niet bekend zijn met meditatie is dit een mooie kans om kennis te maken met een nieuwe practice. 

 

De meditatie is bedoeld om tot rust te kunnen komen en diep te ontspannen. Dit is natuurlijk onzettend belangrijk voor jou én uiteindelijk jouw kindje! 

 

Deze les kun je los volgen en na iedere yogales. Zelf doen we vrij geregeld een meditatie ná een yogales omdat je dan even heerlijk tot rust kunt komen na inspanning. Maar een losse meditatie is ook zeker aan te raden. Vooral tijdens een zwangerschap is het belangrijk om met regelmaat te ontspannen. 

 

Neem bijvoorbeeld smorgens na het wakker worden even de tijd om te mediteren óf vlak voordat je gaat slapen. 

 

Strong & Stable – Yoga tijdens de zwangerschaps cursus les 6

Les 6 is erop gericht om je meer kracht en stabiliteit te brengen. Tijdens een zwangerschap is dit natuurlijk precies wat je nodig hebt. Melanie weet dit ook als geen ander. Als zeer ervaren yoga docente laat ze jou zien tijdens haar zwangerschap hoe je jouw lichaam het beste kunt ondersteunen. 

 

Een zwangerschap brengt grote lichamelijke veranderingen met zich mee en dit is best wel zwaar! Deze les geeft jou de tools om krachtig en stabiel door de zwangerschap heen te bewegen.

 

Sweet Dreams – Yoga voor tijdens de zwangerschaps cursus les 7

Omdat het soms lastig is om in slaap te komen is er speciaal deze les ingericht. Melanie zorgt ervoor dat jij met behulp van deze les diepe ontspanning kunt vinden zodat je een betere nachtrust zult ervaren. Goede slaap is belangrijk. Niet alleen voor jou maar ook voor jouw kleintje.


 

Wat biedt Happy with Yoga aan?

Deze zwangerschapsyoga cursus online is te vinden in het Practice platform. Dit is een online yoga platform en wordt ook wel de Nederlandse Yoga Netflix genoemd. 

 

Daarnaast biedt Happy with Yoga ook nog losse cursussen aan in een online leeromgeving die Academy wordt genoemd. 

Wat is het Practice platform precies?

Practice is, zoals eerder genoemd, een Nederlandstalig online yoga platform.

 

Het platform staat boordevol praktische instructievideo’s. Van losse yogalessen, meditatielessen, lessen over de ademhaling, yoga nidra lessen, allerlei tips en tricks, tot volledige cursussen zoals zwangerschapsyoga cursus, yin yoga voor beginners, ademhalingscursus, restorative yoga cursus, yoga tegen stress cursus, yoga voor de rug cursus, etc. 

Wat is het verschil tussen Practice en de Academy?

Zowel Practice als de Academy zijn beide online leeromgevingen. Bij de Academy doe je eenmalig een aankoop. Hierbij koop je dus een losse cursus. Deze komt vervolgens in de online Academy leeromgeving te staan.

 

Dit zijn andere cursussen dan de cursussen die op het Practice platform staan. Ben je benieuwd welke losse cursussen Happy with Yoga aanbiedt? Ga dan naar het kopje Welke cursussen biedt Happy with Yoga aan op de Academy?

 

Practice is een online video platform waar meerdere volwaardige cursussen op staan en ruim 250 (!) losse lessen. Dit platform wordt volledig up-to-date gehouden en blijft daardoor ook groeien. Jij hebt onbeperkt toegang tot al deze lessen en cursussen voor een wederkerende vergoeding.

 

De investering is dus geen eenmalige aankoop maar een abonnementsvorm.

Practice platform vs losse zwangerschapscursus

Als ik heel eerlijk ben, ben ik zelf vaak wat terughoudend met abonnementsvormen. In dit geval zou het echter écht zonde zijn om je te laten afschrikken! Waarom? 

 

Nou, om te beginnen zit je namelijk nergens aan vast voor langere tijd. Daar hoef je echt niet bang voor te zijn! Je bepaalt zelf hoelang je gebruik wilt maken van het platform én je kunt zelf ook heel gemakkelijk weer alles annuleren in je Practice account.

 

Belangrijk om je te beseffen is dat je tot alle cursussen en losse lessen onbeperkt toegang krijgt voor dezelfde prijs als één losse yogales bij een yogastudio! Dat is natuurlijk interessant! Het Practice platform is écht ontzettend voordelig in vergelijking met bijvoorbeeld yogalessen op locatie.

 

Daarnaast hebben we onderzoek gedaan naar wat een gemiddelde losse zwangerschapscursus online ongeveer kost en kwamen tot de conclusie dat je daarvoor veelal een stuk meer betaald! 

 

En als laatst kun je voor hetzelfde geld, naast de zwangerschapscursus, óók nog eens ándere cursussen en losse lessen volgen die jou enorm kunnen helpen tijdens én na jouw zwangerschap. Denk bijvoorbeeld aan de eerder genoemde cursussen yin yoga voor beginners, ademhalingscursus, restorative yoga cursus, yoga tegen stress cursus, yoga voor de rug cursus, etc. 

 

Rolf en Melanie zijn er écht op gefocust om mensen te helpen. Je kunt ze dan ook altijd contacten mocht je vragen hebben.

Welke cursussen biedt Happy with Yoga aan op de Academy?

Misschien leuk om te vermelden welke losse cursussen Rolf en Melanie aanbieden in de Academy. Yoga Nidra is een absolute aanrader wanneer je in verwachting bent. Het is voor jouw ongeboren kindje ontzettend belangrijk dat jij tot diepe ontspanning kunt komen!

 

Yoga Nidra Cursus >> Een cursus om tot diepe ontspanning te kunnen komen middels bewezen effectieve yoga nidra sessies. Hierbij lig je ontspannen op bijvoorbeeld je bed en laat je je begeleiden door een audio opname.

 

Yoga Nidra Reis door de Chakra’s >> Een Cursus om naast diepe ontspanning te bereiken, tevens te kunnen werken aan onderliggende oorzaken van energetische blokkades in het lichaam. Denk hierbij aan beperkende overtuigingen en oude programma’s uit bijvoorbeeld je kindertijd, trauma etc.

 

Mindfulness voor het Dagelijkse Leven >> Een praktische Cursus van 8 weken waarin Mindfulness wordt geleerd. Inclusief gratis mini cursus Mindfulness voor op het werk. Mindfulness leert je in het hier en nu aanwezig te zijn in plaats van in je hoofd te leven zodat je minder stress en meer rust kunt ervaren.

 

Yoga Stap voor Stap >> Dit is een beginnerscursus voor mensen die beginnend yogi zijn en zich de basis van yoga goed willen aanleren.

zwangerschaps boek

Zwangerschaps(yoga) Boeken

De beste zwangerschaps boeken verkrijgbaar bij Bol.com. Al dan niet yoga gerelateerd. 


 

Wat kost het? 

Je kunt op meerdere manieren gebruik maken van het Practice platform. Zo kun je ervoor kiezen om het platform bijvoorbeeld eerst een maandje uit te proberen. Vind je het platform fijn? Dan kun je denken om een kwartaalabonnement te nemen of wellicht een jaarabonnement.

 

In je account kun je heel gemakkelijk je abonnement zelf opzeggen. Natuurlijk ben je voordeliger uit wanneer je voor langere tijd gebruik maakt van de razend populaire Nederlandse Yoga Netflix. 

 

Maandabonnement Practice: 12,50 per maand >>

 

Kwartaal abonnement Practice: 35,- >> (Je besparing is 2,50 per kwartaal)

 

Jaar abonnement Practice: 120,- >> (Je bespaart 30,- per jaar)


 

Wat vinden anderen van Happy with Yoga?

Wanneer je gaat zoeken op internet kom je nagenoeg geen slechte ervaringen, reviews of recensies tegen van Happy with Yoga. Dat is natuurlijk niet voor niets! 

 

ervaring zwangerschapsyoga

 

Jorieke zegt: ‘In eerste instantie was ik huiverig voor een abonnementsvorm, want ja er wordt wel iedere maand een paar euro van je rekening afgeschreven. Maar ik merk dat dit voor mij juist werkt als een stok achter de deur. Sinds ik de stap heb gemaakt heb ik geen dag meer overgeslagen (met uitzondering van de weekenden). De cursus zit ook echt super in elkaar: overzichtelijk, duidelijk en gebruiksvriendelijk. Ik ben fan! 

 


 

Video Rondleiding door het Practice platform

Enige tijd geleden hebben wij zelf het Practice platform uitvoerig getest. Tot op de dag van vandaag maak ik nog steeds gebruik van het platform en, ondanks dat ik een ervaren yogi ben, leer ik steeds weer nieuwe dingen bij! 

 

Ben je benieuwd naar onze ervaringen? Lees dan het artikel Happy with Yoga Practice Platform getest door ervaren yogi’s! (Review).

 

Onderstaande video is een onderdeel van deze uitgebreide review en om jou een zo volledig mogelijk beeld te kunnen geven delen we deze video ook hier. 

 

 


 

Wat gebeurt er na aanmelding? 

Nadat jij je hebt aangemeld bij het Practice platform krijg je netjes een bevestigingsmail met instructies. Je hebt nu toegang tot het Practice platform en kunt deze helemaal gaan instellen en inrichten zoals jij dat wenst.

 

Je hebt direct onbeperkt toegang tot alle lossen lessen én cursussen waaronder de zwangerschapsyoga cursus!

 

Middels de ontvangen mail van Happy with Yoga kun je je eventueel ook aanmelden bij de steeds groeiende facebook community van Happy with Yoga.


 

Yoga hulpmiddelen

Gebruik maken van yoga hulpmiddelen tijdens je yoga sessie zorgt ervoor dat jij dieper in de houdingen kunt komen en dat je minder kans hebt op bijvoorbeeld vervelende blessures (overstrekkingen etc). 

 

Wanneer je zwanger bent maakt je lichaam een behoorlijke (zware) verandering door. Dit mag absoluut niet onderschat worden en ik wil je daarom dan ook écht adviseren om, mocht je nog geen yoga hulpmiddelen in je bezit hebben, deze aan te schaffen.

 

Melanie gebruikt in de zwangerschapsyoga online cursus gebruik van onderstaande hulpmiddelen: 

Yogablokken

Yogablokken zorgen voor verlenging van je armen en halen de grond zodoende dichterbij. Vooral met die prachtig mooie zwangere buik van jou is richting de grond reiken een hele opgave! Dit is bijvoorbeeld één van de voorbeelden waarbij yogablokken jouw practice een stuk fijner maakt! 

 

Hier vind je bij Bol.com de beste yogablokken!

Yoga bolster

Een bolster is een veelzijdige tool die jou tijdens meerdere momenten in jouw yoga sessie kan ondersteunen. Een bolster is ook fijn tijdens ontspanning, meditatie en wellicht helemaal los van jouw yoga practice voor bijvoorbeeld op de bank of in bed. 

 

Hier vind je de beste yoga bolsters bij Bol.com!

Meditatiekussen

Aan het einde van een yogales wordt veelal een meditatie gedaan. Zeker wanneer jij zwanger bent is het prettig om een meditatiekussen te gebruiken om zo fijn te kunnen zitten. Een meditatiekussen kun je ook altijd gebruiken buiten je yoga practice. Het is eigenlijk een soort kleine poef of zitkussen 🙂

 

Hier vind je de beste meditatiekussens van Bol.com!

Yoga deken

Een deken is bedoeld om tijdens de (eind) ontspanning niet teveel af te koelen. Ook kun je een deken gebruiken om bijvoorbeeld op te rollen en als ondersteuning te gebruiken waar jij dat nodig acht. Wees lief voor jezelf en je lichaam in deze bijzondere fase van je leven!

 

Je kunt ervoor kiezen om een echte yoga deken te kopen maar je kunt natuurlijk ook een eigen (huis)dekentje gebruiken. Niet doorvertellen 😉 

 

Hier vind je fijne yoga dekens bij Bol.com! 


Conclusie Zwangerschapsyoga Online Cursus

Voor degene die Flowin’Motion Yoga kent, weet dat we fan zijn van Happy with Yoga. Happy with Yoga biedt mooie producten aan tegen een eerlijke prijs. Het is een betrouwbare en ervaren partij. 

 

Daarbij vind ik het altijd belangrijk om te weten of er een beetje passie en ‘soul’ aanwezig is. Een aanbieder die alleen maar wil verkopen voelt voor mij niet fijn. Een aanbieder die oprecht mensen wil helpen wél. Happy with Yoga is zo’n partij. Je zult daarom ook nooit in de kou komen te staan mocht je ergens hulp bij nodig hebben. 

 

Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk ook de prijs. We gaan het nogmaals zeggen: Voor dezelfde prijs als voor één losse yogales in een studio of elders op locatie heb je met het Practice platform toegang tot alle losse yogalessen, meditatielessen, ademlessen, yoga nidra lessen én alle cursussen waaronder de zwangerschapsyoga online cursus. 

 

Onze tip? Probeer het gewoon lekker een maandje uit. Je kunt het altijd gemakkelijk weer opzeggen mocht het uiteindelijk niets voor je zijn! 

Practice Platform

Wil jij onbeperkt toegang tot yogalessen, meditatielessen en volledige cursussen inclusief de zwangerschapsyoga online cursus?

Wij wensen jou en je kindje alle goeds toe! Heel veel plezier en ontspanning tijdens zwangerschapsyoga online! ♡

Dit vind jij ook leuk!

Geef een antwoord