detox retreat nederland
Home » Blog » Yoga & Detox Retreat in Nederland: Ik ontdekte 5 bijzondere!

Yoga & Detox Retreat in Nederland: Ik ontdekte 5 bijzondere!

Voel je sterk de behoefte om te detoxen en ben je op zoek naar een detox retreat in Nederland? In dit artikel bespreken we 5 zeer bijzondere retreats waar je ongetwijfeld als een ander mens vandaan zult komen! Lees dus snel verder!

Wij werken nauw samen met onze retreat specialist en zijn zodoende altijd op de hoogte van de meest populaire retreats!

detox retreat nederland

Detoxen

Wanneer je in Google ‘detoxen’ intypt, word je overspoeld met informatie. Net zoals dat met gezonde en helende voeding het geval is, spreekt deze immense berg aan informatie zichzelf helaas maar al te vaak tegen. 

 

De vraag rest dan: Wie heeft er de waarheid in pacht? Welke informatie is de juiste? Laat hierin jouw eigen gevoel leidend zijn. Doe wat goed voelt voor jou! Wanneer iets namelijk niet kloppend voelt (voor jou), is het dat ook meestal niet. 

Wat is detoxen?

Detoxen is afgeleid van het woord detoxificatie en beschrijft het proces waarbij ons lichaam zichzelf zuivert van gif- en afvalstoffen. Ons lichaam heeft een prachtig eigen ingebouwd systeem om deze gif- en afvalstoffen uit ons lichaam te verwijderen. Dit gebeurt veelal via ons lymfesysteem, onze lever, nieren, spijsverteringskanaal en onze huid.

 

We detoxen dus eigenlijk dagelijks! Wanneer we zeggen dat we gaan detoxen betekent dat veelal dat we ons lichaam gaan ondersteunen in het detoxificatie proces.

 

detox retreatWe zorgen er bijvoorbeeld voor dat we ons verteringssysteem meer rust gunnen zodat het lichaam meer energie over houdt om te kunnen reinigen. Of we maken het ons lichaam op andere mogelijke manieren gemakkelijker om gif- en afvalstoffen uit te kunnen scheiden. 

 

Detoxen kan dus op verschillende manieren. Ik vind het zelf heel prettig om af en toe een sapkuur te doen of bijvoorbeeld voor een aantal dagen alleen vloeibaar te eten. Kruidenthee kuren voor bijvoorbeeld nieren, blaas en lever zijn hier ook favoriet. 

 

Let er op dat niet alle detox methodes even veilig of gezond zijn voor je! Blijf goed nadenken én voelen. Je lichaam weet heel goed wat het moet doen. Wij hoeven alleen maar de juiste omstandigheden te creëren! 

Is detoxen wel nodig? 

Detoxen gebeurt, zoals je hebt kunnen lezen, de gehele dag door. Ons lichaam verzorgt dit proces helemaal zelf.

 

Omdat we in een, steeds meer, vervuilde wereld leven is ondersteunen in detoxen aan te raden. De grond, lucht, ons water, onze voeding… Het is allemaal van een iets andere kwaliteit dan ‘vroeger’. Daarnaast komen we anno nu met veel meer schadelijke stoffen in aanraking dan voorheen. 

 

Is detox dus nodig? De één zal zeggen dat het onzin is en de ander is er groot voorstander van. Ik denk dat we altijd lief moeten zijn voor ons lichaam en bewuste keuzes moeten maken met wat we erin stoppen. Of dit nu voeding is, dranken, social media, de dingen die je kijkt, leest etc…

Detoxen en Yoga

Detoxen en yoga zijn een gouden combinatie. Yoga in haar oorsprong is bedoeld om een zo fijn, gelukkig en gezond leven te leiden. Meditatie, ademhalingsoefeningen, yoga houdingen en voeding, die allen het lichaam en de geest soepel en (veer)krachtig houden, staan hierbij centraal. 

 

yogamat natuurrubberDoor yoga te praktiseren ondersteun je het ontgiftingsproces van het lichaam. Bepaalde asana’s (yoga oefeningen) ondersteunen en stimuleren detoxificatie. Door te werken met de adem ontgift je tevens ook. Meditatie houdt de geest sterk waardoor je weerbaarder bent tegen stress en negatieve energie. 

 

Binnen de yogische levenwijze is voeding ook onzettend belangrijk. Yogi’s kiezen én eten hun voeding bewust. Zo heeft vers en zuiver voedsel de voorkeur. Geweldloosheid behoort tot één van de leefregels van een yogi. Een traditionele yogi eet dan ook vegetarisch of veganistisch. 

 

In het Westen anno Nu is het wat lastiger om je strict te houden aan de échte yoga levenswijze. Maar duidelijk mag zijn dat yoga en detoxen elkaar dusdanig complimenteren.

 

Door een detox retreat te combineren met yoga(houdingen), zal jouw lichaam ondersteund en extra gestimuleerd worden om zich gemakkelijker op te schonen. 

 


 

5x Yoga & Detox Retreat in Nederland

Onderstaande lijst is opgesteld in samenwerking met onze retreat specialist. Het zijn de meest populaire en professionele detox en yoga retreats die je kunt vinden. Dus ben je op zoek naar een detox retreat in Nederland? Voor een ieder is er wat passends te vinden.

 

Zo hebben we ontspannende detox retreats die je zo zwaar kunt maken als dat je zelf wilt. Anderzijds hebben we óók levensveranderende en wat zwaardere detox retreats in de lijst opgenomen. 

 

Voel en bepaal voor jezelf wat jij wilt bereiken. Wat is je doel en bij welke detox retreat in Nederland voel jij je het beste? Laten we eens kijken…

3-Daags Sapkuur, Detox en Yoga Weekend in Zandvoort aan Zee

yoga retreat nederland zandvoort

 

“Mooie ervaring”

Ik had totaal geen ervaring met detoxen en ik kan met volle overtuiging zeggen dat dit voor mij een mooi weekend was, zonder honger! Naast een goed hotel (Paradis) en de leuke lokatie van Zenzo Yoga midden in het centrum, hadden we een fijne groep mensen en prachtig weer. Al met al een aanrader!

Ellen Van Leeuwen 

Niet voor niets staat deze 3-daagse retreat als één van de meest populaire retreats te boek. Het staat volledig in het teken van ontspanning, yoga-, meditatie-, voedings- en ademhalingsworkshops. Dit alles wordt gecombineerd met stiltewandelingen langs zee, een Ayurvedische voedingstest en een compleet detoxprogramma van 16 sappen (mildvasten mag ook).

 

Je zult twee nachten in een sfeervol hotel doorbrengen, slechts 4 minuten lopen van het strand! Het programma wordt gehouden in de prachtige Zenzo Yoga Studio in het centrum van Zandvoort. Drie dagen krijg je de heerlijkste biologische sappen en super fijne yogalessen die voor alle mogelijk niveaus toegankelijk zijn.

 

Het programma is compleet, leerzaam en biedt voldoende ruimte voor eigen invulling. Wil je meer weten over deze bijzondere retreat? Bekijk dan het volledige programma. 


 

3-Daagse Detox, Ontspanning & Yogaweekend in Boshotel Vlodrop

 

“Heerlijke dagen!”

Ik wist van de tevoren niet of het iets voor mij zou zijn, met onbekende een weekend programma draaien. Mede door Mariken en de mededeelnemers was het boven verwachting. Veel vrije tijd en een mooi programma. Waarin alles goed was en je eigen ding kon doen. Wel praten, niet praten, wel meedoen of niet meedoen. Ik ga het zeker vaker doen. Mariken is een bijzondere vrouw met veel kennis en bijzondere aandacht voor iedereen.

 

detox retreat nederland saunaDit is een luxe detox retreat met yoga. Je krijgt, naast het detoxprogramma en de yogalessen, een leerzame voedingsworkshop, begeleiding tijdens detoxen, toegang tot het exclusieve sauna landschap, de sportschool, een yoga nidra sessie en twee heerlijke wandelingen. 

 

Tijdens het detoxen eet je licht, vers en gezond voedsel bereid met verse fruit- en groentesappen. Voor wie dat eventueel wenst is er extra: saladewrap, groentesoep en vegan bouillon.

 

Wil je daarnaast toch graag nog wat extra eten? Dan kun je tegen toeslag een lichte detoxmaaltijd bestellen in het restaurant van het hotel (gestoomde groenten, witte vis en wat rijst). De kans is groot dat je wat kilo’s verliest tijdens dit programma. 

 

Om het volledige programma te zien kun je hieronder de aanbieding bekijken.


 

3-Daagse Yoga, Detox en Massage Retreat in Nederland, Amsterdam

 

Een rustig retreat met veel ruimte voor eigen invulling. Het wordt gehouden in Amsterdam in het natuurgebied Gaasperplas waar je bijvoorbeeld kunt wandelen en zwemmen. Daarnaast kun je gratis kanoën en fietsen. Wil je van een sauna genieten dan kun je terecht bij, dichtbij gelegen, Spa Weesp. 

 

“Wat een heerlijke retreat”

Ilma is een prachtig persoon die dit werk met hart en ziel doet en dat voel je aan alles. Niet alleen heeft ze heel veel kennis en expertise, ze leeft voor wat ze teacht en dat maakt haar net zo inspirerend.

 

Het detox dieet waar Ilma jou mee zult gaan begeleiden bestaat uit water, thee, groente- en fruitsappen en aanvullende detox voedingsmiddelen als spirulina, chlorella, psyllium, eetbare klei, etc. Er worden dus geen echte maaltijden gegeten. 

 

Heb je eventueel tóch behoefte aan kleine maaltijden is dit geen enkel probleem. Ilma kan je helpen en adviseren hoe je een lichte detox maaltijden klaar kunt maken. Het fijne aan deze retreat is dat het heel gemoedelijk en vrij is. Je kunt de keuken gewoon gebruiken naar behoefte.  

 

Elke dag is er een ochtend of avond yoga sessie. Er wordt rondom het meer gewandeld én je wordt verwend met twee massages van een half uur. De retreat kan, afhankelijk van de deelnemers, gehouden worden in het engels. Mocht dit een probleem zijn kun je vantevoren even contact opnemen. 


 

8-Daagse Levensveranderende Retreat met Yoga en Droog en/of Watervasten in Zeeland

detox retreat watervasten droogvasten zeeland

 

Dit detox retreat in Nederland bevindt zich in Zeeland en is er één die zich onderscheid van de rest. Het is een 8-daagse retreat waarin je alle programmeringen zoveel mogelijk gaat loslaten en je je zult kunnen openstellen voor de onbegrensde mogelijkheden die er zijn.

 

Let op, deze retreat gaat diep en is zwaar voor lichaam en geest. Daarom is deze retreat dan ook niet geschikt wanneer je bijvoorbeeld zwanger bent of nog borstvoeding geeft, je een hartaandoening hebt of nog herstellende bent van een zware operatie.

 

Amudra Madhura retreatLeven van Prana

Dit retreat is van oorsprong een voorbereiding op het omschakelen van het eten van vast voedsel naar het leven van prana (universele levensenergie). Dit gehele proces duurt een jaar maar na 3 maanden kun je al volledig van prana leven, in welke variatie dan ook.

 

Het wordt gegeven door Amudra Madhura en haar team. Amudra geeft jaarlijks meerdere retreats voor het leven van prana en haar teamleden hebben allemaal deze retreat zelf ook gevolgd.

 

Heeft het leven van prana jouw interesse (nog) niet? Deze retreat kun je ook heel goed ingaan wanneer je je lichaam wilt helen, wanneer je diep wilt detoxen en/of een andere relatie met voedsel wilt krijgen. 

Droogvasten of watervasten

Een maand alvorens je met de retreat start krijg je detox voedingsadvies. Tijdens de retreat ga je 72 uur droogvasten of watervasten en daarna is het advies om 2 maanden te detoxen met vruchtensappen. Omdat dit een zwaar proces kan zijn hoort nabegeleiding ook bij de retreat.

 

Het dagprogramma bestaat uit een combinatie van Kundalini yoga (geen ervaring nodig), diverse visualisatie en ademsessies, groepsgesprekken, diverse oefeningen om oude patronen en trauma los te laten én ontspanning. Voel je de roep om deel te nemen? Bekijk de aanbieding voor meer informatie!


 

3-Daags Detox & Geniet Yoga Weekend in Zandvoort

zandvoort detox yoga retreat

 

Dit ultieme ontspan detox retreat in Nederland is een compleet andere ervaring dan bovenstaande. Vond je dat helemaal niets? Dan is dit wellicht écht iets voor jou! 

 

Ireen Kurvers & Evalien Slinkert geven al sinds 2012 samen detox en yoga retreats. Ireen is een expert op detox gebied met de intentie om op een zachte en liefdevolle manier lichaam en geest te ontgiften.

zandvoort detox retreat in nederlandVerwennerij & detox ineen

Deze manier van detoxen gaat over genieten en ontspannen. Om opnieuw jezelf écht te leren voeden op alle vlakken. Drie keer per dag kun je genieten van vegetarische maaltijden en gezonde sapjes. Daarnaast kun je baden in luxe op een super fijne en mooie locatie. 

 

Er worden rustige yoga sessies gegeven waaronder restorative yoga. Dit is een inactieve yogasoort waarbij herstel op de voorgrond staat. Verder is er yoga nidra, ook wel bekend als slaapyoga, waarbij je tot ultiem diepe ontspanning kunt komen en eventueel yoga op het strand. Je hoeft geen eerdere ervaring met yoga te hebben.

 

Wil je gebruik maken van de sauna? Dan kan dat. Er worden daarnaast nog diverse workshops aangeboden, je kunt naar de duinen, er is een cacao ceremonie en je kunt optioneel massages bijboeken. Verwennerij én detoxen ineen dus!

 

Wil je meer informatie over dit ontspan weekend? Bekijk dan onderstaand het gehele programma van deze relaxte detox retreat in Nederland!


 

Bekijk ook onze Detox Retreat Pagina!

Dit vind jij ook leuk!

Geef een antwoord