opblaasbaar zwembad
Home » Blog » Beste opblaasbare zwembad: volwassenen én kids! (7 toppers van 2021!)

Beste opblaasbare zwembad: volwassenen én kids! (7 toppers van 2021!)

Tijd voor ontspanning! Het leven bestaat niet alleen maar uit werk, werk, werk toch?! De warmere dagen zijn er weer, de zon laat zich weer vaker zien… Hoe nodigen we het échte ultieme vakantie gevoel rondom eigen casa? Wij dachten aan een privé zwembad voor in de tuin, op het balkon of dakterras! Kids love it en jij natuurlijk stiekem zelf ook 😉 Maar wat is op dit moment het beste opblaasbare zwembad? Wij hebben het onderzocht. Zowel voor volwassenen als voor de kleintjes onder ons!

 

Beste opblaasbare zwembad: wat is belangrijk?

Bij de aanschaf van een opblaasbaar zwembad is het handig om rekening te houden met meerdere factoren. Je wilt geen pruillipjes en tranen met tuiten in je stay-at-home vakantie momenten. Voorkom teleurstellingen, ook bij jezelf, door je enigszins in te lezen én simpelweg producten te vergelijken.

 

Door de bomen zie je wellicht het zwembad niet meer. No worries. Wij hebben ervoor gezorgd dat de toppers overzichtelijk op een rijtje staan. Zowel voor volwassenen én voor kids. Zo hoef je zelf niet het hele internet af te struinen om uiteindelijk je overzicht te verliezen en wellicht de verkeerde keuze te maken.

 

Zullen we eerst eens kijken waar je op moet letten bij de aanschaf van je nieuwe privé zwembad?

1. Voor wie en voor hoeveel mensen is het opblaasbare zwembad bedoeld?

Vanzelfsprekend ga je geen kinderbadje aanschaffen als jij je zomer avonden wilt doorbrengen samen met vrienden. En tóch kun je de fout ingaan wanneer je niet goed let op de afmetingen en capaciteit van je zwembad.

 

Let dus op de afmetingen zodat je kunt inschatten hoeveel personen erin passen. Dit wordt vaak ook wel aangegeven. Let daarnaast op leeftijdsindicatie. Dit is natuurlijk vrij logisch bij de aanschaf van een kinderbadje maar het wordt al wat minder logisch wanneer een bad wat groter wordt. Je kunt je lelijk vergissen hierin. Kortom, afmetingen en leeftijdsindicatie.

2. Materiaalkeuze en vorm

Kies voor hoogwaardige materialen. Het is en blijft een opblaasbaar zwembad. Dit houdt in dat er dus lekken kunnen ontstaan. Vooral kinderzwembaden zijn gevoeliger voor lekkage in verband met de manier van gebruik. Er wordt gespeeld, geklauterd etc. Sommige (kinder)zwembaden worden daarom dan ook geleverd met repareerstukjes zodat kleine gaatjes weer geplakt kunnen worden.

 

Dan de vorm van je zwembad. Dit is vanuit een praktisch oogpunt bekeken. Het zou vervelend zijn wanneer het uiteindelijk allemaal niet zo fijn past natuurlijk. Hier geldt dus ook; let op vorm en afmetingen. Wat heeft je voorkeur en wat is praktisch?

3. Gebruikersgemak

Niemand heeft zin om een ingewikkeld bouwpakket in elkaar te gaan zetten. Al helemaal niet op een warme zomerdag. Je wilt dat je zwembad snel en gemakkelijk opgezet kan worden én opgeruimd.

 

Of je nu voor een kinderzwembad gaat of voor een zwembad geschikt voor volwassenen. Vergeet niet vantevoren even te controleren hoe de installatie van je nieuwe metgezel is. Bij kinderbadjes kan het voorkomen dat ze uit meerdere compartimenten bestaan en het hierdoor wat langer kan duren alvorens het bad is opgezet. Voor wat, hoort wat. Want je kunt niet verwachten dat je een heel speelparadijs met één druk op de knop hebt staan natuurlijk. Anderzijds moet het geen complete struggle gaan worden om het gereed te maken voor gebruik.

 

Zwembaden voor volwassenen zijn groter en kunnen best wat werk vereisen. Hou hier rekening mee. Bedenk je bijvoorbeeld wat je nodig hebt om het bad op te zetten.

4. Accessoires

De meeste opblaasbare zwembaden worden geleverd met bijkomende accessoires. Bedenk voor jezelf wat jij aan extra’s nodig zult hebben. Dit is afhankelijk van hoe jij het zwembad uiteindelijk zult gebruiken.

 

Je hebt accessoires die voornamelijk praktische luxe aanvullingen zijn zoals bijvoorbeeld uitneembare zitjes, glijbanen, sprinklers en speelelementen voor kids. Maar ook bekerhouders, opblaasbare banken en zitverhogingen voor volwassenen.

 

Daarnaast heb je accessoires die wat meer noodzakelijk zijn. Hierbij kun je denken aan een afdekzeil, een grondzeil, filters, zwembadpomp, elektrische luchtpomp, chloordrijvers, reparatiesetjes en spullen om je zwembad schoon te houden. Al deze aanvullingen zorgen er voor dat jij langer van je zwembad zult kunnen genieten.

 

Daarnaast is het voor je gezondheid ook aan te raden te denken aan dit soort accessoires. De kwaliteit van je water heeft niet alleen invloed op de beleving van je zwembad-moment maar ook op je welzijn! (Geef vuil en micro-organismes dus zo min mogelijk kans!)

5. Prijs-kwaliteit verhouding

Last but nog least: de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Bij het opstellen van onze lijst ‘beste opblaasbare zwembad’ hebben wij dit uiteraard meegenomen. Goedkoop is vaak duurkoop. Daarentegen is een heel duur bad niet altijd persé de beste keuze… We hebben gekeken naar de beste verhoudingen hierin, gebaseerd op gebruikerservaringen. The customer always knows best!

 

Bedenk jezelf voor welke doeleinden je het opblaasbare zwembad wilt gaan gebruiken. Hoe lang wil je ermee doen? Wil je wat meer investeren om uiteindelijk wat langer te kunnen genieten of is het ook prima voor je wanneer je bad maar één seizoen meegaat? Wees reëel!

 

Wist je dat het grootste zwembad ter wereld zich bevindt in Chili bij het Hotel San Alfonso del Mar? Het is net of er 2 zeeën bij elkaar liggen, maar in werkelijkheid is het een zeer groot zwembad, naast een helder blauwe zee.

 

san-alfonso-del-mar-resort-algarrobo-chili
Het grootste zwembad ter wereld

Tips om je badwater schoon te houden

Als het goed is ga jij je opblaasbare zwembad in je tuin zetten, of dit nu een kinderbadje is of niet… Het water zal uiteindelijk vervuild worden. Bladeren, takjes, grond, zand, pluisjes, noem maar op. Dit is onvermijdelijk. Je zult dus manieren moeten vinden om je water zo schoon mogelijk te houden. Ten slotte kom je er zelf mee in aanraking. Wel zo fris en hygiënisch.

 

Er zit natuurlijk wel een groot verschil tussen een kinderzwembad en een zwembad voor volwassenen. Zo zijn volwassenen over het algemeen wat bewuster. Kinderen spelen en ravotten door de tuin om vervolgens in hun onbewustheid met vieze voetjes het zwembadje in te springen.

 

Een heel klein badje is daarentegen wel weer wat makkelijker leeg te gooien en opnieuw te vullen. Wordt het zwembad wat groter is dit toch zonde van al het water. Daarnaast kost het tijd en energie om alles leeg te laten lopen en weer opnieuw te vullen.

 

Onderhouden en bijhouden van de kwaliteit van je water is daarom het beste wat je kunt doen. Maar hoe doe je dat?

1. Zet een voetenbadje voor het zwembad neer.

Kids lopen vaak op blote voetjes en nemen zodoende veel vuil mee het zwembad in. Maak er een spelletje van om eerst in het voetenbadje te stappen en dan pas in het zwembad. Op deze manier hoeft het water van het zwembad niet telkens ververst te worden!

 

Voor grotere kids en volwassenen is dit ook écht een uitkomst. Gewoon eerst even in het voetenbadje en dan in het grote bad. Problem solved!

2. Dek je zwembad af

Zorg ervoor dat je na gebruik je zwembad afdekt. Zo zorg je ervoor dat je zwembad wordt beschermd tegen externe invloeden en dat je water schoon blijft. Hiermee voorkom je ‘ja maar gister toen ik eruit kwam was het bad nog schoon hoor’ momenten. Het scheelt je tijd en energie. Even snel na gebruik een afdekzeil eroverheen en voilà. Ready for the next day.

3. Verwijder vuil geregeld

Houdt het water tussendoor schoon. Valt er bijvoorbeeld iets in? Haal het er dan zo snel mogelijk uit om vervuiling te voorkomen. Bijhouden van je water is veel efficiënter en effectiever dan beginnen met schoonmaken wanneer je eigenlijk al te laat bent.

 

Je kunt je water eenvoudig bijhouden met bijvoorbeeld schepnetjes. Je kunt de wanden van je bad afdoen met bijvoorbeeld een spons.

 

Dit laatste is fijn wanneer je een wat groter bad hebt met een waterfilter. Zo houd je je zwembad zelf schoon én je water. Mocht je geen waterfilter hebben, maak de wanden dan schoon wanneer je je bad leeg laat lopen en op wilt bergen.

4. Gebruik van chloor/chloordrijvers

Hoewel dit niet onze voorkeur heeft kun je overwegen om chloor te gebruiken in je zwembad. Chloor zorgt ervoor dat je water vrij blijft van micro-organismen. Dit kan een oplossing zijn wanneer je een zwembad bijvoorbeeld voor lange periode laat staan. Gebruik hiervoor chloordrijvers.

 

Let hierbij wel op dat wanneer je aan de slag gaat met chloor, je de ph waarde van je water blijft controleren. Hiervoor kun je test strips aanschaffen.

 

Waarom is dit belangrijk? Omdat onze huid een eigen ph waarde heeft die verstoord kan raken. Dit kan resulteren in huidklachten. Daarnaast nemen wij alles wat in aanraking komt met de huid gewoon op.

 

Onze huid is ph waarde neutraal. Een ph waarde loopt tot en met 14. Onze huid zit op 7 (daarom dus neutraal). Wanneer je van 7 gaat zakken richting 0, wordt alles zuurder. Andersom, wanneer je van 7 omhoog richting de 14 gaat, wordt alles basischer. Te zuur of te basisch is schadelijk voor onze huid en voor onze gezondheid.

 

Mocht je dus chloor willen gaan gebruiken? Doe dit dan in combinatie met test strips om klachten te voorkomen.

5. Koop een zwembadpomp

Een zwembadpomp filtert je zwembadwater en zorgt er dus voor dat de kwaliteit van je water goed blijft. Dit is natuurlijk ideaal wanneer jij je zwembad de gehele zomer wilt laten staan. Over het algemeen worden zwembadpompen geïnstalleerd in de wat grotere baden.

 

Sommige zwembaden komen inclusief zwembadpomp. Bij andere kun je de pomp er zelf bij aanschaffen. Let er dan wel op dat je de juiste aansluitingen neemt!

Beste opblaasbare zwembad voor kids

Onderstaande lijst is speciaal voor de kleintjes onder ons.

1. Intex Speelzwembad Jungle

opblaasbaar zwembad jungle intex

 

Dit jungle paradijs gooit hoge ogen! Veel positieve gebruikerservaringen!

 

 • Merk: Intex
 • Hoogwaardige materialen
 • Komt met duidelijke nederlandstalige handleiding
 • Bevat leegloopventiel
 • Aan te sluiten op tuinslang
 • Afmetingen: 216 x 188 x 124 cm
 • Vullen tot 15 cm water
 • Inclusief glijbaan en speelelementen (balletjes)
 • Reparatie plakker meegeleverd 

Het paradijs bestaat uit meerdere compartimenten. Het is daarom handig om een elektrische luchtpomp te gebruiken. Op die manier is het bad in een mum van tijd opgezet. 

2. Happy People Babybadje

Happy People Baby Watch

 

Dit kleine witte badje is geschikt voor de allerkleinste onder ons. Het doet wat het moet doen. Je kunt het buiten gebruiken maar ook bijvoorbeeld binnen in de douche of meenemen op vakantie!

 

 • Merk: Happy People
 • Hoogwaardige materialen
 • Bevat leegloopventiel
 • Beschikt over opblaasbare bodem voor zachte ondergrond
 • Afmetingen: 85 x 85 x 33cm
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding

3. Intex Kinderzwembad Sunset Glow

intex opblaas zwembad kinderzwembad

 

Simpel en vrolijk rond kinderbad van het vertrouwde zwembad merk Intex. Voordelige aanbieding.  

 

 • Merk: Intex
 • Materiaal: vinyl
 • Afmetingen: 137 x 33
 • Opblaasbare en daardoor zachte bodem
 • Ook te gebuiken als ballenbad
 • Reparatiestukjes aanwezig
 • Leuk zomers ontwerp 
 • Aantrekkelijke prijs

4. Intex Speelzwembad Dino

intex speelzwembad Dino

 

Dit keer een speelparadijs voor stoere dino lovers! Door gebruikers erg positief beoordeeld.

 

 • Merk: Intex
 • Materiaal: Hoogwaardig vinyl
 • Afmetingen: 229 x 333 x 112 cm
 • Komt met duidelijke nederlandstalige handleiding
 • Bevat leegloopventiel
 • Is aan te sluiten op tuinslang
 • Inclusief speelelementen zoals Dino Hoops en Fun Ballz
 • Waterspuit die op tuinslang kan worden aangesloten
 • Reparatie plakker meegeleverd voor bij ongelukjes

Ook hier bestaat het paradijs uit meerdere componenten waardoor gebruikers aanraden een elektrische luchtpomp te gebruiken zodat het waterbad gemakkelijk en snel kan worden geïnstalleerd! 

tubble opblaasbaar bad

Beste opblaasbare zwembad voor volwassenen

Onderstaande lijst bestaat uit de best geteste opblaasbare zwembaden voor de wat grotere kids en volwassenen. Dit worden ook wel familiebaden genoemd. Laten we eens kijken welke resultaten er hier boven water komen drijven 😉 

1. Intex Familie zwembad groen

Intex kinderzwembad

Dit groene familiebad heeft een mooie prijs-kwaliteit verhouding. Veel goede reviews en gebruikservaringen. 

 

 • Merk: Intex
 • Materialen: Vinyl
 • Afmetingen: 262 x 175 x 56cm

2. Intex Rond Familiebad blauw

Intex familiebad

 

 • Merk: Intex
 • Materialen: Hoogwaardig 3-laags gerasterd PVC. Super stevig.
 • Afmetingen: 183 x 51 cm
 • Inclusief duidelijke nederlandstalige handleiding

Heb je kids? Dit bad is geschikt voor zodra je kids al wat ouder en groter zijn en het ‘kleine badje’ zijn ontgroeid. Uiteraard is dit bad ook gewoon super fijn voor jezelf 😉 

3. Intex Swim Center Family Lounge met bankje

Intex familiezwembad met zitje

 

Ideaal voor het hele gezin om in te liggen, te ontspannen en te spelen op warme zomerdagen.

 

 • Merk: Intex
 • Materialen: Vinyl
 • Afmetingen: 224 x 216 x 76 cm
 • Ingebouwde zitbank met rugleuning
 • 2 bekerhouders geïntegreerd in de rand
 • 2 luchtkamers met elk een combinatieventiel voor snel opblazen en leeglopen
 • Inclusief afvoerklep

Nog meer keuze mogelijkheden?

Staat jou toekomstige zwembad er niet tussen? Dan raden wij je aan om in het volledige zwembad assortiment van de twee grootste webshops van Nederland te kijken! 

 

Wil je het grootser aanpakken en jouw ontspanning to the nxt level tillen? Dan vind je misschien ons artikel over betaalbare opblaasbare jacuzzi’s ook leuk! 

tubble banner opblaasbaar bad

Klantervaringen: Tips voor duurzaamheid en gemak

Om zo lang mogelijk van je opblaasbare zwembad te kunnen genieten hebben we de onderstaande tips voor je! Deze zijn tot stand gekomen uit de meest voorkomende en terugkerende gebruikerservaringen. 

1. Ondersteun je zwembad

Wat bedoelen we hiermee? Leg iets onder je zwembad met een beschermende functie. Zo kunt je denken aan een grondzeil of gronddoek. Een terugkerend probleem blijken lekkages te zijn. Onder het motto ‘beter voorkomen dan genezen’ raden we dan ook een goede ondersteuning aan om het risico op lekkage te beperken!

2. Reparatie setjes

Het kan voorkomen dat je zwembad lekt raakt. Het is en blijft namelijk een opblaasbaar zwembad!

 

Je doet er dan ook verstandig aan om bij de aankoop van een opblaasbaar zwembad alvast in te spelen op eventuele ongelukjes. Op die manier kun je langer van je bad genieten.

 

Vooral bij kinderzwembaden en kinderbadjes adviseren we om bij je aankoop óók direct een reparatiesetje te bestellen. Je kunt het maar alvast hebben toch? Behoorlijk lastig wanneer je een lekje hebt en je hebt geen plak materiaal…

3. Koop een afdekzeil

We kwamen tot de ontdekking dat veel klanten adviseren een afdekzeil aan te schaffen. Niet alle zwembaden komen met een afdekzeil en dit schijnt toch wel echt een fijne toevoeging te zijn aldus gebruikers.

4. Vergeet geen elektrische luchtpomp

Tot slot is een elektrische luchtpomp ook een veel gehoorde tip om tegelijkertijd aan te schaffen met je nieuwe buitenbad. Niet alleen bij de grotere zwembaden maar óók bij de kleine zwembadjes!

 

Let er bij de aanschaf van je nieuwe opblaasbare zwembad op hoe groot je bad is en of er veel compartimenten aanwezig zijn. Het scheelt namelijk een hoop tijd en energie om je zwembad dan op te blazen met een elektrische luchtpomp! Volgens vele gebruikers een waardevolle aanvulling. Bespaart een heleboel frustratie, zonde op je heerlijke warme zomerdag lijkt ons zo 😉

 

 

 

 

Wij wensen je super veel plezier met je nieuwe aankoop! Proost op jouw Welzijn & Ontspanning!

Dit vind jij ook leuk!

Geef een antwoord