yin yoga opleiding online
Home » Blog » Een erkende Yin Yoga Opleiding Online volgen? De #4 beste op een rij!

Een erkende Yin Yoga Opleiding Online volgen? De #4 beste op een rij!

Wil jij yin yoga docent worden en wil je het liefst jouw yin yoga opleiding online volgen? Dat kan! Omdat het aanbod soms wat overweldigend kan zijn, hebben wij een een duidelijk overzicht voor je gemaakt met kwalitatief erkende yin yoga opleidingen. Welke ga jij volgen?

Is een online yoga opleiding net zo goed als een offline yoga opleiding?

We hebben gemerkt dat dit een vraag is die veel speelt onder yogi’s. Stel, je wilt heel graag yin yoga docent worden maar je wilt de opleiding het liefste online volgen. Is deze yin yoga opleiding online dan wel goed genoeg? Voldoet de opleiding aan de kwalificaties?

 

We begrijpen natuurlijk als geen ander dat je een goede en gedegen opleiding wilt volgen. Eentje waar jij je eigen kennis en yoga practice kunt verdiepen en/of waar je tegelijkertijd goed wordt opgeleid om zodoende andere yogi’s op de juiste manier te begeleiden.

 

online yin yogaDe kwaliteit van een yoga opleiding echter is niet zozeer afhankelijk van één factor. Met andere woorden: het is dus niet alleen maar afhankelijk van het feit of de lessen online of offline gegeven worden.

 

Opleidingen zijn programma’s die enorm zorgvuldig in elkaar worden gezet en veelal worden geoptimaliseerd in de loop der jaren. Een offline opleiding is dus niet per definitie beter dan een online opleiding.

 

De vraag die je jezelf zou moeten stellen is eerder: Wat is op dit moment passend voor mij? Waar voel ik me het beste bij? Want uiteindelijk leer je altijd het meeste van de opleiding die het beste bij jou als persoon past. Iedereen is uniek en leert dus ook op zijn of haar manier! 

 


Hoe ziet een online yin yoga opleiding er eigenlijk uit?

Elke aanbieder heeft natuurlijk een eigen unieke invulling betreft het les materiaal wat wordt aangeboden. Dat maakt het ook zo leuk! Op die manier is er namelijk voor een ieder een passende yin yoga opleiding te vinden. 

 

Onderstaande onderdelen kunnen onderdeel zijn van een online opleiding: 

 

 • Verschillende modules met kennisoverdracht
 • Praktische opdrachten
 • Inspirerende en leerzame video’s (eventuele live sessies)
 • E-books of pdf bestanden
 • In contact komen met gelijkgestemden
 • Terugkoppelmomenten of ondersteuning tijdens de opleiding via mail, Zoom, etc

Kenmerkend voor een online yoga opleiding is natuurlijk dat je kunt starten waar en wanneer je wilt en tevens kunt studeren en oefenen waar en wanneer het jou uitkomt.

 

In onze huidige maatschappij (lees: ons drukke bestaan) is dit een passende manier voor vele yogi’s om ondanks de drukte tóch een gedegen yoga opleiding of aanvullende bijscholing te kunnen volgen. 

 


Welke yin yoga opleiding online moet ik kiezen?

yin yoga opleiding thuisJa, door de bomen het bos niet meer kunnen zien is bij het vinden van een geschikte yoga opleiding niet bepaald een vreemd fenomeen. De opkomst van yoga is de laatste jaren werkelijk waar grandioos te noemen en ondanks dat dat natuurlijk een ontzettend mooie ontwikkeling is, maakt dat het er anderzijds niet gemakkelijker op om de juiste keuze voor een opleiding te maken.

 

Over het algemeen geldt dat hoe groter het aantal keuze opties, hoe lastiger de uiteindelijke beslissing is. Om keuzestress te voorkomen hebben we daarom speciaal voor jou een duidelijk overzicht gemaakt. 

 

Wij werken nauw samen met diverse grote en bekende partners welke de beste (erkende) yoga opleidingen verzorgen. Zodoende zijn wij altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en recente aanbiedingen en die delen we natuurlijk graag met je!

 

Bekijk hieronder onze lijst 4x beste erkende Yin Yoga Opleiding Online!

Mocht je meer vragen hebben over (het kiezen van) een yoga opleiding, dan kun je op onze Yoga Opleiding pagina terecht voor een uitgebreide Q & A met daarin de meest gestelde vragen. 

4x beste erkende Yin Yoga Opleiding Online!

Wil jij een yin yoga opleiding online gaan volgen? Dan mag je deze toppers absoluut niet missen! We werken nauw samen met diverse bekende aanbieders, zodoende is er voor iedereen een passende mooie opleiding online te vinden.

 

Alleen de beste en meest populaire yin yoga opleidingen staan in onderstaande lijst. Belangrijk om te vermelden is dat de volgorde willekeurig is. De eerste optie is dus niet per definitie de beste keuze.

 

Elke genoemde yin yoga opleiding online is een kwalitatief uitstekende opleiding en tevens populair onder yogi’s. Kies waar jij je het beste bij voelt ♡

1. Erhanta Yoga Nederland en India

Uren: 50 uur yin yoga

Tijd: 8 dagen bij voltijd, 2 tot 4 weken bij deeltijd, of eigen tempo

Certificatie: Yoga Alliance, International Yoga Association, International Yoga Federation en CRKBO

Instructietaal: Engels

Toegang: Levenslang, Onbeperkt

Prijs: €332 (maand toegang), €440 (onbeperkt toegang)

Over…

Arhanta Yoga is een internationaal erkend yoga docenten opleidingscentrum met yoga ashrams in India en Nederland. Door middel van geaccrediteerde, professionele yoga docenten opleidingen helpt Arhanta Yoga mensen om zelfverzekerde en gecertificeerde yogadocenten te worden.

 

De aangeboden trainingen zijn gebaseerd op jarenlange ervaring met lesgeven. Sinds 2009 zijn er al meer dan 4000 yogadocenten succesvol afgestudeerd aan Arhanta Yoga Ashrams.

Wat ga je leren in deze yin yoga opleiding online ?

Je leert 32 Yin Yoga houdingen en hun variaties, hoe je Yin Yoga lessen professioneel kunt geven, je leert Yin Yoga houdingen, correcties en opties te geven, rekwisieten en ondersteuning correct te gebruiken. Je leert aangepaste reeksen te maken, je eigen Yin Yoga oefeningen verbeteren, je leert de doelgebieden van elke Yin Yoga houding.

 

Uiteraard leer je ook alles over de Yin Yoga filosofie, de 12 meridianen en de 7 chakra’s. Je leert de Yin Yoga specifieke anatomie, fysiologie en de voordelen en effecten van Yin Yoga.

2. De Nieuwe Yogaschool Nederland

johan noorloos yin yoga opleiding

Uren: 100 uur yin yoga

Tijd: 15 weken (7 uur per week) of op eigen tempo

Certificatie: Certificaat van deelname 100-uur. Mogelijkheid om door te stromen 200-uur Yoga Alliance gecertificeerd met vrijstelling

Instructietaal: Nederlands

Toegang: 2 jaar

Prijs: €1050 ex btw

Over…

De Nieuwe Yoga School is een zeer bekend Nederlands Opleidingsinstituut met yogalessen, trainingen en opleidingen voor iedereen die zich wil verdiepen in de wereld van yoga, meditatie en bewustwording.

 

In de prachtige yogaschool te Amsterdam vind je een plek om écht samen te komen. Het heeft 3 super mooie lichte yogastudio’s waar je meer dan vijfenveertig (livestream) yoga- en meditatielessen per week kunt volgen, gegeven door een bijzonder team van inspirerende docenten met een schat aan ervaring.

 

Samen met die docenten kun je tevens ook de diepte in en verder leren in opleidingen, trainingen, workshops en meer. Bekijk het gehele online aanbod hier! 

 

De Nieuwe Yogaschool biedt je de mogelijkheid om ‘door te studeren’ naar de Yoga Alliance 200 uurs certificering. Wanneer jij deze 100 uurs yin yoga opleiding online hebt afgerond heb je dus al een groot gedeelte van de gecertificeerde opleiding behaald! Daarom geldt er voor jou ook, als je wilt doorstuderen naar een Yoga Alliance certificering, een aanzienlijke korting van maar liefst 800 euro ex btw. 

 

yin yoga opleiding dnysWat ga je leren in deze yin yoga opleiding online?

Samen met Johan Noorloos en andere docenten van De Nieuwe Yogaschool duik je dieper in de wereld van yin yoga én in jezelf.  Deze Nederlandstalige thuisstudie duurt gemiddeld 15 weken – zo’n 7 uur per week – en natuurlijk ben je helemaal vrij om op je eigen tempo te leren.

 

De studie bestaat uit onder andere 175 inspirerende video’s over asanatechniek, anatomie, fysiologie, filosofie, meridiaanleer, zelfonderzoek, pranayama en meditatie. En zit boordevol online praktijklessen.

 

Tegelijkertijd bevat deze opleiding alle theoretische kennis uit de gecertificeerde 200 uur yin yoga opleiding. Alle video’s, verdiepende artikelen, online werkboek en e-boek zijn voor lange tijd beschikbaar zodat jij deze mooie yin yoga opleiding geheel eigen kunt maken. 

3. Yoga Bliss Bali, Indonesië

yin yoga opleiding online bali

Uren: 30 uur yin yoga

Tijd: 5 dagen, of op eigen tempo

Certificatie: Yoga Alliance 

Instructietaal: Engels

Toegang: Levenslang

Prijs: €158

Over…

Lisa Nelson is de vrouw achter deze zeer populaire yin yoga opleiding online. Ze heeft meer dan tien jaar ervaring met yoga en het opleiden van yoga docenten.

 

In de eerste instantie werd Lisa aangetrokken tot yoga door het fysieke aspect, de asana’s. Maar, zoals bij zoveel van ons yogi’s, evolueerde ze als mens en zodoende evolueerde haar yoga practice met haar mee. De focus op kracht vanuit Ashtanga en Hatha yoga verzachtte naar subtiele oefeningen als meditatie en yin yoga. 

 

Lisa gelooft niet in yogaposes die geschikt ‘moeten’ zijn voor iedereen. Haar manier van lesgeven is dan ook gericht op jou als persoon. Dit zie je terug in de yoga opleiding. 

Onderstaande onderwerpen komen aan bod: 

 

 • De geschiedenis en oorsprong van Yin Yoga
 • De grondprincipes van Yin Yoga
 • Yin en Yang principe
 • Anatomie (gebaseerd op Oosterse zienswijze)
 • Meridianen systeem vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde
 • De 5 elementen vanuit het Taoïsme
 • Fysiologie
 • Pranayama technieken
 • Aanpassingen en correcties voor ieder lichaamstype
 • Aanpassingen en correcties maken
 • Lesstructuur ontwerpen op basis van de vijf elementen
 • Hoe je yin yoga in je dagelijks leven integreert
 • Hoe je meditatie in je yin yoga practice en lessen kunt integreren

Onderstaande online yin yoga opleiding is van hetzelfde yoga opleidingscentrum als bovenstaand. We zullen daarom de hoeveelheid informatie beperken. Wil je meer over deze opleiding weten? Klik dan op één van de gele knoppen.

4. Yoga Bliss Bali, Indonesië

yin yoga opleiding 100 uur bali online

Uren: 100 uur yin yoga + restorative yoga

Tijd: 7 dagen, of op eigen tempo

Certificatie: Yoga Alliance 

Instructietaal: Engels

Toegang: Levenslang

Prijs: €634

Over…

Lisa Nelson (van de 30 uur yin yoga opleiding hierboven) en Gwen Ferreira zijn de powervrouwen achter deze mooie yin yoga opleiding online. Wat een kennis hebben deze twee dames samen! 

 

Yoga Bliss geeft jou de mogelijkheid om deze opleiding als losstaande opleiding te gebruiken, bijvoorbeeld ter bijscholing of verdieping van je eigen practice, maar ook om door te kunnen studeren naar de 200 uurs erkende Yoga Alliance certificering.

 

Ontdek het uitgebreide lesprogramma van deze online yin yoga opleiding door op onderstaande knop te klikken. 


 

46x meer Online Yin Yoga Opleiding 

Niet gevonden wat je zocht? Ondanks dat we hele goede kwalitatieve én populaire yin yoga opleidingen hebben uitgelicht, kan het zijn dat jouw online yin yoga opleiding er niet tussen staat.

 

We hebben daarom een speciale zoekmachine geïntegreerd die gevuld is met onwijs veel yoga docenten opleidingen. Zo kun je er bijvoorbeeld al 46 (!) online yin yoga opleidingen terug vinden. 


 

Yoga Certificering

Om teleurstellingen te voorkomen en om jou zo goed mogelijk te informeren willen we je graag nog kort iets over yoga certificering uitleggen.

Keurmerk voor kwaliteit

Het beroep yoga docent is een vrij beroep. Dit houdt in dat de overheid geen bezwaren heeft wanneer iemand zonder opleiding yogalessen geeft. Een keurmerk door bijvoorbeeld Yoga Alliance kan daarom van nut zijn om de kwaliteit van yoga te waarborgen. 

 

RYT200Je hebt het misschien wel eens zien staan: RYT gevolgd door een getal. RYT staat voor Registered Yoga Teacher. Zo heb je RYT-50, RYT-100, RYT-200, RYT-300 en RYT-500. Deze afkortingen geven aan dat de opleiding erkend is door Yoga Alliance. Het cijfer geeft het aantal trainingsuren aan.

Hoe word ik een erkend yoga docent?

Belangrijk om te weten is dat je EERST een 200-uurs yoga opleiding dient te volgen. De certificatie RYT-200 geeft namelijk aan dat iemand een basisopleiding tot yoga docent, zoals die bij Yoga Alliance erkend wordt, heeft afgerond. Je kunt je daarna pas officieel laten registreren als yoga docent.

 

Wat helaas niet altijd helder wordt gecommuniceerd is dat wanneer je bijvoorbeeld een 50 of 100 uurs opleiding doet, en je dus nog geen 200 uurs opleiding hebt afgerond, deze niet wordt erkend door Yoga Alliance. Deze opleidingen worden namelijk gezien als bijscholingen of specialisaties en zijn dus bedoeld voor al erkende yogadocenten.

 

Wil jij dus erkend worden als yoga docent? Dan zul je eerst een RYT-200 yoga opleiding moeten afronden. 

Wil je meer weten over yoga certificering? Ga dan naar onze Yoga Opleiding pagina voor meer informatie. 

Wij wensen je veel plezier met het volgen van je yin yoga opleiding online! 

Dit vind jij ook leuk!

Geef een antwoord