restorative yoga yoga soortenBij Restorative Yoga lijk je in eerste opzicht niet heel veel te doen maar soms geldt: Less is more.

 

De naam Restorative Yoga onthult eigenlijk al waar het voor staat. Restorative betekent namelijk herstellend. Restorative yoga is dus dé yoga soort die herstel kan ondersteunen en bevorderen. 

Wat houdt Restorative Yoga in? 

Met behulp van deze bijzondere yoga soort wordt het zelfgenezend en zelfherstellend vermogen van je lichaam geactiveerd en ondersteund. Restorative Yoga laat jou in een staat van diepe ontspanning komen. Dit is de enige plaats waar herstel kan plaats vinden! 

Typerend voor Restorative Yoga

  • Deze yoga soort behoeft de meeste yoga hulpmiddelen van alle soorten. Het is van belang om het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken om tot de genoemde diepe ontspanning te kunnen komen. 
  • Verder worden de houdingen vrij lang aangehouden. Nog langer dan bij Yin Yoga!
  • Er worden veelal liggende houdingen uitgevoerd en soms zittende.
  • Er komen géén actieve yoga houdingen voor in deze yoga soort!
  • Het doel van Restorative Yoga is om rust en stilte te creeëren in lichaam en geest om zodoende tot ultieme ontspanning te kunnen komen. 

Gebruik van hulpmiddelen tijdens Restorative Yoga

Zoals eerder vernoemd is Restorative Yoga specifiek gericht op het activeren van het herstellend vermogen van ons lichaam. Dit kan alleen wanneer we tot ultieme en diepe ontspanning kunnen komen. 

 

Om precies deze reden wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van allerlei hulpmiddelen. 

Welke hulpmiddelen gebruiken we bij Restorative Yoga voornamelijk?

Hoe en waarom gebruiken we hulpmiddelen?

Yogablokken zijn misschien wel één van de meest gebruikte hulpmiddelen binnen yoga. Wil jij weten welke yogablokken het beste zijn en hoe je ze kunt gebruiken? Lees dan hier meer over het gebruik van yogablokken.

 

Met een yogadeken zorg je ervoor dat je lichaam niet te snel afkoelt voor of na een yogasessie. Tijdens het mediteren kan een yogadeken ook goed van pas komen. Een yogadeken helpt bij ontspanning en kan tevens op andere creatieve manieren worden ingezet tijdens een yin yoga sessie.

 

Yogariemen zorgen als het ware voor een verlengstuk van je armen zodat je verder kunt reiken. Hierdoor is een yogariem een mooi hulpmiddel om sneller flexibeler en leniger te worden. 

 

Bolsters zijn multifunctionele yoga props. Ze kunnen op meerdere manieren worden gebruikt en ingezet. Ben jij benieuwd welk yoga bolster het beste is én hoe je een bolster kunt gebruiken? Lees het dan hier.

 

Yoga kan niet bestaan zonder meditatie. In vrijwel elke yogastijl wordt er aandacht gegeven aan meditatie. Zo ook binnen Yin Yoga. Ontdek hier de beste meditatiekussens van dit moment + waar je op moet letten bij het kopen van een meditatiekussen.

 

Tijdens Savasana, meditatie of yoga nidra wil je optimaal kunnen ontspannen. Een oogkussen kan jou hierbij helpen doordat het onder andere licht blokkeert en je ogen helpt te ontspannen. 

Voor wie is Restorative Yoga geschikt? 

Ben jij herstellende van bijvoorbeeld een blessure, langdurige ziekte, operatie of zware mentale periode? Dan is restorative yoga precies wat jij nodig hebt! 

 

Deze yoga soort zorgt voor een vermindering van stress en spanning en geeft je meer rust in je hoofd. Daarnaast werk je fysiek aan het loslaten van vastgezette (spier)spanningen waardoor je mobiliteit verbetert. 

Andere Yoga Soorten

Geef een antwoord