cursus kinderyoga
Home » Blog » Cursus Kinderyoga (Yoga Alliance): #16 cursussen op een rij!

Cursus Kinderyoga (Yoga Alliance): #16 cursussen op een rij!

Yoga is geweldig om het lichaamsbewustzijn te vergroten. En dat kun je niet jong genoeg leren! Wil jij kinderen spelenderwijs begeleiden om meer in hun kracht te leren staan en om vanuit het hart te durven leven? Dan is een cursus Kinderyoga een mooi begin! Wij hebben voor jou, als toekomstige kinderyoga docent, daarom ook een aantal hele mooie cursussen uitgelicht. Ontdek ze dus snel! 

Waarom een cursus Kinderyoga?

Zelf heb ik de kracht van yoga mogen ervaren tijdens en na een langdurig ziektetraject. Yoga kwam precies op het juiste moment op mijn pad. Het voelde voor mij dan ook écht als een soort geschenk. En zo voelt het nog steeds. Yoga heeft mijn leven compleet veranderd.

 

Ik zie yoga daardoor oprecht als een enorm sterke tool om krachtiger, bewuster en gelukkiger door het leven te mogen gaan. Het helpt je veerkrachtig te zijn, zowel fysiek als mentaal. 

Lichaamsbewustheid en Verbinding

kinderyoga cursusHoe mooi zou het zijn als onze kinderen dit al vanaf jonge leeftijd mogen leren? Dat zij al op jonge leeftijd een sterke lichaamsbewustzijn ontwikkelen? Dat ze leren vanuit gevoel te leven? Nu meer dan ooit is het belangrijk om onze kinderen te leren hoe ze contact kunnen maken met zichzelf. 

 

Een cursus kinderyoga leert jou hoe je kinderen spelenderwijs contact kunt laten maken met zichzelf, met de ander, hoe ze vanuit hun eigen kracht en met zelfvertrouwen in het leven kunnen staan. Maar niet alleen dát leer je in een cursus kinderyoga. Je leert óók meer over jezelf. 

 

Dus werk je graag met kinderen, heb je een passie voor yoga en wil je kinderen graag begeleiden naar een gezond, gelukkig en bewust leven? Dan is een kinderyoga opleiding of cursus kinderyoga absoluut voor jou!

 


Erkende Yoga Opleiding

Er zijn behoorlijk wat kinderyoga cursussen en opleidingen te vinden wanneer je gaat zoeken op het internet. Afhankelijk van wat jouw doelen zijn is het belangrijk om te weten dat niet iedere cursus of opleiding officieel erkend wordt.

Keurmerk Yoga Alliance

Het beroep yoga docent is een vrij beroep. Dat houdt in dat de overheid geen bezwaren heeft wanneer iemand geen yoga opleiding heeft gevolgd en toch yogalessen geeft. Om toch kwaliteit te waarborgen is er onder andere een keurmerk door Yoga Alliance in het leven geroepen. 

 

Je hebt het misschien wel eens zien staan: RYT gevolgd door een getal. RYT staat voor Registered Yoga Teacher. En het getal achter RYT zijn dan het aantal trainingsuren. Voor kinderyoga verschilt dit een klein beetje en luidt het keurmerk RCYT (Registered Children Yoga Teacher).

Erkende kinderyoga opleiding

Op dit moment is de kinderyoga opleiding van Helen Purperhart de enige door Yoga Alliance erkende 95 uur RCYT in Nederland en België. Wanneer je deze opleiding hebt afgerond kun je je dus als erkend kinderyoga docent laten registeren. 

 

Hieronder kun je kennis maken met Helen Purperhart.

 

 

Ben je benieuwd naar de kinderyoga opleiding van Helen Purperhart? In het artikel Kinderyoga Opleiding (Yoga Alliance): Wie is Helen Purperhart? (Interview) gingen wij in gesprek met Helen en ontdek je alles over haar opleiding en natuurlijk de vrouw achter de kinderyoga opleiding! (Must-read!)

Wil je meer weten over certificaties en yoga opleidingen? Bekijk dan de pagina Yoga Opleiding voor meer informatie. 

Cursus Kinderyoga: De beste cursussen op een rij!

Helen Purperhart is in onze ogen, met haar 21+ jaar aan ervaring in het opleiden van kinderyoga docenten, dan ook dé kinderyoga docent van Nederland. Haar aanbod is uiteenlopend en volledig. Zo kun je een complete (erkende) kinderyoga opleiding volgen maar ook aanvullende cursussen die dienen ter verdieping en/of ter bijscholing. 

 

Het mooie aan de opleiding en cursussen is dat het allemaal online kan. 

Kinderyoga opleiding Helen Purperhart

kinderyoga opleiding helen purperhart

Wat krijg je?

 • Onbeperkt toegang tot de cursus.
 • Q&A ZOOMcalls (vraag en antwoord).
 • Video instructie van alle oefeningen.
 • Pdf- downloads lesmateriaal.
 • Ondersteuning in de online community.
 • Persoonlijke feedback op je opdrachten.
 • Erkend 50 uur kinderyoga certificaat.
 • Vermelding in het kinderyoga register.

 

“Bij ieder thema lukt het me nu een les voor te bereiden, door jouw inspiratie. Ik geef deze cursus een dikke 10.”

Nicole

In de kinderyoga opleiding komen zaken als didactiek, the do’s and donts bij kinderyoga, filosofie, de belangrijkste yogaleefregels vertaald naar kinderen, ontwikkeling van kinderen en themalessen aan bod waarin je leert hoe je speelse en spannende yoga avonturen kunt samenstellen. 

 

Voordat Helen kinderyoga docenten ging opleiden, gaf ze zélf ook yoga aan kinderen. Dit begon op een school voor moeilijk opvoedbare kinderen in Amsterdam. Van oorsprong is Helen namelijk jeugdhulpverleenster en maatschappijleer docent. Dit heeft zij ongeveer 15 jaar gedaan voordat ze op dezelfde school yoga ging onderwijzen.

 

Het mag dus duidelijk zijn dat Helen een flinke dosis aan ervaring in haar opleidingen kan aanbieden!

 

Het fijne aan deze kinderyoga opleiding is dat je het volledig op je eigen tempo kunt doornemen. Daarnaast krijg je persoonlijke feedback, je kunt met gelijkgestemden verbinden middels een online community én je krijgt een erkend kinderyoga certificaat met vermelding in het kinderyoga register. 

 

Benieuwd wat anderen van de opleiding vinden? Bekijk hieronder de korte video. 

 

 

Mocht je eerst een (gratis) kijkje willen nemen in de online leeromgeving om te zien of het bij je past? Dan kan dat!

15 x Cursus Kinderyoga!

Naast de kinderyoga opleiding heeft Helen meerdere aanvullende kinderyoga cursussen voor jou ter beschikking. Deze zijn onder andere bedoeld als verdieping op je werk met kinderen, ter nascholing, ondersteuning om een bedrijf op te zetten, voor persoonlijke groei, etc. 

 

Zo is de Kinderyoga Business cursus bijvoorbeeld een hele fijne cursus om te leren hoe jij jezelf zichtbaar kunt maken als kinderyoga docent. Want hoe zet je nu eigenlijk een succesvolle praktijk op? In onderstaande video vertelt Helen hier iets meer over. 

 

 

Onderstaand kun je het complete kinderyoga cursus aanbod van Helen zien. Misschien zit jouw toekomstige cursus kinderyoga er ook tussen?

 

 • Kundalini Kinderyoga
 • Chakra Kinderyoga
 • Kidsyoga Anatomie
 • Relaxed lesgeven
 • Kidsyoga Business
 • Live Online lesgeven
 • Kindermassage 
 • Baby Yoga
 • Partner Kinderyoga
 • Wiebelyoga
 • Stippenyoga
 • Yoga op School
 • Innerchild Yoga
 • Manifesteren met Kinderen
 • Kinderyoga met muziek

Zoals je ziet is het aanbod behoorlijk uitgebreid en divers. Zo is er voor een ieder een passende cursus kinderyoga te vinden! 

 

Ben je benieuwd naar alle cursussen? Ga dan onderstaand naar het cursusoverzicht! Je kunt hier ook gebruik maken van de mogelijkheid om gratis een kijkje te nemen in de online leeromgeving. Zo weet je precies waar je aan begint alvorens je start met jouw cursus kinderyoga!

kinderyoga opleiding banner

Kies een cursus Kinderyoga die bij je past!

Ben je benieuwd naar de inhoud van de kinderyoga cursussen? Wil jij het volledige kinderyoga cursus overzicht bekijken? 

Wij wensen je enorm veel plezier en hopen dat je een passende kinderyoga cursus hebt kunnen vinden! ♡

Dit vind jij ook leuk!

Geef een antwoord