yoga cursus online
Home » Blog » Met deze 3x fijne Yoga Cursus Online word jij een échte yogi! [TIP!]

Met deze 3x fijne Yoga Cursus Online word jij een échte yogi! [TIP!]

Wil jij de yoga basis leren vanuit je eigen huis? Dan hebben we goed nieuws voor je! Wij hebben namelijk speciaal voor jou drie super fijne yoga cursussen op een rijtje gezet die je gewoon lekker thuis kunt volgen. Met dank aan deze 3 bijzondere online yoga cursussen telt Nederland heel wat meer yogi’s dan voorheen 😉 Welke yoga cursus ga jij online volgen?

yoga stap voor stap widget

Yoga Stap voor Stap – Happy with Yoga

Een online Yogacursus voor beginners van 9 lessen. Inclusief bonusvideo’s over de ademhaling, losse Yogaseries en een Ebook met uitleg en plaatjes van alle belangrijkste houdingen.

johan noorloos yoga voor beginners

Yoga voor Beginners – Johan Noorloos

Deze online mini cursus wordt aangeboden door De Nieuwe Yoga School in Amsterdam. Je zult hierin kennismaken met de basisbeginselen van yoga en meditatie. 

8-weekse Basistraining Yoga – Johan Noorloos

Nieuwsgierig naar yoga maar kun je niet kiezen uit het grote aanbod van stijlen? Ben je het pad van yoga en meditatie al ingeslagen maar ben je het spoor bijster geraakt? Misschien zoek je verdieping in de filosofie en wil je jezelf de basis goed aanleren? 

Waarom zou je een yoga cursus online volgen?

Ja, waarom zou je eigenlijk een yoga cursus online willen volgen? Wat is jouw reden dat je graag een yoga cursus online wilt gaan volgen? 

 

Het volgen van een online cursus heeft natuurlijk best wel wat voordelen. Dat weet jij. Dat weet ik.

 

Zo vind ik het zelf bijvoorbeeld super fijn om mijn tijd zelf in te kunnen delen. Je kunt met een online programma immers zelf bepalen waar en wanneer jij aan de slag gaat! Maar niet alleen dát. Ook hoe vaak je bijvoorbeeld yoga doet. Want laten we eerlijk zijn, één keer per week yoga zet niet bepaald zoden aan de dijk…

 

En er is nóg meer. Want een online cursus biedt jou óók de mogelijkheid om een kant-en-klaar toegankelijk stappenplan te gebruiken. Je hoeft dus niet zélf het wiel opnieuw uit te vinden. Alles wat je moet weten staat namelijk gewoon in de cursus! Easy as that! 

 

Een online yoga cursus is perfect voor jou wanneer je misschien al wat langer benieuwd bent naar yoga maar écht yoga dóen er nog nooit van is gekomen. Of misschien vind je het helemaal niet prettig om direct naar een yoga studio te gaan en tussen allemaal al ervaren yogi’s te staan?

 

We get it!

 

Wellicht doe je al wat langer yoga maar weet je niet écht precies wat je nu eigenlijk aan het doen bent en wil je jezelf de yoga basis gewoon eindelijk eens goed aanleren. 

 

yoga cursus online quoteWat jouw reden ook is om voor een online yoga cursus te kiezen, je maakt de juiste keuze! Dit is jouw pad, jouw leven en jouw manier. En wij gaan je op weg helpen zodat jij binnenkort, lekker vanuit je eigen huis, een goede online yoga cursus kunt gaan volgen.

 

Dus… Ben jij er klaar voor om te beginnen? Say YES!

 


 

Tip van een Expert: Beste prijs-kwaliteit verhouding.

1. Yoga Stap voor Stap – Happy with Yoga

De online yoga cursus voor beginners van Happy with Yoga heet Yoga Stap voor Stap. Het is een compacte doeltreffende cursus die jij heerlijk op je eigen tempo kunt doornemen. De cursus bestaat uit allerlei verschillende video’s, voldoende tekstuele uitleg en een zéér uitgebreid e-book. 

 

Ja, met deze cursus lukt het jou wel!

Wie is de aanbieder? 

De aanbieder van deze yoga cursus online is Happy with Yoga. Je kunt via onderstaande video alvast kennismaken met jouw toekomstige docenten: Rolf en Melanie. Zij vertellen in deze korte video wat yoga, volgens hun, nu eigenlijk écht is.

 

 

Deze twee toffe down-to-earth yogi’s kun je zien als de gezichten van Happy with Yoga. Happy with Yoga bestaat momenteel uit 7 man sterk en daarnaast hebben ze nog enkele vaste gastbloggers die met regelmaat toffe artikelen op hun website schrijven.

 

Voornamelijk zul je dus Rolf en Melanie te zien krijgen. De rest van het team werkt hoofdzakelijk achter de schermen. Oké, behalve Sven dan, het broertje van Melanie. Je ziet hem bijvoorbeeld terug in zijn Minimalisme Cursus

 

Voor de liefhebbers: Rolf en Melanie zijn beide in het bezit van de felbegeerde E-RYT®500 en YACEP® certificatie. Dit zijn behoorlijk flinke opleidingen en laten zien dat zowel Rolf als Melanie de nodige yoga ervaring bezitten.

 

Misschien leuk om te vermelden dat Rolf naast yoga docent ook nog eens Wim Hof Method level II instructor én Mindfulness trainer is.

 

Wellicht was je nieuwsgierig: Zijn ze ook een pittig setje?

 

Yes! Naast hun gezamelijke liefde en passie voor yoga en ondernemen zijn Rolf en Melanie samen gelukkig getrouwd en hebben ze een tweede gezamelijke liefde, namelijk hun kindje! ♡

 

Als laatste. Had je al wel eens van Happy with Yoga gehoord? De kans is namelijk zeer groot dat je de naam wel eens voorbij hebt zien komen bij bijvoorbeeld Yoga International, Wendy, Woman’s Health, Happinez, Zalando of Metro. Laten we het zo stellen: Happy with Yoga is geen kleintje in de wereld van yoga!

Hoe ziet deze yoga cursus online eruit?

Deze yoga cursus voor beginners kun je levenslang onbeperkt volgen via de online leeromgeving die Academy wordt genoemd. Je koopt de cursus dus eenmalig en vervolgens kun je er waar en wanneer jij maar wilt mee aan de slag. 

 

yoga stap voor stap review

 

Zoals je kunt zien is de cursus opgedeeld in de volgende onderdelen: Introductie, oefenschema’s, de yoga filosofie, yogalessen, verschillende bonus video’s, losse series, vraag en antwoord en een zeer uitgebreid e-book. 

 

In het zéér uitgebreide e-book worden alle basis houdingen uitgevoerd door Melanie en Rolf zélf. Daarnaast krijg je een precieze beschrijving hoe je in de houding kunt komen en hoe je die het beste kunt beoefenen met eventuele aanpassingen en aandachtspunten erbij vermeld.

 

Super fijn natuurlijk wanneer je beginnend yogi bent! Dit is voortaan jouw spiekbriefje!

 

Wil je een kijkje nemen in de cursus? In het artikel Yoga Stap voor Stap: Wél of niet doen? Ik testte het uit! (Review) schreef ik uitgebreid over de online yoga cursus van Happy with Yoga. Je kunt er tevens een video rondleiding vinden zodat je kunt zien hoe alles eruit ziet!

yoga stap voor stap coverVoor wie is deze online yoga cursus geschikt?

Deze online yoga voor beginners cursus is geschikt voor jou wanneer: 

 

 

 • Je een beginner bent en vanuit huis aan de slag wil gaan met een Stap voor Stap programma.
 • Je al wat ervaring hebt, maar alle basishoudingen goed onder de knie wilt krijgen.
 • Je al lessen volgt, maar als je dit eigenlijk te weinig vindt en op zoek bent naar een manier om Yoga meer te integreren in je leven.
 • Je niet lekker in je vel zit, wat gestresst bent, en op zoek naar een goede combinatie van inspanning en ontspanning.
 • Je wilt ontdekken hoe je op de juiste manier kunt ademhalen en hoe dit je zowel kracht als ontspanning kan geven.
 • Je Yoga wilt leren maar geen tijd hebt om steeds naar een les te gaan.
 • Je geen Yogales durft binnen te stappen met mensen die al jarenlang aan Yoga doen.

“Yoga Stap voor Stap is precies het programma dat wij hadden willen volgen toen we jaren geleden Yoga wilden aanleren. Helaas was dit er toen niet. Daarom hebben we het nu zelf gemaakt. Yoga Stap voor Stap geeft je de juiste basis en het maakt Yoga voor iedereen toegankelijk.”

Rolf van Baalen Happy with Yoga

Je kunt dus met deze yoga voor beginners cursus starten wanneer je absolute beginner bent maar ook wanneer je al wat verder gevorderd bent! 

Hoeveel kost de cursus?

Yoga Stap voor Stap kost je nu geen €158 maar €57! 

 

Houd er rekening mee dat dit een tijdelijk aanbod is! Just saying 😉 


 

Mini cursus voor de échte beginner!

2. Yoga voor Beginners – Johan Noorloos

De tweede online yoga cursus die ik jullie wil laten zien is de Yoga voor Beginners cursus van Johan Noorloos. Johan Noorloos is één van de oprichters, en tevens één van de yoga docenten, van De Nieuwe Yoga School te Amsterdam. Zijn cursus kun je zien als een oriëntatie cursus voor yoga en meditatie. 

 

online cursus yoga voor beginnersMet deze online mini cursus ga je écht op je eigen tempo kennismaken met de basisbeginselen van yoga en meditatie.

 

De houdingen die we namelijk uitvoeren op onze yogamat zijn slechts een onderdeel van yoga, want welke filosofie zit er eigenlijk achter? Wat is de oorsprong van yoga? En waarom is de ademhaling zo belangrijk? 

Wie is de aanbieder?

De Nieuwe Yoga School in Amsterdam is een opleidingsinstituut met yogalessen, trainingen en opleidingen voor iedereen die zich wil verdiepen in de wereld van yoga, meditatie en bewustwording.

 

Het opleidingsinstituut omvat 3 mooie lichte yogastudio’s waar meer dan vijfenveertig (livestream) yoga- en meditatielessen per week worden gegeven door een bijzonder team van inspirerende docenten. Samen met die docenten kun je dus tevens ook de diepte in en verder leren in opleidingen, trainingen, workshops en meer.

 

Ben je benieuwd naar al het online aanbod van De Nieuwe Yoga School? Dan kun je deze hier bekijken!

 

Nu over de docent van de cursus…

 

Johan Noorloos is een behoorlijk bekend gezicht binnen de yogabranche. Wanneer je al wat langer aan yoga doet, zul je hem dus ongetwijfeld wel eens voorbij hebben zien (of horen) komen. Naast yoga docent en mede oprichter van De Nieuwe Yoga School is Johan ook nog eens schrijver van meerdere boeken!

 

Bekijk hier de boeken van Johan Noorloos.

 

Onderstaande video laat jou alvast kennis maken met Johan als mens én als leraar.

 

 

Hoe ziet deze yoga cursus online eruit?

Misschien heb je eerder in dit artikel al een kijkje genomen in het online yoga aanbod van De Nieuwe Yoga School. Dan heb je kunnen zien dat óók De Nieuwe Yoga School een online leeromgeving heeft waar meerdere mooie cursussen én zelfs volledige opleidingen worden aangeboden.

 

mini cursus yoga voor beginnersJe krijgt tijdens deze online oriëntatie yoga cursus Yoga voor Beginners9 video’s met inspiratie en geleide yogalessen en als bonus krijg je toegang tot de online bibliotheek met meer dan 20 gratis video’s.

 

In de cursus ervaar je verschillende vormen van yoga (yin en yang), je maakt kennis met de kracht van de adem, je leert over de achtergrond van yoga, je ervaart een fijne geleide meditatie, je leert te ontspannen, reduceert stress en slaapt beter en je leert de waarde van yoga te vertalen in je eigen leven!

Voor wie is deze online yoga cursus geschikt?

Deze online mini cursus Yoga voor Beginners is geschikt voor jou wanneer: 

 

 • Je nog weinig of geen ervaring hebt met yoga en je wilt ontdekken of dit iets voor je is.
 • Je graag vanuit huis wilt starten met yoga.
 • Je graag meer wilt weten over de verschillende vormen van yoga.
 • Je meer wilt leren over de ademhaling.
 • Je graag wilt starten met yoga maar naar een yogastudio gaan is een te grote stap.

“Het is mijn wens om iedereen op een toegankelijke wijze kennis te laten maken met de kracht van yoga & meditatie. Deze korte cursus zal je stap voor stap meenemen en kennis laten maken met de basisbeginselen zodat je vanuit daar zelf kunt gaan ontdekken wat bij jou past op dit moment.” 

Johan Noorloos

Deze cursus is dus voornamelijk geschikt voor de absolute beginnende yogi. Ben je aan het twijfelen? Of ben je aan het oriënteren? Dan is deze mini yoga cursus online perfect voor jou!

Hoeveel kost de cursus?

De Yoga voor Beginners cursus online wordt nu (nog) aangeboden voor €24,95


 

Voor de beginner en verder gevorderde yogi.

3. 8-weekse Basistraining Yoga

Met deze volledige yoga basistraining online maakt het niet uit of je al jaren aan yoga doet of net om de hoek komt kijken. Met deze training duik je namelijk dieper in de wereld van yoga en geef je jezelf een brede basis waar je de rest van je leven de vruchten van zal plukken. 

Wie is de aanbieder? 

Verrassing! Dat is dezelfde als die van voorgaande online yoga cursus! Mocht je het nog niet gelezen hebben of misschien nogmaals willen lezen, kun je dat hier doen. 

Hoe ziet deze yoga cursus online eruit? 

Deze complete 8-weekse online basistraining yoga is een thuisstudie over de basisbeginselen van yoga. Je kunt de cursus, evenals de twee voorgaande cursussen, op je eigen tempo doornemen, waar en wanneer jij dat maar wilt. Je blijft ook gewoon onbeperkt toegang houden tot de online leeromgeving.

 

Je krijgt in deze yoga cursus online: 40 inspirerende video’s, ervaring in verschillende yogavormen, basishoudingen en series en je krijgt kennis over de geschiedenis en filosofie van yoga. Als mooie bonus krijg je 9 extra meditatievideo’s zodat je tools hebt om je eigen meditatie practice op te bouwen.

 

ebook basistraining yogaEn dat is niet alles…

 

Want je krijgt daarnaast ook nog je eigen werkboek vol met interessante en uitdagende oefeningen voor je persoonlijke groei én je eigen e-boek met inspiratie en verdiepende artikelen!

 

De cursus is als volgt ingedeeld:

Week 1: Welkom in de wereld van yoga

Week 2: Adem & Bandha’s

Week 3: Balans

Week 4: Meditatie

Week 5: De verschillende yogastijlen

Week 6: Yin Yoga

Week 7: Bhagavad Gita

Week 8: De mooiste yogahouding: Het leven

Voor wie is deze online yoga cursus geschikt?

Deze training is geschikt voor jou wanneer je:

 

 • Je een aantal weken wilt onderdompelen in de basisbeginselen van yoga en vanuit huis aan de slag wilt.
 • Je beginnend yogi bent die zichzelf de basis goed wilt aanleren.
 • Je al wat ervaring hebt maar terug naar de basis wilt en/of verdieping zoekt in je yoga en meditatie practice.
 • Last hebt van stress en vermoeidheid en/of beter wilt slapen.
 • Meer in het hier en nu wilt leven.
 • Wilt leren hoe je yoga integreert in je dagelijkse leven.

“Ik ben dankbaar voor iedereen die zichzelf uitdaagt om bij de basis te beginnen. Het feit dat ik zelf inmiddels al meer dan vijftien jaar basistrainingen geef, heeft mijn eigen yoga-ervaring sterk beïnvloed. Gaandeweg merk je wat werkt en niet werkt, wat goed voelt en wat minder goed. Van iemand die streng in de leer was en dat ook van anderen verwachtte, ben ik langzaam maar zeker veranderd in iemand die liever zo goed mogelijk meebeweegt met wat hij tegenkomt. Zowel op de yogamat als in het gewone leven. En dat gun ik jou ook.”

Johan Noorloos

Hoeveel kost de cursus?

De online basistraining yoga van Johan Noorloos wordt momenteel aangeboden van €189 voor €119. 

Ik wil je veel succes én plezier wensen met jouw nieuwe Yoga Cursus online! Wij vinden het altijd super leuk om positieve ervaringen van jullie te horen!

Dit vind jij ook leuk!

Geef een antwoord