Wij werken nauw samen met onze retreat specialisten zodat wij altijd op de hoogte zijn van de meest populaire yoga retreats!

Vind jouw magische Yoga Retreat! 

Vind en vergelijk 5900+ Yoga Retreats rondom de wereld! Wij wensen je een transformerende tijd toe!

Ben je toe aan een ontspannen break? Met veel gezelligheid, heerlijk gezond eten, veel verwennerij en/of luxe? Of misschien ben je juist toe aan een spirituele of persoonlijke doorbraak en transformatie? Nieuwe energie zodat alles weer lekker kan flowen! Om weer opnieuw écht contact te kunnen maken met de échte jij… 

 

Wij helpen je graag! Want we zien niets liever dan dat jij lekker in je vel zit! En om jouw uiteindelijke keuze hierin gemakkelijker te maken hebben we een speciale zoekmachine in deze pagina geïntegreerd. Als het goed is heb je deze al gezien hierboven 😉

 

In deze zoekmachine kun je maar liefst 5400+ yoga retreats vinden en vergelijken die wereldwijd worden aangeboden! 

 

Speciaal voor jou hebben we de meest populaire yoga retreats ook nog eens uitgelicht op meerdere manieren! Het vinden van een yoga retreat is nog nooit zo makkelijk geweest!

 

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan toch? 

♥ Top 10 Yoga Retreat Wereldwijd aanbevelingen van onze RETREAT SPECIALISTEN (maandelijkse update)


Ga je mee op Reis?

Wij werken nauw samen met retreat specialisten waardoor wij altijd op de hoogte zijn van de mooiste Yoga Retreat aanbiedingen. Niet alleen in Nederland!

 

Wil jij een volledig geupdate Yoga Retreat lijst met de TOP10 meest populaire yoga retreats wereldwijd ontvangen? Zodat je de mooiste aanbiedingen niet mist?

 

Zo maak je nooit de verkeerde keuze!

Top10 Yoga Retreat Aanbiedingen

Ontvang maandelijks een compleet actuele Yoga Retreat lijst met de TOP10 meest populaire yoga retreats wereldwijd.

 

Ja, stuur mij Yoga Retreat Aanbiedingen!

Tip van een expert: dit is één van de populairste yoga retreats die wordt aangeboden in Nederland.

yoga retreat ivy boutique wellness

3-Daags Yoga & Wellness Weekend bij IVY Boutique Wellness in Voorschoten

Tip van een expert: dit is één van de populairste yoga retreats die wordt aangeboden in Nederland.

 

Deze prachtige locatie bevindt zich in het pand van IVY Boutique Wellness. Naast de yogazaal, waar het lijkt alsof je boven de aarde zweeft, huist in het pand ook een zwembad, sportschool en complete wellness waar alle mogelijkheden tot diepe ontspanning en opladen aanwezig zijn.

Tip van een expert: dit is één van de populairste detox yoga retreats die wordt aangeboden in Nederland.

yoga detox retreat

3-Daags Sapkuur, Detox en Yoga Weekend in Zandvoort aan Zee

Tip van een expert: dit is één van de populairste yoga/detox retreats die wordt aangeboden in Nederland.

 

Dit weekend staat in het teken van ontspanning, yoga-, meditatie-, voedings- en ademhalingsworkshops. Gecombineerd met stiltewandelingen langs zee, een Ayurvedische voedingstest en een compleet detoxprogramma van 16 sappen (mildvasten mag ook).

Wat is een Yoga Retreat? 

Het woord Retreat komt vanuit het Engels en betekent letterlijk ‘toevluchtsoord’. Een retreat is een (veilige) plaats waar je jezelf kunt terugtrekken. Het doel van een retreat is veelal om tot inzichten te komen door onder andere op zelfonderzoek uit te gaan. Zelfreflectie staat dus centraal. 

Wat is dan precies een yoga retreat? Hoe ziet zo’n retreat eruit? 

Laten we je als eerste vertellen dat de woorden retreat en vakantie vaak door elkaar heen worden gebruikt. Wat houdt dit in? Simpel. Een échte yoga retreat is niet hetzelfde als een yoga vakantie. We zullen later de verschillen bespreken. Voor nu leggen we je graag uit wat een échte yoga retreat inhoudt.

Rust, Zelfreflectie & Groei

Een échte yoga retreat kenmerkt zich door de volgende aspecten en onderdelen: 

 • Dagelijkse yoga lessen
 • Meditaties
 • Healings, therapie, coaching, readings, ceremonies, sharings, etc.
 • Verschillende (educatieve) workshops
 • Een verblijfplaats waar je jezelf kunt terugtrekken (verminderen van prikkels)
 • Afleidingen kunnen bewust achterwege worden gelaten (bijvoorbeeld niet praten of geen gebruik van mobiele telefoons)
 • Gezonde voeding (veelal vegetarische of vegan gerechten maar dit hoéft niet) of zelfs detox

Niet elk onderdeel hoeft per definitie op het programma van een yoga retreat te staan maar duidelijk mag zijn dat rust, zelfreflectie en groei centraal staan. Een yoga retreat kán dus (maar hoeft niet) best intensief en confronterend zijn. Tegelijkertijd wordt een yoga retreat door vele vaak als een hele bijzondere en transformerende ervaring ervaren. 

Wat zijn de voordelen van een Yoga Retreat?

Heb je nog nooit zelf een yoga retreat mogen ervaren? Dan kun je er van uit gaan dat je eerste retreat ééntje gaat worden om nooit meer te vergeten. Een yoga retreat biedt de volgende voordelen: 

 • Verdieping van je yoga en/of meditatie practice
 • Je bent even weg uit je normale omgeving waardoor afleidingen uitgeschakeld worden en creativiteit en inspiratie weer kunnen stromen
 • Vermindering van prikkels zorgt voor rust, ontspanning en een scherpere waarneming 
 • Het verkrijgen van inzichten in gedachtestromen, oude patronen, verkeerde aannames, angsten, etc.
 • Gelijkgestemden ontmoeten kan enorm helend zijn en wellicht ontmoet je een vriend, vriendin of soulmate
 • In workshops en/of therapie/coaching leer je jezelf beter kennen en/of leer je iets nieuws wat je kunt integreren in jouw dagelijkse leven
 • Bewust bezig zijn met je lichaam en geest leert je beter luisteren naar jezelf
 • Je komt geïnspireerd, opgeladen en wellicht opgeschoond en lichter (detox) terug
 • Wanneer je er volledig voor open staat kom je als een ander mens terug vanwege de doorgemaakte groei (hoe groot of klein deze groei ook mag zijn)

Is een Yoga Retreat hetzelfde als een Yoga vakantie? 

We vertelden het je al eerder. Een échte Yoga Retreat verschilt dus wel degelijk van een yoga vakantie. En tóch worden deze twee veelal door elkaar heen gebruikt. In principe geeft dat helemaal niets, mits jij gewoon goed oplet wat je boekt 😉

 

Bekijk daarom altijd het programma en welke activiteiten er allemaal mogelijk zijn. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan!

 

Het belangrijkste verschil is dat een yoga retreat zich kenmerkt door het bewust aan zichzelf werken. Er wordt veel tijd besteed aan introspectie.

 

Bij een yoga vakantie gaat het vooral om het hebben van een fijne en ontspannen tijd maar dan inclusief yoga. Dus eigenlijk een normale vakantie zoals je die kent. Plus yoga. Er wordt hier over het algemeen geen aandacht gegeven aan (spiritueel) zelfonderzoek 😉

Tip van een expert: dit is één van de populairste yoga stilte retreats die wordt aangeboden in Nederland.

yoga retreat nederland amsterdam

3-Daagse Stilte Retreat met Yoga in Amsterdam

Tip van een expert: dit is één van de populairste yoga stilte retreats die wordt aangeboden in Nederland.

 

In deze driedaagse retreat neem je de tijd voor jezelf. Ilma helpt je in het creëren van deze blijvende ruimte in jezelf, die je dan weer mag nemen in alles wat je doet. Het onderbewuste leren aan en uit te zetten. Je hoofd leeg maken en je toch wakker en helder voelen. Met hernieuwde inspiratie en inzichten weer terug op je eigen weg.

Is een Yoga Retreat alleen maar voor vrouwen? 

Absoluut niet! Yoga is ook niet alleen maar voor vrouwen dus een yoga retreat ook niet!

 

We zien steeds meer en meer mannen die aan yoga (gaan) doen. Er zijn tevens ook (genoeg) mannelijke yoga docenten dus mocht je als man liever een mannelijke docent hebben, dan kan dat gewoon. 

 

Er bestaan echter wél retreats die specifiek alleen gericht zijn op vrouwen. Dit heeft een reden. Dit wordt veelal gedaan om een veilige bedding te bieden aan de vrouw. Sommige dingen bespreek of ervaar je nu eenmaal liever met hetzelfde geslacht omdat juist daar de heling ook ligt. Soms kan alleen een vrouw, een vrouw helpen. 

 

De meeste yoga retreats zijn echter open voor elk geslacht en elke geslachtsidentificatie. 

Yoga Retreat in Nederland

Onderaan deze pagina vind je een zoekmachine met een database van 1800 retreat aanbieders wereldwijd! Dit is natuurlijk een ongelofelijk aanbod. 

 

In ons eigen land kun je kiezen tussen ongeveer 60 yoga retreats. En geloof ons maar, daar zitten echt pareltjes tussen! 

 

Ben je benieuwd? Onderaan deze pagina kun je middels de zoekmachine de meest populaire yoga retreats in nederland vinden en met elkaar vergelijken. Dit doe je door ‘nederland’ in te voeren en vervolgens op de ‘zoek’ button te drukken.

Yoga Retreat in het buitenland

Je kunt het je zo gek niet bedenken of wij hebben in onze database een geschikte yoga retreat voor je. Wil je écht even helemaal er tussen uit en het liefste over de grens? Geen probleem. Er zijn voldoende aanbieders te vinden zowel binnen als buiten Europa. 

 

In Europa kun je denken aan de meest prachtige locaties in Spanje, Ibiza, Portugal, Italië, etc. Buiten Europa kun je yoga retreats vinden in India, Indonesië, Thailand, Bali, Costa Rica, Mexico, Peru, Brazilië…. Zelfs in Japan hebben we connecties! 

Geef een antwoord