Pompoensoep

Pompoensoep met gegrilde kikkererwten en koriander

Wat heb ik nodig?

 

Flespompoen

Ui

Knoflook

Wortel

Kokosmelk

Verse koriander

Kikkererwten in zak

Lente ui

Djintan/komijn

Zeezout (keltisch)

Evt (cayenne)peper

Kokosolie

 

Hoe maak ik het?

 

1. Open de zak met kikkererwten en doe deze in een zeef of vergiet en was de kikkererwten met water. Uit laten lekken, droog deppen en verdelen op een ovenschaal. Rooster de erwten in ongeveer 15 a 20 minuutjes knapperig in een voorverwarmde oven op circa 180 graden. Goed in de gaten houden want elke oven verwarmd anders!

 

2. Snijd ondertussen de ui en de knoflook fijn. Schil de flespompoen, verwijder de zaadjes en maak van het overgebleven vruchtvlees blokjes. Snijd de wortel ook in blokjes.

 

3. Fruit eerst de ui en knoflook in een beetje kokosolie. Gebruik een ruime soeppan! Doe vervolgens de blokjes flespompoen en wortel erbij. Bak even mee.

 

4. Giet de kokosmelk erbij. Voeg naar smaak djintan, zout en peper toe. Eventueel nog wat water toevoegen om alle groentes ondergedompeld te hebben maar hoeft niet wanneer er een deksel op de pan wordt gebruikt (wat boven ‘waterpeil’ is, stoomt gaar).

 

5. Breng de soep aan de kook. Laat vervolgens 15 a 20 minuutjes sudderen op laag vuur. Vergeet de kikkererwten in de oven niet…

 

6. Controleer een stukje wortel en/of flespompoen op gaarheid. Is het gaar? Dan mag de soep gepureerd worden! Altijd even proeven en naar smaak toevoegen wat nodig is.

 

7. Soep serveren met geroosterde kikkererwten, verse ringetjes lente ui en fijngesneden verse koriander.

 

Eet smakelijk!

Geef een antwoord