Bij Power Yoga ligt de nadruk niet zozeer op het geestelijke maar eerder op het lichamelijke aspect. Een typische Power Yoga les, de naam zegt het al, is krachtig, dynamisch en intensief. Ben jij dus op zoek naar een echte work-out? Dan is Power Yoga jouw ding! 

 

Power Yoga bevat houdingen uit de Ashtanga Yoga en de Vinyasa Yoga. Je hele lichaam zal bij deze vorm van yoga worden aangesproken. 

 

power yoga yogasoorten

Wat houdt Power Yoga in?

Power Yoga is een afgeleide van Ashtanga Yoga. 

 

Ashtanga Yoga is een vrij fysiek zware en intense yogasoort. Hierbij wordt er bijvoorbeeld veel aandacht gegeven aan de achterliggende filosofie van yoga. Het 8-voudige pad van Pataljani is leidend. Daarnaast worden er vaste series in vaste volgordes uitgevoerd, gewerkt met bandha’s én is de ademhaling ontzettend belangrijk. 

 

Power Yoga daarentegen is vooral gericht op het fysieke. Het bestaat uit zeer krachtige houdingen die telkens herhaald worden. In Power Yoga is meer variatie mogelijk dan in Ashtanga Yoga. 

Deze yogasoort maakt je krachtiger, sterker, leniger en helpt je om je conditie te verbeteren. 

Voor wie is Power Yoga geschikt?

Power Yoga is voor iedereen geschikt die behoefte heeft aan een échte workout maar tegelijkertijd aangetrokken wordt door yoga. 

 

De tijd waar we in leven is vrij hectisch en daardoor hebben steeds meer mensen behoefte aan balans. Dit is dan ook de reden dat yoga de laatste jaren zo ontzettend aan populariteit heeft gewonnen. 

 

Omdat yoga vaak nog nét iets te zweverig of misschien te rustig is (of lijkt) voor beginnende yogi’s, is er in de jaren ’80 Power Yoga ontstaan. Deze yogastijl zie je tegenwoordig veel in de sportscholen. Een lesje Power Yoga is niet rustig of zweverig maar flink zweten geblazen! 

 

Deze yogastijl is dus enorm geschikt voor beginnende yogi’s en voor mensen die een actieve work-out willen en niet zozeer geïnteresseerd zijn in de achtergrond informatie van yoga, de levensstijl, de balans tussen lichaam en geest etc.  

Geef een antwoord