In yoga wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van yoga hulpmiddelen.

 

Deze hulpmiddelen zijn er specifiek op gericht om je yoga practice een stukje aangenamer te maken. We noemen yoga hulpmiddelen ook wel yoga props. 

 

Met behulp van yoga props is het mogelijk om houdingen beter, makkelijker en zelfs veiliger uit te voeren. 

 

Bij sommige yoga soorten worden hulpmiddelen veel intensiever gebruikt dan bij andere.

 

Wij adviseren ten alle tijde om naar je eigen lichaam te luisteren. Schaam je nooit om hulpmiddelen te gebruiken. Ze verdiepen juíst je yoga practice!

 

Laten we eens kijken naar enkele hulpmiddelen die we kennen binnen de yoga!

Yogamat

Een goede yogamat biedt uitstekende grip, is duurzaam en natuurvriendelijk en heeft de juiste afmetingen. Onze Flowin’Motion yogamatten hebben het allemaal en zijn daarnaast ook nog eens heel mooi 😉

chakra fitness mat yogamat flowin'motion

Meditatiekussen

Een meditatiekussen is een super fijne hulp bij het mediteren. Het zorgt voor een goede meditatiehouding welke uiteindelijk je meditatie practice zal verdiepen!

meditatiekussen Love generation

Yogablok

Een yogablok is vrijwel niet weg te denken uit een goede yoga practice. Het helpt zowel de beginnende yogi als de meer ervaren yogi.

Yoga Bolster

Een zeer geliefd hulpmiddel. Je kunt een bolster op meerdere manieren gebruiken. Een bolster is naast je yogapractice óók te gebruiken tijdens je meditatie practice!

Ecoyogi bolster creme rond

Yoga Riem

Een yoga riem wordt gebruikt als een verlenging van je armen. Met behulp van een yoga riem kun je je flexibiliteit practice gemakkelijk verdiepen.

yoga riem hulpmiddel

Yoga Bal

Met een yoga bal kun je variatie aanbrengen in je yoga practice. Het helpt om je spieren te versterken, met name de spieren van de wervelkolom en de buikspieren.

Yoga deken

Een yoga deken is heerlijk om voor of na een sessie te gebruiken en voorkomt afkoeling. 

yoga dekens hulpmiddelen

Yoga Oogkussen

Dieper in je ontspanning komen? Gebruik een oogkussen tijdens savasana, meditatie of yoga nidra.

oogkussens yoga hulpmiddel

Yoga Wiel

Een yoga wiel kan enorm helpen tijdens je backbends. Ze zijn afgeleid van yoga bruggen en vormen één van de nieuwste hulpmiddelen binnen de yoga.

yoga wiel hulpmiddel

Yoga Tas

Yoga tassen dienen om je yogamat en eventuele andere spullen netjes op te kunnen bergen, langer goed te houden én natuurlijk te vervoeren!

yoga tas hulpmiddel

Yoga Handdoek

Een yoga handdoek wordt gebruikt om je yogamat schoon te houden en eventueel de grip te verbeteren.

yoga handdoek hulpmiddel

Aerial Yoga Doek

Een aerial doek wordt opgehangen aan het plafond. Het geeft je yoga practice een geheel andere dimensie doordat je bewegingsruimte veel groter wordt.

Aerial-yoga doek

Geef een antwoord